Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Ale masz piwonie ;:oj o różach nie wspomnę ;:138 ;:63 leniuszek nie podlał kwiatków a tu deszczu ni ma ;:306
No ale teraz już chyba był , co ? :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu a mój Jaśminowiec nie pachnie. :(
Jest wielgachny i cały w mszycy, a opryskać go całego nie dam rady. :?
Jak przekwitnie, to ciachnę go o połowę i może wtedy będzie szansa całego opryskać. :wink: :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzisiaj wykonałam plan w 95 %. Sporo zrobiłam, nogi bolą i jestem senna. Posadziłam prawie wszystkie zaległości i takie co to nie wiadomo co z nimi, podlałam, pomidory podwiązałam i pousuwałam wilki, dużo innych czynności wykonałam i ogoliłam trawę :;230

Danusiu sadzonki wiele nie przyspieszą no może o sezon. Karpy muszą się porządnie ukorzenić :D

Asiu tak ! jest duża różnica między tym co sadzimy, a m.w. trzyletnia karpa i żeby móc pozyskiwać przez miesiąc szparagi musi być rozrośnięta :D

Karolinko kto leniuszek? ja :?: taż ja podlałam prawie wszystko , a deszczu ani kropelki ;:185

Parę zdjęć z dzisiaj!

Obrazek

Ewciu- miskant od Ciebie już znalazł miejsce stałe ;:333 Miałam kiedyś takiego cudnego jaśminowca, kwiatuszki jak różyczki a zapachu ani trochę ;:oj A ten mój to tak cudnie pachnie. Może Ci odciupię kawałek? :uszy

W pełni rozkwitu!
Obrazek
Taki duecik!
Obrazek

Zakwitła kolejna piwonia!

Obrazek

Obrazek

I kolejna róża!
Obrazek

Zakochałam się w nich ;:167
Obrazek

Chyba Jadzia prosiła o widok krzewu piwonii ;:173
Obrazek

Obrazek

I dla Ali zdjęcie liści omanu

Obrazek

W niej też się zakochałam ;:167
Obrazek

Miłych snów! Dobranoc :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Duecik nadaje się na okładkę ;:63
Marysiu, piwonię masz w pięknym i wyjątkowym odcieniu różu.
Agrest nietknięty pleśnią ;:oj U mnie z pięciu krzaków najmłodszy jest taki inne do spalenia mimo oprysków...
Co to ten włochaty szary wdzięczny kwiatek?
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu u mnie już po rodkach, a u Ciebie jeszcze kwitnie. :D Krzewuszki też już przekwitają. Fajnie jest mieć szybciej, ale jeszcze fajniej....dłużej. :lol: Aleś się dzisiaj napracowała. ;:224 Ja miałam rozjechany dzień, ale przy okazji wstąpiłam do Stasi i wspominałyśmy Ciebie. ;:196 :wit :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu mogłabyś mi napisać po ilu latach ci zakwitła piwonia drzewiasta i czy kwiaty się dłużej trzymają od zwykłej ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piwonia na 4 zdjęciu ,gdzie piszesz,że zakwitła kolejna piwonia to taką Ci dałam lub bardzo podobną ,ona u mnie jeszcze nie kwitnie i nie mogę pokazać zdjęcia ,którą konkretnie Ci dałam ,ale piękny teraz okres, wszystko na potęgę zakwita ,piwonie ,róże jaśminowce,ostróżki i tyle różności ,że trudno wymienić ,u mnie też susza ,jutro czeka nie podlewanie całego ogrodu,mam pomoc od dzisiaj w ogrodzie ,tak sie cieszę ,bo dalej nie bardzo mogę robić ,wczoraj tak się przemęczyłam,że całą noc z bólu nie spałam ,to wszystko nie ma sensu ,bo ja pracuję kosztem zdrowia i nie mogę się wyleczyć ,ale nie mogę chodzić spokojnie po ogrodzie,bo wszędzie coś do zrobienia i mnie kusi ,teraz może to się zmieni,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam miłe Panie ;:4

Aguś jeżeli to mączniak to poczytaj tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ryka%F1ski Kiedś na FO dziewczyny opisywały metodę leczenia agrestu wrzątkiem lanym w stanie jeszcze bezlistkowym.
Włochaty to moja kochana szarotka siana rok temu ;:167 Za pochwały dziękuję ;:196

