Ewka i jej doniczkowce .

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ewka i jej doniczkowce .

Post »

Śliczny fiołeczek ;:oj, gloksynia też :D
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne kwiatuchy, gloksynia przepiękna, wygląda imponująco ;:167
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Widać, gloksynia ma świetne warunki u Ciebie. Piękne jej kwitnienie Pokazałaś ;:108

I fiołeczek - śliczny.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
akwe19
100p
100p
Od: 23 gru 2014, o 18:29

Post »

Trochę mnie tu nie było , ale wylądowałam w szpitalu z zakrzepowym zapaleniem żył . Paskudna choroba . ;:145 Rodzinka opiekowała się moimi kwiatkami , nawet dobrze im poszło . :heja Zakwitł mi skrętniczek od Forumki Kasi - Bristol's mei lee Obrazek Obrazek A fiołeczek LE-ARLEKIN FANTAZY zrobił mi jakiś kawał :;230 , ma dwa kolory kwiatków . Ciekawe czy to od nadmiaru słońca te ciemniejsze kwiatki , bo są bliżej szyby . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Na koniec skrętnikowy stojak ;:224 Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ale u ciebie pięknie kolorowo.Skrętnik z pierwszego zdjęcia pięknej urody;). :wit
akwe19
100p
100p

Post »

Dowiedziałam się , że są skrętniki z pełnymi kwiatami . Mam 3 odmiany . Oprócz tego na zdjęciu mam jeszcze Ziutka i Senioritę ( jeszcze nie kwitła ale ma już pączki ) . Doszłam do tego , że jak mało mam miejsca to zamawiam takie odmiany , które najbardziej mi się podobają . Ale nie jest to łatwe ;:223 Wszystkie są śliczne . Zaraz zrobię fotkę obu kwitnących pełnych skrętników ( Ziutek ma większe kwiatki ). ;:108 Mam obiecane fotki Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
gosiakam23
50p
50p
Od: 4 maja 2015, o 13:51
Kontakt:

Post »

Oj zdrówka i jeszcze raz zdrówka, mam nadzieję, że już wszystko opanowane ;:196

Skrętniki ;:223 ech kiedy ja się takich doczekam... Ale już jedną sadzonkę mam Peggy od forumowiczki OLI :wit i jeden listek Crystal Ice do ukorzenienia - mam nadzieję, że uda się.
Twoje są przeurocze! Zadziwia mnie też to, że ona potrafią z tego co widzę na zdjęciu zakwitnąć nawet wtedy jak mają mało liści chyba z dwa lub trzy - dobrze widzę?
akwe19
100p
100p

Post »

Mnie też to bardzo zdziwiło , ale faktycznie kwitną mając tylko dwa listki . Mam też takie dwa nieodmianowe to one na początku puściły sporo liści a później kwiaty . Skrętniki łodygi do kwitnienia wypuszczają z liścia na dole przy łodydze , na początku widać takie zgrubienie jakby malutką narośl a później wyrasta łodyga . Pewnie temu kwitną mając nawet dwa listki . Na tych odmianowych zbytnio tego nie widziałam , bo są takie karbowane , ale na tych nieodmianowych to było wyraźnie widać . Ze zdrówkiem jeszcze nie do końca dobrze , ale jestem dobrej myśli ;:108 , choć lekarz zapowiedział , że leczenie potrwa kilka miesięcy .Dobra dość użalania się nad sobą . Za to dziś zrobiły mi niespodziankę następne fiołeczki . Ten kwiatuszek to chyba GALACTC STORM , a na następnej fotce miała być SASSY SISTER . Tylko w internecie była bardziej różowa u mnie zakwitła prawie biało , może to inna odmiana . Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
akwe19
100p
100p

Post »

Dziś straszny upał ;:3 . Musiałam już wczoraj zabrać skrętniki z parapetu , bo zaczęły mieć plamy na liściach . Obrazek Dziś już wszystko w porządku . Zakwitł mi skrętniczek od Forumki kaska1ge, to krzyżówka jej produkcji ;:138 . Ma duże i śliczne kwiatuszki . Obrazek Obrazek Z sadzonek skrętników nie kwitną mi jeszcze CYNAMON i SENIORITA , ale CYNAMON na już dużego pączusia ;:215 to pewnie niedługo zakwitnie . Na koniec jeszcze fiołeczki , którym nawet upał nie przeszkadza . Obrazek Obrazek Ten czerwony fiołeczek pierwszy raz zakwitł , to NESS ANTIGUE RED Obrazek A na koniec skrętniki , które już pokazywałam lecz teraz mają więcej kwiatów i nie mogę wytrzymać i się pochwalę . ;:224 To będą LISICA , ZIUTEK i ZŁOTKO .Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne fiolki i skrętniki.

Skrętniki, Uprawiasz na knocie? Bardzo ładnie im w tych osłonkach ;:215
parapetowce
akwe19
100p
100p

Post »

To raczej tak nietypowo na knocie , bo podlewam od góry . Mam na dnie doniczek spory drenaż i wodę , którą wlewam mam od razu w osłonce . Więc roślinka sobie ją wypija przez knot . Bałam się tak normalnie uprawiać na knocie , bo wydawało mi się , że jednak ziemia jest za mokra . Może kiedyś spróbuje jak dochowam się podwójnych egzemplarzy to zaryzykuje . ;:108
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
akwe19
100p
100p

Post »

Witam Forumki :heja . Dziś trochę nowych fotek . Obrazek Obrazek Obrazek A teraz nowe kwitnienia . ;:oj Pierwszy to kundelek , a drugi BOY BYKOW . Obrazek Obrazek A koniec skrętniczek wyhodowany z liścia . :tan Kupiłam 2 listki , pocięłam każdy na 4 części i sukces wszystkie się ukorzeniły . Będzie czym obdarować koleżanki :;230 . Na pewno się uciszą już uraczyłam je fiołkami i mają pełne parapety ;:108 . Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
akwe19
100p
100p

Post »

:wit Jeszcze dwie fotki fiołeczka BOY BYKOW Obrazek Obrazek ;:138 i pierwszy kwiatuszek CYNAMONA :heja Obrazek
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rękę do roślin - gratuluję ukorzenienia listków skrętnikowych. Piękny Cynamon ;:138
parapetowce
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiaty, kwiaty, kwiaty - piękne takie otoczenie ;:173

Ja się przyznam, że najbardziej lubię te fiołki z pełnymi kwiatami, chociaż wszystkie zawsze oglądam z zachwytem.
Pewnie dlatego, że u siebie mam ich zwykle śladowe ilości.
Za to musze Ci się przyznać, że to Złotko Twoje tak mnie urzekło, że jak nie planowałam posiadania skrętników, tak Złotko właśnie do mnie jedzie. 8-) I jeszcze Renia. ;:170
Nie wiem, czy ja powinnam tu jeszcze zaglądać, to niebezpieczne ;)
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”