Co można siać w szklarni w czerwcu
Co można siać w szklarni w czerwcu
Nabyliśmy kilka dni temu działkę i jest tam zaniedbana szklarnia, bardzo chcielibyśmy tam coś wysiać, czy nie jest za późno ? Jeśli nie to co proponujecie posiać ? W przyszłym roku marzą nam się jakieś arbuzy melony ....chyba że w tym roku nie jest jeszcze za późno ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Co można siać w szklarni w czerwcu
Melon junior jest wczesny,około 3 miesiące od siewu powinien być zbiór(no może ciut dłużej).Ja swoje melony z rozsady zbierałam w lipcu,arbuzy póżniej,ale nie dużo,możesz wysiać też ogórki,szkoda żeby szklarenka stała pusta.
O super dzięki za odpowiedź:) Nie słyszałam o juniorach czy one są po prostu mniejsze ? Ogórki wsialiśmy do gruntu
Martwi mnie cień w tej szklarni drzewa owocowe dookoła niej zasłaniają słońce, a przycinać je będziemy dopiero po zbiorach.
Martwi mnie cień w tej szklarni drzewa owocowe dookoła niej zasłaniają słońce, a przycinać je będziemy dopiero po zbiorach.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Junior jest pyszny i jak dla mnie niezawodny,owoce ma tradycyjnej wielkości,owocuje najwcześniej ze wszystkich.
Jestem za cukinią i kabaczkami.
Wysiew do gruntu może być jeszcze jak najbardziej w czerwcu. A u nas lato bywa niepewne, więc pod szklarnią będzie pewniej z odpowiednią temperaturą
W sumie to nawet pomidory mogą też być ;)
Wysiew do gruntu może być jeszcze jak najbardziej w czerwcu. A u nas lato bywa niepewne, więc pod szklarnią będzie pewniej z odpowiednią temperaturą

W sumie to nawet pomidory mogą też być ;)
Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 20:32
- Kontakt:
Sadź pomidory, jeszcze nie jest za późno!
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
bustani szybciej będzie z sadzonkami pomidorów
a cień jest przez cały dzień?

a cień jest przez cały dzień?
Fredek
Cały dzień jest cień, prawdopodobnie przeniesiemy ją w inne miejsce
A przeżyje przeprowadzkę? bo pewnie trzeba będzie ją jakoś w kawałkach nosić.
I pewnie skoro przeniesienie to i z roślinami na razie zaczekacie, chyba że to szybka akcja
I pewnie skoro przeniesienie to i z roślinami na razie zaczekacie, chyba że to szybka akcja

Fredek