Przepraszam , że tak długo mnie nie było , ale praktycznie codziennie podlewam ogród. A to trwa długo , jak się robi konewką. Do wtorku , mam już zamówiony wąż i będzie podlewanie pompą . W planie deszczownia. Może nie mniej czasu , na razie , ale o wiele lżej.
Kasiulu , floksy już mam , na razie jedna odmiana. A żurawki jak zwykle mnie pociągają , i to coraz bardziej. Większość jeszcze nie wyrośnięta , ale gonią ''dorosłe''
Beatko , zapisałem Cię na listę irysową. Na razie susza , i tak nie będziemy kopać.
Wandziu , cieszę się , że jarzmianka lubi Cię i dobrze sprawuje się. To chyba najciemniejszy kolor , jaki mają jarzmianki. Kupiłem na wiosnę od igi variegatę o białych kwiatach , ta nieco bardziej potrzebuje cienia , przesadziłem ją , coraz ładniejsza.
Ewuś , więc ciesz oko , jak tylko masz na to ochotę.

Zaczynają liliowce , dzisiaj mam jednego z najpiękniejszych w mojej kolekcji. To Green Mystique
Coś aparat mi szwankuje , albo przestawiłem coś , czerwona poświata . A może takie światło???
Aniu , ostróżki tez uwielbiam , mam sporo siewek , kilka bardzo udanych , zostawiłem sobie.
Oprócz ostróżek inne roślinki też zakwitają , nastaje najbardziej kwiecisty okres w moim ogrodzie.
Trytoma żółta.
Przetacznik
Bordowa pysznogłówka od hali właśnie zaczyna.
Ostatnie dni tak pięknej róży na pergoli, pierwsze płatki już lecą na trawę.
Firletka kwiecista czerwona .
Tawuła.
Pochwalę się też warzywkami . Choć przy nich pracuje ''pomocnik ogrodnika''. Moja ''działka'' to lanie wody , też nie zawsze.
Ogórki .
Fasola
Kukurydza
Zielony groszek
Bób i sałata
Okazałe strąki bobu
Winnica też ''spuchnięta'' od zawiązków winorośli. Będzie gąsiorek pracował.