Ogród Soczewki cz4 sezon 2014
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz4 sezon 2014
Ogrodnica niszczylistka ,najbardziej atakuje róże o jasnych kolorach,białe,jasny róż i żółte a jak jest jej więcej to nie gardzi też innymi.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elwi Queen od Sweden i Aleksandry posadzone są po 3 szt stąd taki efekt. Oprócz tego rosną na nowej rabacie, gdzie nie mają konkurenci w postaci dużych krzewów. W tym roku róże dostały nawóz Yara Mila i dwa razy magiczną siłę oraz systematycznie je podlewam by nie dopuścić do przesuszenia. Trochę pracy jest, ale się opłaca
Alu a to paskudy,kolorki im się podobają, a nie zapach, U mnie na razie nie wiele ale nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że nie będzie takiego oblężenia jak w zeszłym roku.
Natasha Richardson, Pastella, Aspiryna i Botticelli

Alu a to paskudy,kolorki im się podobają, a nie zapach, U mnie na razie nie wiele ale nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że nie będzie takiego oblężenia jak w zeszłym roku.
Natasha Richardson, Pastella, Aspiryna i Botticelli

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
Do systemu wzmożonego podlewania dołącz jeszcze Heidi Klum Rose u mnie w ubiegłym roku nawet jednej plamki nie miała .Rośnie w półcieniu.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
W takim razie jest wiele słuszności w tym, żeby sadzić róże po 2-3 sztuki. Efekt jest spektakularny
A co to za nawóz nawóz Yara Mila? Nie znam... jakiś specjalny?
Natashę mam młodziutką, tegoroczniak z wiosennych nasadzeń. Ach, kiedyż będzie taka jak Twoja???

Natashę mam młodziutką, tegoroczniak z wiosennych nasadzeń. Ach, kiedyż będzie taka jak Twoja???

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko pięknie wystartowały u Ciebie róże
Princess Alexandra i Queen of Sweden tworzą ładny duet.
Ja z niecierpliwością czekam na swoje panny
Troszkę się ociągają... królowa Szwecji ma jeszcze maleńkie pączki, a księżniczka Aleksandra już lada moment 

Ja z niecierpliwością czekam na swoje panny

-
- 1000p
Alu moja Heidi rośnie prawie w pełnym w słońcu i już wcześniej zauważyłam, że nie za dobrze jej to robi. Staram się ją też częściej podlewać. Dobrze, że przez ostatnie dni trochę popadało więc na chwilę mam spokój z podlewaniem. Nie za bardzo nadążam z porządkami. Po tych burzach Aleksandra wgląda makabrycznie i większość kwiatów jest do oberwania a jeszcze nie zdążyłam do końca obczyścić RH a mam ich zaledwie 3 szt, azalie też czekają na swoją kolej.
Udało mi się namówić M na wykopanie wierzby i cyprysik wreszcie trafił do gruntu, muszę tylko jeszcze wokół zrobić porządek. Niestety już mi na to brakło czasu.
Powolutku rozkręca się Leoś, Baronessa , Chippendale, i Sheakspir

Elwi powiem nawet więcej to jest sprawdzony fakt. O wiele efektowniej prezentuje się róża gdy jest posadzona po kilka sztuk.Ja tak mam posadzone prawie połowę róż. Jeśli chodzi o nawóz to nic specjalnego zwyczajny do całorocznego użytku. Musiałabym przy takiej ilości krzewów wydać fortunę na specjalny do róż. Wystarczy, że i tak rocznie kupuję kilkanaście opk magicznej siły
Iceberg, Mariatersia, Mary Rose

Dorotko faktycznie Aleksandra i Queen wystartowały wcześniej. Natomiast Cheppendale strasznie opóźniony. Jeszcze kilka dni a będzie prawie na wszystkich krzewach burza kwitów. Uwielbiam ten okres. Żałuję, że nie mogę ich podziwiać przez cały dzień. Dlatego chodzę z aparatem i robię pełno zdjęć by móc również później cieszyć się nimi.
Garden of Rose, Botticelli, Aphrodite, Giardina

Udało mi się namówić M na wykopanie wierzby i cyprysik wreszcie trafił do gruntu, muszę tylko jeszcze wokół zrobić porządek. Niestety już mi na to brakło czasu.
Powolutku rozkręca się Leoś, Baronessa , Chippendale, i Sheakspir

Elwi powiem nawet więcej to jest sprawdzony fakt. O wiele efektowniej prezentuje się róża gdy jest posadzona po kilka sztuk.Ja tak mam posadzone prawie połowę róż. Jeśli chodzi o nawóz to nic specjalnego zwyczajny do całorocznego użytku. Musiałabym przy takiej ilości krzewów wydać fortunę na specjalny do róż. Wystarczy, że i tak rocznie kupuję kilkanaście opk magicznej siły
Iceberg, Mariatersia, Mary Rose

Dorotko faktycznie Aleksandra i Queen wystartowały wcześniej. Natomiast Cheppendale strasznie opóźniony. Jeszcze kilka dni a będzie prawie na wszystkich krzewach burza kwitów. Uwielbiam ten okres. Żałuję, że nie mogę ich podziwiać przez cały dzień. Dlatego chodzę z aparatem i robię pełno zdjęć by móc również później cieszyć się nimi.
Garden of Rose, Botticelli, Aphrodite, Giardina

Pozdrawiam Monika
- Georginia
Moni,jeśli chodzi o moją Heidi Klum to jest potwierdzeniem że róża musi znaleźć swoje miejsce gdzie się czuje najlepiej.Nie wiem czy pamiętasz ,posadziłam ich 5 szt i rosły pod grabem.To była masakra,nie zdążyły się rozkręcić i zimą mi 4 zmarzły ,została tylko jedna sierotka.Rosła tam jeszcze przez lato i też wyglądała okropnie.Gdy przerabiałam tą rabatę,musiałam ją przesadzić i posadziłam ją pod modrzewiem,praktycznie cały dzień w półcieniu.Rośnie fantastycznie,wiosną dosadziłam do niej jeszcze dwie i już prawie ją dogoniły całe w pąkach.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niesamowite widoki, wręcz niewiarygodnie piękne te woje różyczki

- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Kontakt:
Same piękności pokazujesz.
Witaj! Piękności pokazujesz! Piękne rozetki mają Twoje róże.
Jak zawsze z przyjemnością spaceruje po Twoim ogrodzie.
Jak zawsze z przyjemnością spaceruje po Twoim ogrodzie.

-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Alu zobaczę jak Heidi będzie wyglądać w tym roku. Jeśli nadal będzie przypalało ją słońce będę musiała poszukać jej nowe miejsce, tylko gdzie ?
. A ta rabata znów jest do przeróbki Jakoś nie mogę z nią dojść do ładu.

Pozdrawiam Monika
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wyrzuciłaś wierzbę?
Ja też się przymierzam. Muszę przesadzić Golden Celebration, bo bidula ma za mało miejsca.
Dodatkowo wywalam olbrzymiego berberysa spod tamaryszka. Od razu zrobi się więcej światła
Jeszcze nie wiem co tam posadzę.
W sumie to mam masę rzeczy do poprzesadzania
Ogród wygląda bajecznie'Wcale nie widac, że nie masz na niego czasu
Ja też się przymierzam. Muszę przesadzić Golden Celebration, bo bidula ma za mało miejsca.
Dodatkowo wywalam olbrzymiego berberysa spod tamaryszka. Od razu zrobi się więcej światła
Jeszcze nie wiem co tam posadzę.
W sumie to mam masę rzeczy do poprzesadzania

Ogród wygląda bajecznie'Wcale nie widac, że nie masz na niego czasu
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Ogród jest bajeczny i kolorowy, nawet gdyby nic nie kwitło też byłoby pięknie. Pisałaś u Elvi, że Princess Alexandra ładnie w tym roku stoi, przybiegłam więc sprawdzić, faktycznie dobrze sie trzyma w pionie
Moja leży i nie daje rady utrzymać tych wielkich kwiatów, nawet podparte zwieszają główki, ale jest nadzieja, widocznie młodziaki tak mają. Piękne masz róże, też sadziłam po kilka, ale teraz już tylko po jednej 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Piękne różane okazy. Faktycznie to chyba najpiękniejszy czas dla ogrodów.
Muszę sobie jeszcze raz popatrzeć
Muszę sobie jeszcze raz popatrzeć