Róże w Bergfelde
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w Bergfelde
Beata , swietne zdjecia , a kompozycje jeszcze lepsze... 

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko zgadzam się z Tobą
ale wiesz często to my widzimy te mankamenty nie wyplewione chwastki i rumienimy buzię ,a ktoś kto do nas przychodzi podziwiać widzi raczej całokształt ,kwiaty ,krzewy,kolory ,dodatki ,ozdoby ,to przecież ogród ,natura i nie może być tak jak w pudełeczku
A jak jeszcze raczysz odwiedzających ciachem polskiej produkcji to już na pewno nic poza samymi superlatywami nie powiedzą 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko imponująca kolekcja irysów
Wszystkie ślicznie kolorystycznie dobrane
Widziałam super zapączkowaną Eden Rose. Jak tylko zakwitnie koniecznie wrzuć zdjęcia. Ja na swoją muszę jeszcze trochę poczekać, ma kilka pączusiów

Widziałam super zapączkowaną Eden Rose. Jak tylko zakwitnie koniecznie wrzuć zdjęcia. Ja na swoją muszę jeszcze trochę poczekać, ma kilka pączusiów

- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Witam po tygodniowych upalach, moj M nie mogl juz slyszec slowa " sucho"
Wczoraj troszeczke popadalo, ale tylko chwile
Na poczatek piekna CHANTAL MERIEUX, tej jeszcze nie widzilam w innych pieknych rozankach,

Eden zaczyna tez pokazywac sliczny kolorek
Dorotko dla Ciebie

Rosarium Uetersen

Roze Guillota:
Orsola Spinola

Emilien Guillot

Agnes Schillinger

Marie Curie

Mary Ann

Wczoraj troszeczke popadalo, ale tylko chwile

Na poczatek piekna CHANTAL MERIEUX, tej jeszcze nie widzilam w innych pieknych rozankach,

Eden zaczyna tez pokazywac sliczny kolorek
Dorotko dla Ciebie

Rosarium Uetersen

Roze Guillota:
Orsola Spinola

Emilien Guillot

Agnes Schillinger

Marie Curie

Mary Ann

"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Róże w Bergfelde
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Beatko - chciałam porównać Twoją Saharę, ale nie mogę jej znaleźć. Od wspaniałych zdjęć nie mogę się oderwać. U siebie wkleiłam kilka Sahar w różnym stopniu rozwoju. Może te zdjęcia Ci pomogą? Jak będziesz mogła, wklej duże zdjęcie, łatwiej będzie nam rozpoznać. Włochy w Niemczech! Obłędnie masz!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
Beatko, Eden Rose
Jaki ładny krzaczek. Jak długo u Ciebie rośnie?
Chciałabym żeby moja już tak wyglądała..A na razie siedzi jeszcze w donicy. Czekam, aż się trochę ochłodzi, wtedy pójdzie wreszcie do gruntu

Chciałabym żeby moja już tak wyglądała..A na razie siedzi jeszcze w donicy. Czekam, aż się trochę ochłodzi, wtedy pójdzie wreszcie do gruntu

Beatko, róże masz przepiękne, a zdjęcia jeszcze cudniejsze
. Potrafisz tak wyeksponować kwiaty na fotkach, że róże wyglądają na jeszcze piękniejsze niż w naturze, co wydaje się niemożliwe ale chyba jest prawdziwe
. Każda jedna wygląda wspaniale i gdybym miała wybrać, która najpiękniejsza, to miałabym problem.
Mignęło mi gdzieś w twoim wątku, że masz Madame Figaro
. Pokaż ją proszę
. Jak się u Ciebie sprawuje? I w ogóle napisz o niej jak najwięcej, bo ta dama jest na liście moich chciejstw, więc robię "wywiad"
. Jeśli masz, to bardzo proszę też o fotkę całego krzaczka
.

