Balkonik Gosi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
gosiakam23
50p
50p
Od: 4 maja 2015, o 13:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Balkonik Gosi

Post »

To chyba są te pąki co z nich będą wyrastały kwiaty prawda? ;:3

Obrazek

Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

No to będzie kolorowo u ciebie:D :wit
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No widzisz, a tak się martwiłaś. Super, trzymam kciuki, ciekawe jakie będą miały kolory ;:138
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Najbardziej u Ciebie spodobały mi się koleusy :) Ale reszta roślinek też świetna. Niech zdrowo rosną.
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
gosiakam23
50p
50p
Kontakt:

Post »

Malachitek - No martwiłam się ale niepotrzebnie :)

nieulozona-tak - dziękuję :) Coś marnie one mi rosną te koleusy... ale czekam czekam...

Zdjęcia sprzed tygodnia:
justus27 pisze:Rząd petunii robi wrażenie.
Docelowo już tam będą stały?
Docelowo są tutaj na ściance - uporałam się z nimi i wiszą już nareszcie :)

Obrazek

Obrazek

Trochę bałagan :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawe jaki kolor będzie miał...

Obrazek

Ziółka w kobiałce

Obrazek

Mój pomidorek KORALIK - kiedy ja się doczekam tych pomidorków.... ;:174
Z moich sadzonek, które wysadziłyśmy z teściową do gruntu pewnie nici z pomidorów będą - marnie mi wyszły więc chociaż na balkon sobie kupiłam, podobno są przeznaczone właśnie do donicy na balkon. Donicy nie miałam więc nadało się wiaderko :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tryamour
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 22:03

Post »

Gosiu jaki piękny balkonik :D Widzę, że masz jeszcze bardzo dużo miejsca na nowości :wink:
akwe19
100p
100p
Od: 23 gru 2014, o 18:29

Post »

U Ciebie coraz bardziej zielono , pewnie nie możesz się doczekać kwitnienia petunii. To bardzo wdzięczne kwiaty i mało wymagające. Świetny pomysł z tym pomidorem , już kwitnie to niedługo będą owocki . ;:138 A kociaki uwielbiam , Twój jest prześliczny .
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Witam Gosiu. :heja
Przyszłam do Ciebie z rewizytą, posiedziałam na balkonie, podziwiając Twoje uprawy ;:224 i jeśli pozwolisz, będę Ciebie i Twoje rośliny odwiedzać. Wkrótce będziesz mieć tu gęściutko i kolorowo. ;:215
A przeźroczyste wiaderko z pomidorkami okręć czymś, żeby osłonić przed słońcem. ;:173
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
gosiakam23
50p
50p
Kontakt:

Post »

Zapraszam serdecznie :) maadro :) Dziękuję za radę, tak zrobię chociaż nie wiem dlaczego.

Nowości to może już w następnym roku Olu. Teraz mam nawał wszystkiego w domu bo syn w tym tygodniu złamał nogę, wczoraj wyszedł ze szpitala i 2 miesiące ma z głowy... :? Ja też teraz mam mniej czasu nawet na zaglądanie tutaj...

Tak akwe19 pomidorek właśnie się pojawił maleńki ale jest :) A petuńka ma nareszcie kwiatek :wit Pierwszy kwiat:)

Obrazek
Awatar użytkownika
Tryamour
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 22:03

Post »

Biedak z Twojego syna. Noga w gipsie przy tej temperaturze to nic miłego. Niech szybko wraca do zdrowia :D

Petunie starają się jak mogą żeby potrzymać dobry nastrój :wink: Piękny kwiatuszek ;:138
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Gosiu, ogromnie współczuję Synowi, tak się uziemić na same wakacje. ;:174
Tobie też, bo faktycznie masz problem. ;:158 ;:168
Ale taki kolorowy balkon przyda się na chwile jakże potrzebnego odpoczynku. ;:215
Synowi zyczę szybkiego powrotu do zdrowia, na balkonie niech wszystko rośnie zdrowo i kwitnie ku Waszej radości. ;:196
Petunia ma śliczny kolor. ;:138

