Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Małgosiu jak jest co wydawać to się wydaje :D
Wszystkie rośliny są równie niebezpieczne dla kieszeni ;:oj

Aniu wydawało mi się że tego z Ldl w innym miejscu sadziłam, ale kto wie noszę się z tymi roślinami :uszy
W tym roku jest ogromna kępa i na wysokość też, a to już mniej mnie cieszy :? odbierz proszę pw!

Misiu ja nie wiem czy osoba o dobrym sercu powinna zarażać takim bakcylem ...takim drogim bakcylem :;230
Ja na szczęście tylko siebie obwiniam o te wydatki, no może trochę FO :oops: A bodziszek? nie zdradziłam Milence, to nie zdradzę i Tobie ;:306

Lucynko odbierz pw! a ślicznotki dopiero zaczynają ;:oj

Witaj Tereniu !
Poczekamy obie! przynajmniej ślimaki się schowały. Moje jak coś kopię to są wciśnięte w glebę głęboko pod ziemią ;:14
I ja Ci z serca życzę tego samego ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No zawzięła się kobita ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu jestem konsekwentna :;230
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Zaglądam wieczorową porą aby się przywitać i cofam się w czasie aby nadrobić zaległości

;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, trochę w nocy popadało, ale pod krzakami nada. Poranek jest piękny, ciepło, słonecznie, orzeźwiający wiatr lekko wieje. Ułożyłam się na ławeczce w ogrodzie, laptop na kolanach. Prawdziwa sielanka. Przez te upały nawet na zlot żaglowców nie poszłam. Dobrze że co rok jest taka impreza i można sobie jeden spektakl odpuścić.
Marysiu do chleba woda musi być gorąca 90-100 st. Jak wlejesz za bardzo mało gorącą to moąka może się nie zaparzyć. Tak jak przy krochmalu.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj, wczoraj też widziałam ta Mandragorę. Będziesz ją szukać - kupować? U mnie była burza, a i w nocy popadało.
Moje czereśnie dojrzały - przez noc ładnie się zaczerwieniły, czas iść sprawdzić ;) Mam już 15 słoików zrobionych od sąsiada.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, nie mam, nie spotkałam się z nią w żadnej szkółce ;:185 Zrób proszę zbliżenie tego bodziszka - może ktoś rozpozna :) Pewnie, że chcę chłodu, a jeszcze bardziej potrzebuje go mój pies w czarnym futrze ;:219 A jak Twój haszczak znosi upały?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję Marysiu,że i U ciebie padało , bo u nas zlało równo , ale to dobrze :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, no i kurz u nas zmyło, a dziś znowu zrobiło się chłodno i nie pada nadal, och ta pogoda ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Teraz już się ochłodziło, ale w dzień było powyżej 30 st w cieniu ;:oj Oczywiście w prognozie znowu robią mi nadzieję, a ja wiem że jutro rano znowu podlewanie mnie czeka ;:131

Małgosiu witam Cię widziałam Twój wpis, ale nie wiem co wczoraj wieczorem było że nagle klawiatura odmówiła posłuszeństwa. Spać nie mogłam i weszłam na FO, ale mogłam tylko czytać ;:oj

Danusiu u mnie upał i sucho. Dzień spędziłam w domu, a do ogrodu dopiero po 16 dało się wyjść ;:3 Wyrwałam szpinak więc miałam dużo skubania, bo susza szpinakowi nie służy ;:185 miałam zamiar pojechać na targ, ale wiem że o tej porze może nie być mąki :?

Justynko postaram się poszukać, bo mnie ta roślina zaintrygowała :wink: a jak znajdę to napiszę ;:108
Czereśni zazdroszczę bo u mnie niewiele a ja tak je lubię. Kupować jakoś nie mam odwagi, bo białko wolę pod inną postacią ;:306

Milenko zrobię fotkę bodzikowi tzn liściom bo kolor kwiatka nigdy mi nie wychodzi wierny ;:185 Podobno idzie załamanie pogody ale ja już powoli w prognozy przestaję wierzyć, bo nawet jak jest ochłodzenie to w południe jest od nowa żarówa ;:3 Pieskowi współczuję, nasza Lola od rana leży w cieniu albo w budzie. A ma taki fragment wybiegu betonowy (to był kiedyś wjazd do garażu) to tam leży jak największą powierzchnią ciała. Jednak jak widzi młodego z uprzężą to ożywa i chętnie biegnie na spacer, oczywiście wraca mokra od kąpieli w strumyku i od potu :D

Karolinko niestety nie u mnie ;:145

Iwonko sucho i gorąco, dobrze że jest wieczór to trochę ulżyło. Wczoraj w nocy nawet jak wiał wiatr to było duszno ;:222 Zasnęłam na dobre dopiero o 3,00 ;:19

Ale codziennie odkrywam nowe kwitnienie róż i to mnie cieszy. Wracając jednak do suszy to mam takie miejsca na które co podlewam to leję wodę a one wyglądają jakby wody miesiąc nie widziały ;:202

Na początek proszę o identyfikację

Obrazek

A oto róże

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozostałe coraz ładniej kwitną :D
To jeszcze parę innych ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za uwagę i życzę dobrej i spokojnej nocy ;:4
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Doczekałam się zdjęć, róże piękne. Kiedyś i u mnie może zakwitną.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, jak pięknie jest spacerować u Ciebie ;:138
Pachnie kwiatami i deserami owocowymi bo kolory róż kojarzą mi się z bitą śmietaną zabarwioną kilkoma kroplami soku wiśniowego (Blue Queen) albo brzoskwinią.
Te niepełne odmiany, ciemno różowa i biała są urocze i wdzięczne i wcale nie gorsze od pełnych. Kojarzą mi się z albumem o różach z dzieciństwa, gdzieś go mam...
Ten krzew z ostatniej fotki (mój M wie jak się nazywa) rośnie też u nas ;:3
Fajne ma te owocniki, wyglądają bardzo dekoracyjnie.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Marysiu, sezon różany już otwarty i właśnie na to czekałam ;:138 Same pięknoty a ja mam otwarty kajecik aby zapisywać chciejstwa. A czy moja ulubiona Klasztorna szykuje się już do kwitnienia?
Buziaki i deszczu życzę bo susza okrutna
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olgo jak miło, że czekałaś ;:196

Aguś właśnie wróciłam od Ciebie, ale nic nie napisałam bo było o torcie :;230 Bardzo polubiłam te puste róże z długimi rzęsami jak oczy pięknych panien :D Blue Queen bardziej może przypomina Cocktail borówkowy ale z leśnych borówek ;:306
Krzew to Amorfa! był gratisem do domu ;:306

Napiszę jeszcze że zmartwiłam się, bo czekałam na różę Mozart. Rok temu gorzej kwitła, ale jednak kwitła, a w tym widzę pączki ;:215 ... a tu dzisiaj niestety zakwitła podkładka dziczka. Powycinałam i część liści wydawało mi się innych to zostawiłam i teraz loteria będzie czy nie będzie? To taki śliczny cukiereczek był ;:215

Małgoś Droga nie zdążyłam jeszcze napisać u Ciebie,bo też w nocy poczytałam ale klawiatura niemota pisać nie chciała. Klasztorna ma pączki, ale jeszcze jeszcze! Muszę Ci ją ukorzenić skoro Ci się podoba ;:215 A może jak przyjedziesz to zabierzesz patyczki ze sobą :D Ściskam o łączę się w wołaniu o deszcz ;:303
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Oj, to szkoda... Może Ci jednak ta róża wyjdzie... ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”