Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
Śliczny, Agnieszko! Zasłużył na sesję 

Agnieszka Moje parapety zewnętrzne są szerokie.Prawie jak kosze...Administracja nam takie zafundowała przy docieplaniu bloku 

- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czy tego Steniaka już nie przyjarało bezpośrednie słonko ??
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53

A co one takiego przeskrobały,że za kratami

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Dziękuję, bardzo się z niego cieszę...piasek pustyni pisze:Śliczny, Agnieszko! Zasłużył na sesję

Ja mam takie szerokie tylko od ulicy...czyli tam gdzie stoją kaktusy, pozostałe są właśnie takie wąskie...szkoda, bo to aż trzy oknaLady H pisze:Agnieszka Moje parapety zewnętrzne są szerokie.Prawie jak kosze...Administracja nam takie zafundowała przy docieplaniu bloku

Nie on cały czas ma te same kolory...zielono, żółto, czerwone...był już taki wybarwiony jak go kupowałam, bardzo ładnie to wyglądamrooofka pisze:A czy tego Steniaka już nie przyjarało bezpośrednie słonko ??

No jak to coGaga1960 pisze:
A co one takiego przeskrobały,że za kratami

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
No pięknie się Stenocactus postarał
widać że mu dobrze u Ciebie 

Jak Ty Agnieszka uprzejma jesteś
Zapraszasz na sesję na komnaty a moje są focone za kratami 

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Aga, a jaki one wyrok odsiadują
i za co, bo przecież chętne są do kwitnienia? 

- brombiel
Teresko postarał się, oj tak...wczoraj już pąki podrosły o proszę...tesia39 pisze:No pięknie się Stenocactus postarałwidać że mu dobrze u Ciebie

a kwiat wciąż był jeden...

do dziś...dziś po pracy przywitał mnie tak...

szkoda że już słoneczka nie było i kwiaty się zamykały...ale i tak piękne

Wczoraj i dziś już nie zapraszałam na komnaty...bo ponad dwie godziny mordowałam sie z koszami /jednak trzy się nie zmieszczą...dosłownie 1cm zabrakło...myślalam że mnie trafiLady H pisze:Jak Ty Agnieszka uprzejma jesteśZapraszasz na sesję na komnaty a moje są focone za kratami

Wczoraj zdjęłam im te kraty, myślałam że w ten sposób zmieści się jeszcze trzeci kosz, ale nie skubany nie zechciał...a ja już tak umordowana byłam, no i zobaczyłam że pączki podrosły to mówię...dobra odpuszczę im na razie...krat nie zakładam i patrz że dziś drugi kwiat sie otworzył...kubasia pisze:Aga, a jaki one wyrok odsiadująi za co, bo przecież chętne są do kwitnienia?

Bez krat wyglądaja tak...

Na razie wyrok mają w zawiasach...chyba że...

[/quote]
Tak jest cudny....
Na koniec...inna piękność...

a właściwie dwie nawet...albo i więcej

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pocieszę Cię , że z upychaniem kaktusów, nerwami i walką o każdy cm to wszyscy tak mają
. Ładne zbiorówki ale ja jak teraz są deszcze to bym dodatkowo nie podlewał nawet jak ziemia wydaje się sucha.

- brombiel
No cóż kolejne podlewanie wypada ok połowy lipcaejacek pisze:Pocieszę Cię , że z upychaniem kaktusów, nerwami i walką o każdy cm to wszyscy tak mają. Ładne zbiorówki ale ja jak teraz są deszcze to bym dodatkowo nie podlewał nawet jak ziemia wydaje się sucha.

Jak się podobają zbiorówki, to daję kolejne z dnia dzisiejszego...

I jeszcze kilka piękności...

Pięknie wybarwiony...

Dzieciaty...

Kolejne dwa kwiatki, niestety nie otworzyły się do końca za mało

- brombiel
Jak widać na zdjęciach, moje duże Epi które co roku tak pięknie i obficie kwitło...w tym roku zastrajkowało
...więc przestawiłam je na parapet kaktusowy. Niech sobie tu stoi, na razie
Dziś zaplanowałam przemeblowanie parapetów...zobaczymy co mi z tego wyjdzie

Dziś zaplanowałam przemeblowanie parapetów...zobaczymy co mi z tego wyjdzie

Aga i jak się przemeblowanie udało?? Zyskałas trochę miejsca, czy tylko zmieniłas kolejność?
- brombiel
Sukces połowiczny powiedziałabym?....chciałam zrobić dwa w jednym czyli zmieścić na parapecie nie tylko to co aktualnie stało, ale też te kilka roślinek które stoją na stojaku przed oknem...i jeszcze by to stało sobie w dwóch koszach...bo łatwiej będzie się dostać do kaktusów za oknem...
Rośliny są w koszach, będzie ich więcej choć nie koniecznie wszystkie te które stały na parapecie dotychczas...roślin ze stojaka nie da rady wcisnąć, zaledwie dwie udało się wpakować...muszę to jeszcze przemyśleć i poprawić jutro bo dziś już padam
Byłam dziś w leroy i szukałam tac, w końcu zdesperowana zagadnęłam panią pracującą tam i wytłumaczyłam o co chodzi i czego szukam...a ona na to że właśnie dziś dostawiała nowe rośliny i te tace już nie potrzebne wywaliła...myślałam że mnie trafi
Jak przemeblowanie się zakończy to wstawię zdjęcia jak to wyglądało przed i jak wygląda czy też będzie wyglądać...czemu te parapety są takie małe
Jutro chcę to skończyć...choć znając siebie i tak będę co trochę zmieniać...tak się wkurzyłam w tym sklepie, że zapomniałam łańcuch kupić...bo przecież szykuje jeszcze zwisy...skleroza nie boli tylko nogi

Rośliny są w koszach, będzie ich więcej choć nie koniecznie wszystkie te które stały na parapecie dotychczas...roślin ze stojaka nie da rady wcisnąć, zaledwie dwie udało się wpakować...muszę to jeszcze przemyśleć i poprawić jutro bo dziś już padam

Byłam dziś w leroy i szukałam tac, w końcu zdesperowana zagadnęłam panią pracującą tam i wytłumaczyłam o co chodzi i czego szukam...a ona na to że właśnie dziś dostawiała nowe rośliny i te tace już nie potrzebne wywaliła...myślałam że mnie trafi

Jak przemeblowanie się zakończy to wstawię zdjęcia jak to wyglądało przed i jak wygląda czy też będzie wyglądać...czemu te parapety są takie małe

Jutro chcę to skończyć...choć znając siebie i tak będę co trochę zmieniać...tak się wkurzyłam w tym sklepie, że zapomniałam łańcuch kupić...bo przecież szykuje jeszcze zwisy...skleroza nie boli tylko nogi