Działka w Maksie III
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka w Maksie III
Majowych piwonii zazdraszczam. Możliwe, że też kiedyś sobie dosadzę, bo za białą mam kawałek miejsca pod płotem, gdzie tylko dąbrówka rośnie. A zauważyłam, ze teraz wyjątkowo mało mi kwitnie w ogrodzie więc muszę dosadzić majowych kwiatów. Irysy masz piękne. Ja niby tez mam, ale w głupim miejscu i kwitnąć nie chcą 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mirko, dawno u Ciebie nie byłam. Zaległości w czytaniu nadrobiłam. Ale się u Was na działce zmieniło. Piękna szklarenka, cudny wodospad i wspaniale wszystko Wam rośnie. A u mnie znowu pod górkę ale jakoś sobie radzę. Może los niedługo się odmieni. Podobno co siedem lat się zmienia. Ciepełka życzę, słoneczka mniej
żebyś nie miała kłopotów ze zdrowiem.

Witaj Mireczko pięknie jest u Ciebie ;) piękne azalie cudowne 

Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dziękuję za namiary!
Co to za cudo?

Miłka
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małe - ale piękne.Myślę o oczku.
Duże - i piękne.Myślę o szklarni.
W ogóle dużo śliczności i dużo zmian.
Podziwiam i pozdrawiam.
Duże - i piękne.Myślę o szklarni.
W ogóle dużo śliczności i dużo zmian.
Podziwiam i pozdrawiam.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Jurku , witam i niespodziankę mi sprawiłeś tą wizytą. Myślałam, że nie pamiętasz mnie
Dziękuję za pochwały. Spełniam swoje marzenia
Miłko , to link - adres gdzie kupiłam piwonię krzaczastą - też majowa.
A to ci niespodzianka Anetko, że zajrzałaś do mnie. Już Twój czas trochę unormował się , więcej masz go na swoje przyjemności?
Lusiu kochana, gdzie się podziewasz . Wiem, wiem chroniczny brak czasu. Masz rację musi w końcu być lepiej czego serdecznie życzę, zasługujesz .
Takie miały być deszcze i co , figa! Podlałam całą działkę. Pomidorki , ogórki, koper i czego tam nie ma w tej mojej szklarence, podlałam gnojówką. Smród na całą okolicę. A ja nogi za pas i do domciu pojechałam.
Róże nieśmiało rozwijają pąki , już zakwitła : Aloha, Alchymist.
Aloha
Alchymist
Westerland
Może ktoś wie, dlaczego moja New Dawn zmieniła kwiecie. Z pięknych kwiatów w tym roku ma jakieś pojedyncze płatki tylko kolor się zgadza.
New Dawn ??[/b
Krzewuszki

Miłko , to link - adres gdzie kupiłam piwonię krzaczastą - też majowa.
A to ci niespodzianka Anetko, że zajrzałaś do mnie. Już Twój czas trochę unormował się , więcej masz go na swoje przyjemności?
Lusiu kochana, gdzie się podziewasz . Wiem, wiem chroniczny brak czasu. Masz rację musi w końcu być lepiej czego serdecznie życzę, zasługujesz .

Takie miały być deszcze i co , figa! Podlałam całą działkę. Pomidorki , ogórki, koper i czego tam nie ma w tej mojej szklarence, podlałam gnojówką. Smród na całą okolicę. A ja nogi za pas i do domciu pojechałam.
Róże nieśmiało rozwijają pąki , już zakwitła : Aloha, Alchymist.

Może ktoś wie, dlaczego moja New Dawn zmieniła kwiecie. Z pięknych kwiatów w tym roku ma jakieś pojedyncze płatki tylko kolor się zgadza.

