Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Gdzieś posadziłam amsonię, ale nie mogę się doszukać. ;:173 No i dobrze, bo mimo, że jest piękna to gabaryty nie na moją działkę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Amsonia rośnie bardzo powoli, przynajmniej u mnie. Mam ją czwarty rok i jest takiego wzrostu, że doszukać się jej trudno, a kwiatka jeszcze nie doczekałam. Może szybciej urośnie mi z siewek, które dostałam w zeszłym roku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzisiaj mimo padającego deszczu przemierzałam mój ogród wiele razy, bo odwiedzili mnie goście a zarazem mój ogród. Mogłam się chwalić do woli, bo niektórzy to ogrodowe dusze. Dostałam wiaderko czereśni i mam nadzieję, że obędzie się bez bólu brzucha Obrazek

Marysiu byłam ;:333 widziałam bajkowe jeziorko, ale tęczy nie widziałam :? Zobaczymy jak amsonia sobie poradzi ? zawsze jest czas na przesadzenie czy podzielenie :D Dziękuję za pochwałę nieba i życzenia które się spełniły, bo miałam bardzo miłych gości ;:168

Tereniu czyli rozumiesz moją niechęć do niebieskiego :D Ja żółte kwiaty lubię szczególnie na wiosnę i jesienią, ale żółtych ubrań już też nie ;:185 Moje brzoskwinie też mają kędzierzawość mimo miedzianu i tymiankowych oprysków, ale owoce ładnie rosną i po deszczach powiększają się :D

Lucynko lazur istnieje tylko jako tło, a zachmurzone niebo jest modelem :D U mnie podlewa co jakiś czas i jarzyny szczególnie się cieszą ;:333

Julciu przemyśl sprawę nim zlikwidujesz swoją ścieżkę na działeczce, bo jak przejdziesz suchą nogą w razie deszczu. Mój ogród jest specyficzny w swoim kształcie i nie wszystko da się przenieść do innego ogrodu. Każdy ogród jest inny i dlatego tak chętnie oglądamy cudze ogrody i niech tak zostanie ;:168 A roślinki zawsze gdzieś upchniesz Obrazek

Lisiczko jesteś!
Chciałam Cię ściągnąć, a czymże mogłam najlepiej :;230 Ja w naparstnicach najbardziej lubię te piegowate gardziołka Obrazek a widziałaś michałki? świetnie się czują w małopolskiej glinie :D
Zapraszam na trawiaste ścieżki ;:180

Marysiu Będzińska znasz te ścieżki, ale ogród znowu się zmienił, co roku jest inny :D U mnie też podlało, ale umiarkowanie ;:333

Aguś oczywiście ;:180 bardzo proszę. Ja też często zmieniam tapetę korzystając ze zdjęć z odwiedzanych ogrodów :D

Marysiu od motyczki amsonia objawi się sama, skoro ja jej nie wyplewiłam to i u Ciebie się przyczaiła Obrazek a gabaryty można zawsze ograniczyć :uszy

Lidziu mnie to cieszy, bo z roślinami rozrastającymi się nadmiernie zawsze jest problem... za mało miejsca im przeznaczamy :D Czy amsonia sama się wysiewa :?:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Marysiu :)
Już mam tę tapetę, od razu zrobiłam po Twoim poście.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu cała przyjemność po mojej stronie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ja nie mam amsonii,ale już chyba i miejsca nie mam ,kwiatuszki ma takie niepozorne,nie zjedz całego wiaderka czereśni bo będzie Cię bolał brzuszek,dzień znowu następny przeleciał na niczym ,ja dalej byle jaka ,ale to podobno trwa dłużej ,tylko cierpliwości mi brak i załamanie mnie zbiera ;:145 ,pozdrawiam i pięknych snów życzę, ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś Ty mi tu nie opowiadaj takich rzeczy ;:185 Ty taka pogodna i wesoła dziewczyna weź się w garść . Wracaj do zdrowia, bo ogród Cię woła ;:303 Jak Ty nie masz miejsca to kto go ma ;:306 Nie zjadłam wszystkich czereśni bo musiałam się podzielić z M ;:306 Buziaczki i kolorowych snów ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Wita Marysiu, słoneczko już mi zagląda do pokoju to czas na wyjcie z pod kołdry.Podziwiam Twoje ciekawe rośliny i stale zaskakuje mnie coś nowego czego nie znam.Mnie czeka dużo roboty w ogródku, przez ten remont mam zaległości w plewieniu,myślę że to nadrobię. ;:134
Nareszcie mam chwilę na pisanie, zmęczenie trochę odeszło ale obowiązków nie brakuje. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko i u mnie słoneczko świeci, co prawda ranny spacerek w zimowej kurtce ale poranek radosny. Remont to kawał dobrej roboty a ogródek wytrzymał, bo był zawsze zadbany i zaraz zrobisz z tym porządek ;:168 Trochę roślin zgromadziłam, a lato jest najlepszym czasem do podziwiania tych ostatnio posadzonych :D Jak będziesz na FO częściej to zobaczysz że większość to ogólnie spotykane rośliny :D

Zrobiłam rano parę zdjęć!
Moje nowe pełne dzwonki :D

Obrazek

Maleńka Semiplena to jeden pąk kwiatowy!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Święty Fiakriusz czuwa!

Obrazek

Dobrego dnia i tygodnia! :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aźż poleciałam sprawdzic św. Fiakriusza - od ogrodów, dorozek i taksówek - nie słyszałam o nim nigdy ;:oj
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Śliczne te pełne dzwonki :)
A to czerwono białe to chyba wiciokrzew? Polskie kolory ;:108
Biała róża wdzięczna jak panienka hasająca po lesie ;:3
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Witaj Marysiu :wit
Pełny dzwonek ślicznie się prezentuje :lol:
A o św. Fiakriuszu to tez nie słyszałam :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Szczerze powiem że byłam pewna że trafie na nowy wątek...ale na szczęście nie było mnie tylko miesiąc. Myślałam że u ciebie nie było tak sucho jak u mnie, ale chmury potrzebujących omijają, ważne że rośliny daja radę. Widze że festiwal róż się zaczyna ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pełny dzwoneczek śliczny Marysiu ;:215
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Marysiu dzwoneczki urocze, piekne zywe kolorki, u mne jeszcze w powijkach, bo susza ogromna :(
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”