Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Emilko witaj :wit . Nie wiem kto to napisał, ale żeby nie wyczuć zapachu Westerland to chyba trzeba w ogóle nie posiadać nosa ;:306 Moja dzisiaj przez uchylone okno zwabiła mnie zapachem na podwórko.

Nie ma jednego dnia, żeby ogród nie zaskoczył mnie czymś miłym.
Paris Chanel moja nowa miłość. Co za zapach ;:167
Obrazek

Papa Geno jeszcze w pączku, ale już uchylił rąbka tajemnicy :wink:
Obrazek

nn
Obrazek

Tę zobaczyłam w ogrodniczym i musiałam adoptować. Póki co jeszcze w pączku, ale później....
Obrazek

Ale swoją drogą to po co róże w różnych kolorach, skoro w jednej Rumbie ich tyle :wink:
Obrazek

Tej ostróżki jeszcze nie znam, ciekawe co mi pokaże :?:
Obrazek

Ślazownik się jeszcze droczy ;:306
Obrazek

Za to tawułki w pełnej krasie ;:138
Obrazek

Ta się odnalazła po dwóch latach, byłam pewna że już po niej, gdy nagle podczas pielenia w ostatniej chwili dotarło do mnie, że te listki to chyba jednak nie chwast ;:306
Obrazek

Czyżby czas liliowców nadchodził?...
Di Oro
Obrazek

Co on tam skrywa :?: ;:24 Dostałam go od siostry, choć mieszka już u mnie kilka lat dopiero w tym roku ma pąki. Cóż - ogrodnik musi mieć duuużo cierpliwości. Szkoda tylko, że nie sprzedają jej w ogrodniczych na kilogramy ;:224
Obrazek

Przynajmniej jeden z zakupionych w tamtym roku zakwitnie :heja Czyżby pozostałe wystawiły go na wabia?...
Obrazek

Rudaski za to jak co roku niezawodne
Obrazek

Dopiero co w którymś wątku oglądałam Ismenę i obawiałam się, że skoro u mnie jeszcze nie zanosi się na kwitnienie to pewnie kolejna damulka każe na siebie czekać, a tu proszę :heja
Obrazek Obrazek

Naparstnica się dołączyła
Obrazek

I groszek pachnący. Ten o dziwo trochę kaprysił i dopiero po drugim zaproszeniu się rozgościł...
Obrazek

Biały goździk postanowił się objawić wreszcie. A już miał przybyć w bagażniku ;:71
Obrazek

I jeszcze chyba jakiś rozchodniczek?
Obrazek

A to ciągle zapominam jak się nazywa ;:223
Obrazek

Niestety nie wszystkie niespodzianki były miłe. Omal trupem nie padłam gdy zobaczyłam co się panoszy na mojej tworzonej w pocie czoła rabacie pod płotem :twisted:
Obrazek
Nie chciałabym być w jej skórze jeśli uszkodzi mi jakiegoś kwiatka :pogon Moje względy humanitarne pójdą spać i oskalpuję ja żywcem :twisted:
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że masz ten sam problem co ja...
Już od dłuższego czasu borykam się z kretami, ostatnio chciałam posadzić cynie, gdzie tylko próbowałam wbić łopatkę - kreci kanał.
Nawet w obwódkę z aksamitek się wpakował. i bezczelnie zeżarł moja największą hostę ;:199
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dzięki za informację o żylistku. Mam w sąsiedztwie, ale okropnie poczochrany, może namówię na małe cięcie. ;:218 Róże oczywiście kochasz i pięknie pokazujesz. Paris Chanel wyjątkowa, w moim guście. ;:215 Tawułki ładnie kwitną, u mnie na słońcu marniutkie. Liliowce już będą cieszyć kolorem. Ja z nornicami i kretami, to się zaprzyjaźniłam. ;:306 One ryją, a ja chodzę, ugniatam i podlewam. Żadne środki nie są skuteczne. ;:202
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Też mam taki kreci problem ;:222 Ryją mi w warzywniku i w dwóch rabatach. Żadne odstraszacze nic nie dały,więc i ja chodzę i ugniatam :roll:

