Witam w piękny sobotni ranek! kosiarki furkoczą na pełny regulator, bo trawa rośnie mimo że jest sucho
Zakwitły piwonie, róże, naparstnice, czosnki i mimo że susza okropna to te starsze rośliny głęboko ukorzenione nie robią sobie z tego nic.
Martusiu rozumiem Twoją traumę przed burzą, bo pamiętam jak opisywałaś te ubiegłoroczne

Nie życzę burzy tylko życzę zwykłego siepiącego całą noc deszczu

Mam dzisiaj dla Ciebie prezent ! zakwitła ślicznotka
Na razie jeden kwiatek, ale pączków jest więcej. Na pewno piwonia zakwitnie za rok, ale posadziłam ją płytko i nawiozłam wg instrukcji to miałam nadzieję. Trzeba ćwiczyć cierpliwość

Życzę dobrego wypoczynku i ciesz się cudownymi różami i piwoniami bo masz cudowne
Lucynko tak samo czuję brak czasu, bo dopiero po 21 siadam do komputera, a o 22 oczy się zamykają

Jednak od czasu do czasu tak jak teraz kiedy jest gorąc znikam w chłodnym domu i klikam. Do ogrodu wyjdę po obiedzie

Dam Ci namiary jak chcesz gdzie można taką rumbę i parę innych ślicznotek za niewielkie pieniądze kupić
Karolinko to czas tych pięknych kwiatów, a wieczorem można podglądać ptaki w polu bo długo jest jasno, a uwijają się przed nocą
Justynko i Tobie dam adres gdzie kupisz taką i wiele innych ślicznych róż na nadwyrężając budżetu rodzinnego. Zobaczysz ich tutaj jeszcze trochę, bo bakcyla połknęłam już na dobre
A taka Ci się podoba?
No to co dzisiaj zobaczyły moje oczy
Moja śliczna Lidlówka w czarnuszce
Wreszcie po trzech latach zakwitła

ale nie jestem pewna czy nazwa jest dobra?
I żeby nie było, że tylko róże mnie kręcą to i inne kwiaty zauważyłam dzisiejszego ranka

Tu akurat nie kwiaty ale owoce złotnicy, urocze są
Pastorał naparstnicy!
Dekoracyjne owoce kaliny
Mój ulubiony bodziszek...będzie kwitł do przymrozków
I kolejny maleńki kwiatuszek kolor nie oddany wiernie, a jest koloru buraczkowego
Barwinek większy
Szkarłatka amerykańska kwitnie
Dorotko

to jest kocimiętka, o której pisałam w Twoim wątku
Wiązówka błotna świetnie sobie radzi bez błota
Ładna z nich para
Moja miłość tej wiosny
I zakwitła kolejna śliczna piwonia
No to jeszcze coś na ząb! wybaczcie! ale się strasznie cieszę, bo nareszcie dojrzewają
Życzę wspaniałej Soboty!