Ogród - hal1959 /r.2008/
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj hal
Widzę że bardzo pieścicie się ze swoimi cebulami mnie się nie chce wykopuję wkładam do skrzynek i wrzucam do piwnicy a co roku pięknie mi kwitną jak można sprawdzić na zdjęciach. Kanny wykopuję wrzucam do reklamówek i do piwnicy, oczyszczam dopiero w końcu marca i sadzę do doniczek a w połowie maja do ogródka
Genia
Widzę że bardzo pieścicie się ze swoimi cebulami mnie się nie chce wykopuję wkładam do skrzynek i wrzucam do piwnicy a co roku pięknie mi kwitną jak można sprawdzić na zdjęciach. Kanny wykopuję wrzucam do reklamówek i do piwnicy, oczyszczam dopiero w końcu marca i sadzę do doniczek a w połowie maja do ogródka
Genia
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko
Tyle się u Ciebie dzieje.Przepraszam,że troszkę mnie nie było ale ja chyba już nigdy nie dogonię czasu.
Cebulowe już wykopałaś a ja jeszcze nie,może w tą sobotę mi się uda.U nas cieplutko więc im nic nie będzie.Ja tak jak Genia wkładam do skrzynki przykrywam gazetami i do chłodnego pomieszczenia.
Życzę Ci milutkiego dnia
Tyle się u Ciebie dzieje.Przepraszam,że troszkę mnie nie było ale ja chyba już nigdy nie dogonię czasu.
Cebulowe już wykopałaś a ja jeszcze nie,może w tą sobotę mi się uda.U nas cieplutko więc im nic nie będzie.Ja tak jak Genia wkładam do skrzynki przykrywam gazetami i do chłodnego pomieszczenia.
Życzę Ci milutkiego dnia
Witaj Halinko
U nas też dzisiaj było cieplutko 17 stopni i słonecznie, ale ja jak wstałam to już słonka nie było ( nocka ) a miałam wielkie plany póki jest pogoda, muszę zrobić porządki z kwiatkami tzn. jakoś je poukładać. Mieczyki już wykopałam i dobrze, że przyszłam do Ciebie w odwiedzinki to przynajmniej wiem jak je przechwać. W zeszłym roku zostawiłam cebulki na strychu, nie dość, że zimą zmarzły to na wiosnę jak już słonko dobrze grzało wyschły na pieprz, były w środku puste
Teraz już wiem jak przechować 
Pozdrawiam Olga.

Pozdrawiam Olga.
Halinko u mnie już mokro i wilgotno... nawet nie wchodzę na trawnik ...
ale ja go już mocno przycięłam i mocno wygrabiłam ... trochę podrósł, więc myślę, że ewntualne przymrozki czy mróz mu nie zaszkodzi (to jego pierwsza zima)
ale ja go już mocno przycięłam i mocno wygrabiłam ... trochę podrósł, więc myślę, że ewntualne przymrozki czy mróz mu nie zaszkodzi (to jego pierwsza zima)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
no to dobrzehal1959 pisze:Pewnie,że nie ,masz młodziutką trawkę,powyrywałabyś ją,

Mam jeszcze jeden trawnik świeżutki ... już ma z 6-10 cm i zastanawiam się czy go przyciąć czy zostawić do zimy
jakby było sucho to bym go kosiła ... al na mokry nie chcę wjeżdżać ...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Tak właśnie myślę... a jak ciągle będzie mokro to wezmę nożyczki i obetnę trawę ..hal1959 pisze:Raczej poczekaj,może będzie jeszcze sucho,ja mam kilkuletni,więc cięłam mokry![]()
ten trawnik mam w wąskim tunelu

z uśmiechami Iza
u liski
u liski