Ewuniu u mnie zawsze bardzo późno rozkwitają rododendrony, przynajmniej w porównaniu z Waszymi :D Jeden mam (prezent) jakiś taki jakby płożący i dopiero teraz otwiera kwiatki :D Krzewuszki też u mnie przekwitły i tylko ta variegata zaczęła najpóźniej :tan Pozdrów serdecznie Stasię następnym razem ;:4 Karmnik wczoraj mocno podlałam, chociaż w suchym ładnie sobie radził :D
Dobrego dnia ;:196

Krysiu Piwonia zakwitła jednym kwiatem już po roku, ale nie rozrasta się w sposób szalony, bardzo powoli, a w tym roku ma mniej kwiatów niż rok temu. Kwiaty chyba trochę dłużej są na krzaku, ale nie dużo dłużej. Wszystko zależy od pogody ;:196

Martusiu ta piwonia nie jest od Ciebie i rok temu też się nią zachwycałaś http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p4707133 . Nie wiem od kogo ją mam :wink: przykro mi ;:202 Dobrze, że masz kogoś do pomocy, bo szkoda byłoby tak piękny ogród dopuścić do zarośnięcia ;:174 Martwi mnie, że zdrowia nie poprawia się być może to wina jednak Twojej wyrywności ;:131 Teraz już będzie lepiej! czego Ci serdecznie życzę i ściskam ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu Malopolska!

Nie uwierzysz, ja - dziecię słońca, zaczynam histerycznie szukać cienia! I kiedy pan w TV mówi, że jutro będzie jeszcze więcej słońca, to pusty śmiech mnie ogarnia, bo codziennie mamy bezchmurne niebo, więc jak może go być jeszcze więcej ;:218 !
Wszystko schnie na potęgę, więc najprzyjemniej byłoby zanurzyć się w soczysty cień Twojej ścieżki i wędrować sobie tam i z powrotem, tam i z powrotem, tam i ...

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
To teraz już wiem, że ta piwonia musi być i u mnie :) :) :)
.. a M. cóż przyniosę, wkopię, może nie zauważy ... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu cudowna piwonia - czy to drzewiasta?
A to cudo czy to szarotka?
Skubnęłam trochę agrestu - pyszny :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Cię Jaguś ;:196
Rzeczywiście wierzyć mi się nie chce, bo co widzę w tv prognozę to Twoja okolica albo z deszczem albo temperatura poniżej 20 s. A Ty piszesz jakbyś ubiegłoroczne posty kopiowała ;:oj
Oglądałam wczoraj czarną procesję polskich humanistów i jakoś od razu pomyślałam o Tobie, o Twoim nawoływaniu do poprawnego pisania na FO :?
Czy doczytałaś, że kwitnie mój/Twój agapant ! co prawda jednym kwiatostanem, ale w pięknym fiołkowym kolorze :D
Jeszcze raz dziękuję i chłód zroszonej trawy przesyłam ;:167

Justynko to wszyscy oni tak mają ;:oj jak nie wskażę palcem to nic nie widzi a chodzi obok wiele razy ;:223

Ewuniu tak to piwonia drzewiasta ;:108 i szarotka z siewu ubiegłorocznego. Cudna bielutka mechata :D
Agrest taki na soczek, ale ja czekam jak będzie dojrzały i wtedy cały objem podchodząc do krzaka ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, co trzeba zrobić by mieć tak dużo owoców agrestu? Na moich dwóch małych krzaczkach mam może ćwiartkę tego co u Ciebie na pokazanym krzaczku. Mam jeszcze 15 centymetrowy badylek, kupiony za 1,50 zł - przez 2 lata zupełnie nic nie urósł. Piwonie drzewiaste widuję często w ogrodniczym, ale jak pomyślę o tych przykładowych 3 latach czekania na kwiaty, potem pewnie ok. tygodniu radości i dodatkowo zerknę na cenówkę, to zdecydowanie mi przechodzi :lol: Chyba nie ma bardziej cierpliwych dusz od ogrodników :uszy
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, czy w końcu u Ciebie popadało?, u nas nadal susza nic nie widać na niebie, taniec z wężem i ja odprawiam, a do namiotu na starej działce z domu nosze wodę ( nie sama), noce zimne, ciągle poniżej 10 st., wszystko czeka na kwitnienie, ciężka ta wiosna w tym roku ;:185
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś cudowna piwonia, a agrest nie jedzą Ci ptaki? moje porzeczki sobie im smakuję i nie wiem czy ja będę wiedziała jaki miały smak. :oops:
A dzięki za link.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”