Mignęło mi gdzieś w twoim wątku, że masz Madame Figaro

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Czy mogłabyś wkleić więcej zdjęć Orsola Spinola? Nie znam tej róży, a wydaje się piękna. Napisz też kilka słów o niej.
Gdzie ja mogę zobaczyć ten filmik w TV?( Chyba nie doczytałam, bo zapatrzyłam się w Twój ogród - i to za darmo
).
Gdzie ja mogę zobaczyć ten filmik w TV?( Chyba nie doczytałam, bo zapatrzyłam się w Twój ogród - i to za darmo

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Beatko, zachwycił mnie Twój CHANTAL MORIEUX, cudny delikatny kolor i jakże piękne obfite kwitnienie, kwiaty pełne i pięknie zbudowane. Cieszę się bardzo, że ta róża może być tak zachwycająca. W ub roku też ją nabyłam i ten pierwszy rok był pełen rozczarowań, bardzo chorowała, listeczki były bardzo delikatne i byle deszczyk to już dostawała plam, nie pomagały opryski w końcu pozostały same badylki. Przycięłam ją wiosną dość krótko i zadbałam o profilaktykę p/grzybową, na razie ma sporo pąków i jest zdrowa, oby nie zapeszyć.
- beatris
- 200p
Witam was
Wczoraj robilam zdjecia rozyczka i zauwazylam dziwne dolki w ogrodzie i "kupki", zastanawialam sie jakie zwierze bylo znowu u nas w odwiedzinach.
I znowu dziki ! Na szczescie u mnie nie wyrzadzili zadnych szkod, ale ogrod sasiadow, starsi ludzi , wygladal okropnie, bardzo bylo mi przykro. W 2009 mialam wtedy tylko warzywniak i mialam ziemniaczki, wiec i dziki byly,ale od tamtej pory ziemniakow nie sadze i dziki nie przychodzily az do dzisiaj.
Mam mnostwo lili i sama jestem zaskoczona, ze zadnej nie wygrzebali, a moze przeczytali , ze 19.07 mam ponowne otwarcie ogrodu pod nazwa " dzien lili i liliowca"
A teraz postaram sie odpowiedziec na wasze posty ;
Heniu CHANTAL MORIEUX mam dwie, kazda z innej szkolki,i w tamtym roku tez obydwie chorowaly, teraz obydwie sa sliczne, jedna jeszcze nie kwitnie, ale zdrowa
Przypuszczam, ze u ciebie bedzie podobnie, przyzwyczaja sie i da pokaz.
Oto ona u mnie

Ewiniu Orsola Spinola ,ta roze ktos ma na forum, bo znalazla sie tak na mojej liscie
Jest nowa u mnie, pierwszy sezon, zdrowa, ma malutkie kwiaty, a oto ona

Filmik jest, ale wtedy zadna roza nie kwitla i ja wygladam okropnie
Obiecam, ze z 19. 07 bedzie lepiej 
Niestety nie mam Sahary, bylam u ciebie i widzialam jej zdjecia, ale u mnie jej nie ma.
to za milutkie slowa.
Pedrowa mam rumience od takich komplementow. Roze wygladaj w tym roku wspaniale, chyba to Dzięki mojej pielegnacji
Madame Figaro jeszcze nie kwitnie,drugi sezon u mnie, jeszcze nic nie moge o niej powiedziec.

Dorotko Edenka to jedna z pirwszych roz u mnie, kupiona w donocy z przeceny w 2011. Dwa lata rosla w polcieniu i byla chorowita. Dostala wiec nowe sloneczne miejsce i kolezanke tez Edenke i chyba jest dobrze

Roza najpiekniejsza w tym sezonie :

I znowu dziki ! Na szczescie u mnie nie wyrzadzili zadnych szkod, ale ogrod sasiadow, starsi ludzi , wygladal okropnie, bardzo bylo mi przykro. W 2009 mialam wtedy tylko warzywniak i mialam ziemniaczki, wiec i dziki byly,ale od tamtej pory ziemniakow nie sadze i dziki nie przychodzily az do dzisiaj.
Mam mnostwo lili i sama jestem zaskoczona, ze zadnej nie wygrzebali, a moze przeczytali , ze 19.07 mam ponowne otwarcie ogrodu pod nazwa " dzien lili i liliowca"

A teraz postaram sie odpowiedziec na wasze posty ;
Heniu CHANTAL MORIEUX mam dwie, kazda z innej szkolki,i w tamtym roku tez obydwie chorowaly, teraz obydwie sa sliczne, jedna jeszcze nie kwitnie, ale zdrowa

Przypuszczam, ze u ciebie bedzie podobnie, przyzwyczaja sie i da pokaz.
Oto ona u mnie

Ewiniu Orsola Spinola ,ta roze ktos ma na forum, bo znalazla sie tak na mojej liscie

Jest nowa u mnie, pierwszy sezon, zdrowa, ma malutkie kwiaty, a oto ona

Filmik jest, ale wtedy zadna roza nie kwitla i ja wygladam okropnie

Niestety nie mam Sahary, bylam u ciebie i widzialam jej zdjecia, ale u mnie jej nie ma.

