Róże u Doroty...2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże u Doroty...2015

Post »

Dorotko :wit
Ławka pięknie teraz wygląda ;:63 ;:63
Róże. co jedna to ładniejsza.
Moja Eden Rose podobna juz do Twojej.
Czy Ballerina długo kwitnie?Powtarza kwitnienie?
Leonardo da Vinci śliczny i spory krzaczek zbudował.Nisko czy wyżej go trzeba ciąć ??
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Jaka piękna ta Sekel! ;:138 Chodzi za mną już rok... ;:224 Ktoś może powie, że odrobinę jarmarczna, ale lubię taką grę barw. Balerina też w moim typie, dziś podobnego cukierkowatego pustaczka znalazłam gdzieś po drodze i wstawiłam do identyfikacji :) A w bogenie obok niej kto się pnie? Wyprawa do lasu wyjątkowo owocna, powtórzę za Dziewczynami - Twój M. ma złote rączki ;:108 Wyobraziłam sobie Was wiozących wespół ławeczkę na rowerach i szeroko się uśmiechnęłam :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko - jak dobrze, że wypatrzyłaś swą ławeczkę. Jest tak romantyczna, jak róże które pokazujesz. Szczególnie Queen of Sweden wyglądałaby pięknie w takim duecie.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jesteś wielka, że zobaczyłaś w tej zniszczonej ławce potencjał. To była świetna decyzja wziąć ją i odnowić. Motyw w oparciu idealnie wpasował się w Twój różany ogród :D
PS/ Niezmiennie zachwycam się Queen of Sweeden i w końcu muszę jej znaleźć miejsce u siebie ;:224
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Dorotko, bardzo udane sesje wszystkich różyczek, uwielbiam róże pełne ale Twoja Balerina robi ogromne wrażenie, nazwa pasuje do kwiatów, jest piękna.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, po takich rekomendacjach, Leonardo będzie teraz kolejnym różanym priorytetem ;:306 Ale jeszcze dopisałam Clair Renaissance, no piękna! Taka prawdziwa i królewska. A powiedz, któż to kwitnie obok Balleriny, ta ciemniejsza róża?

Ławka wyszła Wam wspaniale, renowacja niezwykle udana ;:138 Uwielbiam tego typu starocia, które wiele osób spisuje na straty (swoją drogą jak można było ją wyrzucić i to jeszcze do lasu? ;:202 ). Potem jest tyle frajdy z takowych przedmiotów. Ja tam jestem z natury chomikiem i mało wyrzucam, więc u mnie wiele rzeczy dostaje kolejne życia.
U Ciebie mączniak, a u mnie plamistość na niektórych różach, w ogóle nie wiadomo co jeszcze, obawiam się, że Rhapsody dalej nęka to samo co rok temu. Przez te szkodniki i choroby zaczynam się z wolna zniechęcać do dalszej uprawy róż :(
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Balerinka mnie urzekła ;:167 Cudo po prostu. I będę jej poszukiwała. Proszę szepnij coś na jej temat. A mogłabyś zerknąć do mnie i obejrzeć mojego Grahamka :;230 . Ja myślę, że to Abraham Darby. Ale ....
Ławeczka boska po prostu. Ja uwielbiam rzeczy, które dostają nowe życie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko i ja chętnie posłucham opowieści o Ballerinie. Jest cudowna! Zjawiskowa! I taka zwiewna...
Natomiast bardzo się ucieszyłam na zdjęcia Mrs John Laing. Po raz kolejny przekonałam się, że to piękna róża. Dobrze zrobiłam sadząc ją na pergoli. ;:215
Ach... czemu ja takiej ławeczki nie mogę spotkać... To kute oparcie... marzenie... a ceny używanych na giełdzie ze starociami są bardzo wysokie.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Cudownie jest teraz w Twoim ogrodzie ;:167
Zdjęcie Queen of Sweden wymiata ;:333
Ale mnie chyba najbardziej zachwyciła sesja Clair Renaissance. Jest prześliczna Obrazek
A, no i ławeczka wyszła cudnie, do Twojego różanego ogrodu jak znalazł Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dorotko - Leonardo u Ciebie dużo bardziej okazały, chylę czoło. A Clair jest jedną z moich ulubienic.
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Witaj Dorotko
jestem pod wielkim wrażeniem , masz piękne róże .
Oglądając Twoje zdjęcia, doszłam do wniosku , że ja też chcę mieć takie widoki.
Mam juz kilka róż, nawet ładnie rosną, tylko Eden marna :(
Ławeczka super , wielkie brawa :)
Pozdrawiam Iwona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dorotko!

Serdeczne dzięki za dedykację z różą Great N-E Rose ;:180. To jedna z moich ulubionych.
Gdybyś mi zadedykowała Sekel, musiałabym lecieć po środki od bólu głowy ;:306.
Stwierdzam, że stanowczo za dużo jest pięknych różowych róż. Mój ogród już zaczyna przypominać słodziutki pokoik dla dziewczynki, gdzie wszystko jest w kolorze pink ;:oj.
Ale trzeba przyznać, że taki James Galway, czy Geoff Hamilton, czy perłowa Clair Renaissance aż się proszą, żeby je mieć! Że o takich cukiereczkach jak Eden, czy Stephanie nie wspomnę.
Jedna Queen of Sweden z powodu małych kwiatków robi małe wrażenie. Ale już grupka, to co innego ;:333.
Rozśmieszyły mnie łebki Crocus Rose, równiutko i grzecznie wywieszone na obręczy ;:306.

Dzięki za troskę, sytuacja się poprawiła, codziennie po trochu pada, ale dużo bym dała za własną studnię z gratisową wodą... ;:224.

Serdeczności i buziaki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Edenka u mnie dłużej jest biała niż różowa bo upał wykończył :( U ciebie przepiękny pokaz ! U mnie połowa róż przekwitła troche smutno bo akurat trafiły w te upały..
Ale gdybyś teraz widziała Astrid L. ;:224
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam pytanie, znajomy wczoraj powiedział mi żebym czasem róże podlała wodą z płynem np. po umyciu naczyń, gdzieś usłyszał czy przeczytał że to różom nie zaszkodzi a może im pomóc.
Myślałam że on sobie żartuje ale ma posadzone dwa krzaczki róż oddzielnie od innych i przy mnie podlewał wodą z płynem uniwersalnym (mył w tej wodzie meble ogrodowe).
Czy ktoś z Was o tym słyszał?
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko :) ta ławeczka dzięki Tobie i Twojemu M zyskała drugie i być może bardziej ekskluzywne życie. ;:138
Taka ławeczka chodzi za mną ale na razie jeszcze mnie nie dogoniła. :;230
Róże już ruszyły, głównie te wystawione bardziej na słońce.
Nawet się dziwię, że taki Eden czy Abraham Darby mają tak wielkie kwiaty jak nigdy dotąd.
Chyba dobrze im zrobiło to kropelkowe nawadnianie. Oczywiście też pewnie znaczenie ma łagodna ostatnia zima.
Dzięki za śliczną różę Geoff Hamilton. ;:196
Mam na nią ogromną ochotę. Jak znajdę miejsce w ogrodzie to może jeszcze kupię sobie ją i Spiryt of Freedom.
:wit
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”