Ogród Igi - 2008r
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Grażynko , tak też mi się wydawało, ale miałam delospermę różową i przemarzła. U mnie są raczej nie sprzyjające warunki. Teraz to i tak lepiej niż na początku, kiedy to na pustym polu posadziłam Cyprysy i się dziwiłam , że zmarzły.Teraz czekam aż dwie pozostałe ściany zarosną iglakami to będzie cieplej.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Iguś, u mnie zmarzły nawet cyprysy, sadzone jako duże, drzewka z donic.
To nie klimat na ciepłolubne cyprysiki.
Klilunastoletni topiar ze Squarossy - dwie piłki lekarskie na pniach,
prezent od szkółkarza - mimo agrowłókniny - padł, a było podlewany zimą.
Niebieskie Lawsony, metrowej wysokości - odjechały po pierwszej zimie,
a z 2 Alumnii, została jeszcze tylko jeden ( z tyłu mają zakładaną osłonę p/ wiatrową).
Thuje - trzymają się za to świetnie
To nie klimat na ciepłolubne cyprysiki.
Klilunastoletni topiar ze Squarossy - dwie piłki lekarskie na pniach,
prezent od szkółkarza - mimo agrowłókniny - padł, a było podlewany zimą.
Niebieskie Lawsony, metrowej wysokości - odjechały po pierwszej zimie,
a z 2 Alumnii, została jeszcze tylko jeden ( z tyłu mają zakładaną osłonę p/ wiatrową).
Thuje - trzymają się za to świetnie

-
- Kontakt:
Haniuś mam kilka jodeł z czasów kiedy było mi wszystko jedno co byleby zielone. Jutro powklejam zdjęcia , bo jak wracam po pracy to już ciemno. Może będziesz mogła pomóc w identyfikacjii. Lepiej się znam na bylinkach.Doczytałam gdzieś na forum, że bodziszek żałobny tak Ci się rozsiewa. To chyba zależy od terenu, bo u mnie się nie rozsiewa.
-
- Kontakt:
Wita Dynko , u ciebie też pięknie. Zajrzałam na początek ina koniec , róż nica niesamowita. Oby tak dalej, Będę do ciebie zaglądać, Bo od każdego można się czegoś nauczyć, Ogród nigdy nie jest skończony.Mężem się nie przejmuj. Jak przyjadą goście i będą chwalić to sam będzie niedługo biegał po szkółkach i "kupmy to i to i to". Mo jego muszę teraz hamować , a na początku też zrzędził.
Dzień dobry Igo ! Bardzo sympatycznie w Twoim ogrodzie
Podobają mi się rabaty przy ogrodzeniu...i nie tylko te; jak długo je tworzyłaś,by osiągnąć taki efekt ? Planowałaś nasadzenia,czy poszłaś na żywioł,jak się to często zdarza,gdy chcemy mieć gotową i piękną rabatkę od zaraz ? Zajrzę tutaj jeszcze,żeby skorzystać z Twoich doświadczeń;pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie .