Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Pomimo że znawcą nie jestem to jak zobaczyłam kwiatka różowej nn to też pomyślałam o Queen Elizabeth ( nie chciałam się zbłaźnić więc siedziałam cicho ;:218 ) kupiłam w tym roku jedną i oglądałam zdjęcia w necie i właśnie tak ma wyglądać wstaw może zdjęcia całego krzaczka to Dorotka by podpowiedziała. No i jeszcze mam też w tamtym roku kupione różowe nn i nie wiem czy to też nie są Queen Elizabeth ;:218
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczka, ja też tak myślę, że to JPII. Kwiat który pokazał Jurek jest identyczny. Swoją drogą róże i powojniki to nie wiem, czy to dobry jednak duet, drugi kwiat domniemanego JPII jest całkowicie pod różanymi liśćmi, wcale go nie widać Obrazek
Flamentanz ciemnoczerwona, nie nie nie, podziękuję, coś też nie dla mnie Obrazek, a u ciebie to też była pomyłka? Obrazek Nic to, założę różowe okulary jak pójdę moją żółtą oglądać Obrazek Obrazek
Lucynko, dziewczyny dmuchały chmury do mnie i dotarły nawet na trzy dni. Teraz chętnie je przedmucham do Ciebie, bo zatęskniłam już za słonkiem Obrazek
Anita, tak mi mówcie, może w końcu się do niej niekoniecznie przekonam, ale choć przyzwyczaję Obrazek
Specjalnie dla Ciebie:

