Kiedyś będzie tam ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tam ogród...

Post »

Wszystkie piękne dalie z serii Mellody i Gallery po kolei okazują się zwykłymi pojedyńczymi daliami - one też są ładne, ale nie tak jak tamte....
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ktoś wie co to za dzwonek powyżej?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu,szkoda takich pięknych klematisów,wszędzie ciupią wszystko te paskudy,ta dalia różowa pusta cudna ,chociaż nastawiłaś sie na inną ,a to jest bardzo denerwujące,nasiona do Ciebie pojechały ,pozdrawiam ;:168
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziękuję Martusiu ;:196 Mam nadzieję, ze będę mogła się czymś odwdzięczyć :D U mnie na razie dość pusto - taki martwy sezon. Dopiero jak dalie zaczną to zrobi się kolorowo. Muszę pomyśleć na przyszły rok nad jakimiś kwiatami, które by zapełniły tę pustkę pomiędzy kwiatami wiosennymi i tymi typowo letnimi.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i tak pomyślałam sobie o swojej brzoskwince, mimo pryskania, taka kędzierzawość ją dopadła, że w tym roku nic nie będzie, zupełnie nic ;:185
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko ja mam to samo na odmianie szlachetnej szczepionej - prawie łysa stoi i już większość owoców zrzuciła. A ta to jest siewka z pestki, owocuje późno ale niezawodnie i nie choruje. Owoce mnie mniejsze, ale na przetwory się nadają i można wybrac troche ładniejszych do jedzenia.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Rzut oka na sąsiedztwo - jak ja mam z zielskiem walczyć skoro tak za siatką...
Obrazek Obrazek
a teraz troche różności
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Różowa porzeczka okazała się przebojem ;:31 Pozostałe też dochodzą. Moje winogrona będa po raz pierwszy owocować. Topinambur rozpanoszył się strasznie - mam nadzieje, ze stary kompostownik go zatrzyma. Malutka tojeść od JackaP już zakwitła ;:215
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To sąsiedzi uprawiają przy domu jakieś zboże? bo taka jednolita wysoka zieleń ;:oj
Ładnie Ci wszystko rośnie, a ja się chciałam zapytać co jest w brązowej donicy na zdjęciu pod ogórkami :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nie narzekaj, Kasieńko ta dalia, którą pokazałaś, jest dostatecznie ładna, by nacieszyć nią oczy. ;:215
U mnie podobna sytuacja z gazaniami: z takich, które siałam, pokazała się tylko jedna, wszystkie pozostałe - żółte. Jedne ciemniejsze, inne jaśniejsze, ale nie oczekiwane.
Masz bardzo ładne lilie, liliowce, maki, mieczyki, nachyłki i inne. Dużo owoców i warzyw. Będzie dobrze. ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu sąsiedzi hodują piękną trawę, a pomiędzy nią niestety perz. W donicy siedzi sobie powojnik Siebolda, 3 niskie lilie i smagliczka nadmorska.

Lucynko takie chwile zwątpienia czasem człowieka nachodzą...zwłaszcza jak wszystko w poprzek po kolei wychodzi. A moje gazanie w ogóle nie kwitną - zrobiły co prawda postępy i przeszły z fazy trawek do kształtnych listków. Z dzikiego mieczyka jestem faktycznie zadowolona - przezimował bez problemu, z jednego zrobiła sie już mini kępka, jest dwa razy wyższy niż w zeszłym roku i ma cudny kolor ;:167
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie wszystko szybko rośnie. Moje lilie pakach i jeszcze im sporo brakuje do kwitnięcia. Vanilie Fraise dopiero pokazuje zawiązki kwiatów a u Ciebie juz pełnia lata ;:224
Wszystkie dalie które mam kupowałam w fazie kwitnienia i dlatego co roku mam te same pewne odmiany. Z nasion zazwyczaj rosną tylko dalie Mignon (takie jak u Ciebie)
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, potwierdzam; dalie z nasion prawie zawsze wychodzą pojedyncze. Dostałem siewki 2 lata temu. Wszystkie okazały się pojedyncze.
Dzwonek, o który pytasz, to dzwonek jednostronny.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzięki Jacku za identyfikację :D
Tylko ze moje dalie są z bulw - w tym roku nie siałam żadnych. Widziałam co prawda kilka samosiejek, ale one jeszcze nie zakwitły. A te to z kupionych karp i miały być piękne gallery i melody....
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu ogród już letni, kolorowy. ;:215 Kwiaty powojników niezmiennie podziwiam, są przepiękne. ;:oj Liliowce i lilie szybko rozkwitły, moja jedna pokazała kwiatek. Hortensje też wyjątkowo wcześnie, z niecierpliwością czekam na pełnię kwitnienia. ;:65 Z sadu i jagodnika już niedługo owoce trafią do spiżarni lub bezpośrednio do żołądka. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu zaciekawiły mnie te niskie lilie :D czy mają jakąś nazwę?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Te nazywają się Matrix, a w drugiej donicy mam Lady Like - oczywiście jeszcze chwilę trzeba poczekać, zeby się przekonać czy są zgodne :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”