Jeśli chodzi o przezroczyste doniczki, to wklejam co wyczytałam w necie: "... W przezrozystych doniczkach na korzeniach gnieżdzą się wszelkiego rodzaju glony, grzyby itd. Same korzenie też nie lubią światła, no i niektóre gatunki zaczynają puszczać z korzeni odrosty pod ziemią - potem to się w środku psuje. Doniczki przezroczyste dobre są tylko dla tych roślin, które normalnie mają odkryte korzenie - np. storczyki. "

U mnie też kilka roslin wsadziłam do przezroczystych wiaderek , ale okreciłam grubym brystolem i obwiązałam, żeby brystol lepiej się trzymał.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
gosiakam23
50p
50p
Kontakt:

Post »

Dziękuję dziewczyny ;:196 No kiepski moment z tą nogą tym bardziej, że widać tylko koniuszki palców i gips jest aż do pachwiny prawie :( cała noga... piłka nożna to niebezpieczny sport. Złamana kość piszczelowa z małym przemieszczeniem ech...

Z nowości pojawiła się maciejka i sałata rzymska Olu :) Maciejkę miałam na stanie a sałatkę dokupiłam - zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakoś mnie uspokaja i wycisza to sadzenie, doglądanie, podlewanie - jest przy tym roboty wiadomo ale lubię to bardzo lubię.

O widzisz maadro same mądrości, dobrze wiedzieć - muszę w takim razie jeszcze jedną osłonkę zrobić dla sansawiery.

A petunie jak na razie mają wszystkie odcienie fioletu różnorodne chociaż dopóki nie rozkwitnie kwiat ciężko poznać jaki to kolor - już kilka razy wydawało mi się, że to białe będą a tu niespodzianka i odcienie fioletu :) A jak cudnie pachną te moje petunie! ;:180
akwe19
100p
100p

Post »

Witam . Petunie faktycznie pięknie pachną . ;:108 Widzę , że rośliny już chyba na stałe zagoszczą na Twoim balkonie . ;:138 Synowi współczuję gipsu , a szczególnie latem . Niestety wszystkie sporty są kontuzyjne , mój syn kiedyś trochę tańczył towarzysko ( był nawet wicemistrzem w swojej kategorii wiekowej ) . Wbrew pozorom to też zdarzały się różne niespodzianki . To skręcone kostki , to urazy kolan ( nawet wymagające operacji ). Więc nie ma co się dziwić , że są złamania przy grze w nogę . Niestety u mnie straszna susza , u rodziców kwiaty przekwitają momentalnie . Nawet pąki wypuściły juki , które powinny zakwitnąć w lipcu. A podlewają tylko warzywo , bo by poszli z torbami jakby zaczęli jeszcze podlewać taką ilość kwiatów jaką mają . ;:131
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
gosiakam23
50p
50p
Kontakt:

Post »

Dzięki za słowa otuchy :)

Tak na stałe :) A podlewania rzeczywiście jest sporo... u nas też deszczu trzeba... truskawki za późno podlewane były i zbyt mało i są takie maleńkie:( a i tak co deszcz to deszcz jakoś nikt go nie zastąpi. A mówiono, że kiepskie lato będzie deszczowe no ale w sumie jeszcze mamy wiosnę ostatnie dni wiosny :) Także zrozumiała jest sytuacja Twoich rodziców ;:168
akwe19
100p
100p

Post »

Truskawek nie podlewamy , jeszcze nie jest tragicznie ( rosną na ziemi z domieszką gliny , więc jeszcze mają trochę wilgoci ) . Co prawda nie są za duże owoce , ale dojrzewają i trzeba pomału robić dżem . Nawet po parę słoików , bo jak wyschną krzaki to zimą nie będzie nawet do naleśników ( a wszyscy lubimy słodycze ), takie z nas łasuchy :;230 .
Pozdrawiam Ewka
Ewka i jej doniczkowce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”