Obrazek Obrazek

Dorotka, pomyłkową kupiłam w ogrodniczym jako róża pnąca Parade Climbing. Już sama nie wiem, czy to ona czy nie ona. W necie jakby ciemniejsza, ale i jaśniejsze zdjęcia są. Z opisów Queen Elizabeth wyczytałam że do 150cm wysoka. Ta moja ma dłuższe pędy, tylko je zawijam na kratkę, bo moja kratka 180cm jest do niej za niska. Popstrykałam więcej zdjęć:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak zwał, tak zwał! Róża urocza, cieszy oko i zachwyca! Nazwij ją swoim imieniem i szlus! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Zuziu :wit wróciłam i odwiedzam zaprzyjaźnione piękne ogrody ;:215
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Zuziu, biała piwonia cudna ! ;:oj Czy pachnie tak cudnie jak wygląda ? reszta kwiatów śliczna ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Dziękuje za zdjęcia żółtej może za jakiś czas ci się odmieni i ci się spodoba. Ja kiedyś nie mogłam patrzeć na piwonię a teraz mam je u siebie i bardzo je lubię.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Piękna ta róża na parawanie, nie dziwię się że chcesz wiedzieć co to za jedna, niewiedza tak strasznie denerwuje...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza nadrobiłam trzydniowe zaległości. :) Prac wykopaliskowych w ogrodzie nie zazdroszczę. ;:202 Biała piwonia piękna, a róże będą cieszyć długo, choć niekoniecznie takie, jakby się chciało. ;:108 Różowa z fioletowym powojnikiem będzie ładnie się komponować i jeszcze miłorząb do kompletu. ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Róża urocza, cieszy oko i zachwyca! Nazwij ją swoim imieniem i szlus!
Zgadzam się z Miłką w 100% ;:108 Jak nie chcesz swojsko tylko zagranicznie to dawaj: Sue vel Susanne Rose :wink: Ale wszystkie Rosomanes na forum będą się zastanawiać: co to za odmiana??? :;230 :;230 :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żółta i mi się bardzo spodobała, ach ten kolor. Ja mam2 żółte , które kwitły, żaden kolorek nie jest taki intensywny i żółciutki . Dokupiłam więc kolejne dwie, może będą bardziej wyraziste. Ale będę miała żółto w ogrodzie :;230 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie cudne , delikatne róże ;:138 ech , aż tutaj pachną delikatnie :lol: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zuza to jednak nie jest Queen Elizabeth..za wysoka i kwiat troszkę inny ;:185 Zwiodło mnie tamto zdjęcie. Muszę poszperać, może coś mi wpadnie do głowy ;:132 Kwiaty ma bardzo ładne, a krzaczorek niczego sobie. Piękna z niej panna ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja zawsze rozglądam się za różami różowymi i budyniowymi. Żółtych bym nie kupiła, co nie oznacza, że ich nie mam. Tak samo jak u ciebie zdarzyły mi się pomyłkowe. No i nie było rady, polubiłam je, bo są radosne i najczęściej zdrowe. Ale nazwy muszę znać koniecznie, bo od znajomości odmiany zależy, jak będziemy je ciąć wiosną i jak z nimi tzeba postępować. A poza tym ciekawie się porównuje te same róże w różnych ogrodach. :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka moja czerwona niestety nie jest wynikiem pomyłki... ;:182 Sama z premedytacją ją zakupiłam zeszłej wiosny... ;:182 Chyba jednak byłam chwilowo niepoczytalna. Pięknie kwitnie to fakt. No ale że czerwona u mnie??? ;:202
Twoja różowa na parawanie jest cudowna. Ech... Gdyby mi nie było żal tej mojej Flammentanz, to chętnie bym ją wysłała do innego ogrodu a sobie posadziła coś w bieli lub różu... ;:223
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłka, Obrazek , to dobre, ja początkująca kóra kupiła w tym roku tak naprawdę świadomie pierwsze róże i róża mojego imienia, to by dopiero było ;:306
Iwonko, wpadaj oczywiście kiedy zechcesz Obrazek
Asiu, tak ta biała to Festiva Maxima i tak, pachnie obłędnie, te różowe zresztą też, uwieeeelbiam Obrazek
Anita, no nie przypuszczam że ją polubię, ale zaczynam jako tako tolerować, a to już duży +
Justyna, no właśnie, może jednak komuś się uda je zidentyfikować... Obrazek
Soniu, różowa z fioletowym powojnikiem ładnie się prezentuje, ale obok odstrasza żółta, która miała być białą... Obrazek Okropny miszmasz się z tego zrobił Obrazek
Elwi, Sue vel Susanne Rose hmmm... jeszcze trzeba by opatentować nazwę. Ciekawe tylko co na to ten, który tę różę wyhodował Obrazek
Dorotko-DTJ_1, tak to jest, że każdy ma inny gust. I to dobrze ;:333 Jeśli wszyscy lubiliby to samo, byłoby strasznie nudno...
Karolcia, dzięki ;:196 choć to nie do końca mój wybór - róże pomyłkowe... ;:306
Dorotko-dorotka350, a co powiesz na odmianę którą niby miała ona być czyli "Parade"? Czy może być ona jednak nią?
Jolu, też właśnie na tym między innymi mi zależy przy poznaniu ich nazw. Zawsze przy zakupie roślin sprawdzam w necie co lubią jakie stanowisko i jak o nie dbać. Z tymi postępuję jak z pnącymi, bo takie podobno miały być. Z różowa się zgadza, ale żółta nijak mio do pnących nie pasuje ;:185
Aniu, przyznam Ci się, że ja też raz z premedytacją kupiłam różę czerwoną, a teraz doglądam jej bo taka niemrawa i przyznam Ci się po cichu, że wcale nie trzymam za nią kciuków ;:131 No tak już jest, że czasami głupie pomysły się człowieka imają... Obrazek Pomyśl tylko jak u mnie byłoby cudnie, jakby przy tym moim parawanie splotła się do tej różowej biała, tak jak było zaplanowane... Obrazek A tak co, żółć w oczy kłuje Obrazek
--------------------------

Kochani, dziś mała fotorelacja z dewastacji mojego ogrodu:
O trawniku mogę zapomnieć, z dołów wyciągnęli sam piach, na tym trawa nie porośnie... ;:185 I mój dereń, którego tak pilnowałam Obrazek ostał się, ale były już zakusy...

Obrazek Obrazek

Zniknęła połowa ostatnio zrobionego przedogródka. Nie obyło się też bez ciężkiego sprzętu.

Obrazek Obrazek

A teraz dla polepszenia nastroju ciut kwitnących:
Moja rabata piwoniowa, ta kwitnąca to pomyłkowa Aleksander Fleming, reszta jeszcze w pąkach, mają być Sarah Bernhardt. I pąk właśnie Sarah Bernhardt - ta już chyba będzie zgodna odmianowo, bo pąki są jaśniejsze, pudrowo-różowe.

Obrazek Obrazek

Żylistek szaleje. Jaśminowiec Snowbelle też już w fazie rozkwitu.

Obrazek Obrazek

Drugi kwitnący żylistek. A tu rh zawiązują już pąki kwiatowe na przyszły rok :tan

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”