Krzewuszki

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Cześć Mireczko
New Dawn faktycznie wygląda zupełnie inaczej. Wg mnie mogła wybić podkładka. Ona dopiero zaczyna kwitnienie? Czy te kwiaty pochodzą z jednego pędu czy z kilku? Patrzę na te liście i trochę nie pasują mi do ND... Kwiaty przypominają często stosowaną na podkładkę Rosa canina 'laxa' lub Schmidts Ideal. Porównaj zdjęcia kwiatów i liści z podanych linków.
Krzewuszki masz niesamowite
Piwonia cudo - jak długo trzeba czekać na taki krzaczek?
A jak Twoje uczulenie - uporałaś się jakoś z tym? Mnie męczy okropnie po antybiotyku, wysypka na dłoniach, nos jak u pijaka i uszy jak przypalone frytki
Pozdrawiam ciepło 

Krzewuszki masz niesamowite

A jak Twoje uczulenie - uporałaś się jakoś z tym? Mnie męczy okropnie po antybiotyku, wysypka na dłoniach, nos jak u pijaka i uszy jak przypalone frytki

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
To samo i ja chciałem napisać - bo strasznie zdziwiły mnie te kwiatkiMandragora pisze:wygląda zupełnie inaczej. Wg mnie mogła wybić podkładka.

- Mirabela
- 1000p
Ja króciutko w sprawie róży ND j.w. Tak też myślałam sobie , że coś z podkładki musiało odbić. Na jesień wykopię, albo zostawię , ma zasłaniać plecy jak siedzę na ławeczce w pergoli. Zmykam , dobrej nocki życzę.
- Mirabela
- 1000p
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale pyszności pokazujesz - mniam, mniam. Mam nadzieję że nie spadłaś wchodząc tak wysoko i robiąc zdjęcia
Cudnie Tobie wszystko kwitnie, róże, krzewuszki, powojniki...

- Mirabela
- 1000p
Justynko, jestem zadowolona z urodzaju czereśni. Teraz czekam na lipcowe czereśnie - tych jest o wiele mniej jak na razie (młode drzewko). W sumie to zerwaliśmy do czterech skrzyneczek. Synowa zabrała połowę ,, druga dla mnie. Już kompoty zrobione. Dzisiaj dokupiłam truskawek, 8 kobiałek. Będą dżemiki i głęboko zamrożone na koktajle zimą.
Mam stracha przed zbliżającym się upałem.

w szklarni ogórki i pomidorki rosną. Już są centymetrowe zawiązki ogóreczków.

Cały pokój gościnny pachnie piwonią
Kaktusowi, który powinien zakwitnąć na wiosnę pokazały się pączki. Kliwia również nic sobie nie zrobiła z przesadzania wiosennego.

Mam stracha przed zbliżającym się upałem.

w szklarni ogórki i pomidorki rosną. Już są centymetrowe zawiązki ogóreczków.

Cały pokój gościnny pachnie piwonią

Kaktusowi, który powinien zakwitnąć na wiosnę pokazały się pączki. Kliwia również nic sobie nie zrobiła z przesadzania wiosennego.

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Och Mirko pokazałaś pięknośc krzewuszek ale w tym roku dają pokaz ,róże piękne a bujony u mnie też w wazzonie ,kaktus i kliwia Cię kochają ,widac dobrą rękę .
- Mirabela
- 1000p
I jak żyjecie ?! Źle znoszę te upały. Ale jakoś przy wentylatorze da się wytrzymać. Jeden pożytek na mojej działce to to , że mogę korzystać z wody bez dodatkowych kosztów. Mamy na działkach swoją pompę. Aby ją dobrze podlać potrzebuję trzy godziny. Wszystkie krzewy nowo zakupione borówki amerykańskiej ,musiałam usunąć, pousychały. Reszta kwiatów, owoców trzyma się doskonale.
Ciągle ruch. Jedni wyjechali to na wydłużony weekend przyjeżdżają drudzy. Nie nudzimy się z mężem.
Wieczorkiem wkleję zdj. Na razie.
Ciągle ruch. Jedni wyjechali to na wydłużony weekend przyjeżdżają drudzy. Nie nudzimy się z mężem.
Wieczorkiem wkleję zdj. Na razie.