Pedrowa mam rumience od takich komplementow. Roze wygladaj w tym roku wspaniale, chyba to Dzięki mojej pielegnacji

Madame Figaro jeszcze nie kwitnie,drugi sezon u mnie, jeszcze nic nie moge o niej powiedziec.

Dorotko Edenka to jedna z pirwszych roz u mnie, kupiona w donocy z przeceny w 2011. Dwa lata rosla w polcieniu i byla chorowita. Dostala wiec nowe sloneczne miejsce i kolezanke tez Edenke i chyba jest dobrze

Roza najpiekniejsza w tym sezonie :

"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Róże w Bergfelde
Róże w Bergfelde
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Beata - a co to za róża - ostatnia?
Niedawno minął rok od wyjazdu do rosarium, podobno 15 tam padał deszcz.
Niedawno minął rok od wyjazdu do rosarium, podobno 15 tam padał deszcz.
- beatris
- 200p
Hej Gosiu ostatnio o tym myslalam, chetnie pojechalabym do nastepnego Rosarium, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Za miesiac lece do Hiszpanii na "droge Jakuba" , moze na 125 km odcinku beda jakies rozyczki przy drodze rosly.
Gosiu nie znam nazwy tej ostatniej rozy, miala byc Violina z Tantau, ale jakos mi nie pasuje.
Nastepna to pnaca Times Past

Obok Laguna

i Giardina

Madame Josephine

Eden + Ferdinand Pichard

Gosiu nie znam nazwy tej ostatniej rozy, miala byc Violina z Tantau, ale jakos mi nie pasuje.
Nastepna to pnaca Times Past

Obok Laguna

i Giardina

Madame Josephine

Eden + Ferdinand Pichard

Róże w Bergfelde
Róże w Bergfelde
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
Beatko śliczna jest Times Past
Skrobnij coś o niej bliżej. Jak długo jest u Ciebie? I na jakim stanowisku rośnie?

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- beatris
- 200p
Za oknem pada i pada,nawet nie mam ochoty aparatu wyciagac.
Dorotko Times Past jest bardzo ladna rozyczka, pierwszy sezon i juz ladnie kwitnie.
Rosnie w pelnym sloneczku,deszcze jej nie przeszkadza, dosyc dlugo trzyma kwiaty.

Alexia Orsola Spinola ja jedna z dobrych miejsc w moim ogrodzie, wiec nie powinna marudzic, moglaby miec troche wieksze kwiatki
Moja Guillotki Agnes Schilliger, William Christie, Emilien Guillot, Chantal Merieux, Versigny, Dany Hahn.
A teraz moj ogrod a potem lece do waszych
Uetersener Klosterrose

Nahema

Hermitage

Rosengräfin Marie Henriette ( Gosiu ta nazwa mojej nieznajomej)

Artemis

Aspiryny

Dorotko Times Past jest bardzo ladna rozyczka, pierwszy sezon i juz ladnie kwitnie.
Rosnie w pelnym sloneczku,deszcze jej nie przeszkadza, dosyc dlugo trzyma kwiaty.

Alexia Orsola Spinola ja jedna z dobrych miejsc w moim ogrodzie, wiec nie powinna marudzic, moglaby miec troche wieksze kwiatki

Moja Guillotki Agnes Schilliger, William Christie, Emilien Guillot, Chantal Merieux, Versigny, Dany Hahn.
A teraz moj ogrod a potem lece do waszych

Uetersener Klosterrose

Nahema

Hermitage

Rosengräfin Marie Henriette ( Gosiu ta nazwa mojej nieznajomej)

Artemis

Aspiryny

Róże w Bergfelde
Róże w Bergfelde