Paris Chanel ma śliczny kolorek ;:215
Pozdrawiam Amelia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu a to bezczelny drań, nie mógł chociaż jakąś mniejszą się poczęstować?... Próbowałaś świec dymnych? Ja swojemu intruzowi zaserwowałam, ciekawe czy pomogą?
Soniu to już zacznij namawiać, bo jego najlepiej tuż po kwitnieniu ciachnąć. jeśli chodzi tylko o skrócenie pędów, bo prześwietlające to wiosną robię. A których kwiatków ja nie kocham? ;:306 I coraz bardziej kochliwa się robię, bo co zobaczę jakiegoś nowego kwiatka to bym chciała mieć ;:223 To mnie pocieszyłaś z tymi nornicami ;:131 Zresztą mogę się z nimi zaprzyjaźnić, byle tylko one nie za bardzo zaprzyjaźniły się z moimi roślinkami ;:137
Amelko jak miło cię widzieć ;:180 Zła jestem strasznie, bo na dodatek wparowała na rabatę zrobioną dopiero w tamtym roku, gdzie posadziłam same nowości i większość nawet nie zdążyła jeszcze zakwitnąć, a tu już jakaś mazepa im dokucza :twisted: Mało im pustego podwórka do rycia?... Paris Chanel widziałam wcześniej tylko na zdjęciach, wiele się po niej spodziewałam i wcale się nie zawiodłam ;:3
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O widzisz Małgosiu - jednak Ismenka zakwitła :D Ale To jakaś inna odmiana niż moja - ma troche inne płatki, więc może dlatego później zakwitła.
Rumba zjawiskowa ;:oj
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Witaj Małgosiu.
Zwiedzam Twój ogród po raz pierwszy, ale będę częściej zaglądać, bo co najmniej poodzielam twoją miłośc do powojników. Zachwyciła mnie twoja rabatka tymczasowa dla roślinek. Ja też dostawałam od życzliwych osób nowe , nieznane mi cuda("a to taka żółta ładna" albo "taka niska ale ciekawa") i miewałam niespodzianki ( bo niską gdzieś z tyłu rabaty potrafiłam upchnąć). Więc twoje rozwiązanie jest super.
A na krety gorąco polecam kotki - zwykłe przytulnickie dachowce. Mam dwa i od wiosny krety ubite przynoszą mi w podarunku. Pies mój swoje koty toleruje - obce goni - jakoś się dogadały.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Kasia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu a to u ciebie widziałam Ismenę... Wybacz, że zapomniałam. ehh, ta skleroza ;:223
Agatra Kasiu witam serdecznie. Zapraszam jak najczęsciej, bardzo lubię gości ;:108
Z tym "dokładnym" opisem darowanych roślin trafiłaś w dziesiątkę, nie raz to słyszałam ;:306 Pomyłki z nieodpowiednim umieszczeniem roślin niestety są nie do uniknięcia nawet dla profesjonalistów, choćby z tego powodu, że każda roślinka osiągnie inny wzrost w innej glebie. Jednak fakt, takie wsadzenie próbne daje juz pewne rozeznanie.
A kot jest - a jakże - niestety ma lepsze rozrywki niż pilnowanie moich rabat :wink: Łazi gdzieś włóczęga, a nornice u niego na podwórku się panoszą ;:124 Psu z kolei musiałam zagrodzić dostęp, bo zrobił sobie ścieżkę spacerową przez całą długość rabaty i każdą roślinkę, która stanęła mu na drodze sprowadzał do parteru. Nawet ostatnio zastanawiałam się które zrobi większe szkody - pies czy nornica ;:24
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Małgosiu Parish Chanel cudownie zakwitła ;:138
Podobnie będzie z Papageno :wink:
Pięknie i kwitnąco ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu moja przyjaźń z nornicami, :evil: ostatnio zaowocowała wykopaniem w połowy truskawek, które zostały zniszczone, choć miały jeszcze dużo owoców.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu a wszystko dzięki tobie ;:196
Soniu ręce opadają w takich sytuacjach :evil:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny dzień, kolejne niespodzianki.
Paris Chanel przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Jestem nią urzeczona.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Papageno również rozkwitła
Obrazek
Obrazek

Podobnie nn
Obrazek

Ślazownik
Obrazek

Rudaski :wink:
Obrazek

Wśród dzwonków ogrodowych znalazł się jeszcze różowy, do tego podwójny?
Obrazek

Ismena ma siostrę bliźniaczkę, jednak widać, że będą trojaczki :wink:
Obrazek

Powojnikowa wraca do gry :wink:
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym roku zanosi się na spore plony
Obrazek

Oczywiście pod warunkiem, że ruda kita coś mi zostawi, bo rozsiadła się na pobliskiej brzozie i już chyba czeka ;:306
Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paris Chanel zjawiskowa ;:oj Jak widzę takie cudeńka nabieram ochoty, zeby jednak kupić sobie jakąś różyczkę...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Paris Chanel przepiękna...
W środku jaśniejsza z ciemniejszą otoczką.Na pewno na żywo jeszcze piękniejsza....
Ścianka powojnikowa też super... ;:138
Rude Kitki często spotykam w parku.Ostatnio idąc z psem na spacer nagle coś głośno zaczęło świergotać.
Rozglądałam się co to za ptak , a zobaczyłam właśnie wiewiórę świergoczącą na nas.Chciała nas przegonić, tylko patrzyłam jak mi na psinę skoczy... ;:306 Jak zajadle wrzeszczała.Może gdzieś młode miała....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”