Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel

Zablokowany
Awatar użytkownika
mrooofka
1000p
1000p
Od: 4 paź 2014, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel

Post »

Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy :;230
Na moim parapecie CZ I CZ II aktualna
AAA-Astrophytum, Ariocarpus, Aztekium
Pozdrawiam Magda
Lady H
500p
500p
Od: 7 sie 2014, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka To jest super pomysł z tym zabezpieczeniem przed latającymi potworami ;:333 Zapewniam że będą dobrze rosły na powietrzu i spodziewaj się kwiatów :heja
Szymon78
100p
100p
Od: 9 mar 2013, o 20:40

Post »

Całkiem fajnie te kosze wyglądają :). Oby sprawdziły się w praktyce.
No i fajne nowości zaprezentowałaś :)
Pozdrawiam Szymon
Kaktusy Szymona
Madosia
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie kosze wyglądają :D . Jakie one mają wymiary? Muszę zabudować parapet za oknem które ma 2,5m ;:108 .
Gosia
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

mrooofka pisze:Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy :;230
Miał cela potwór jeden :;230 :;230
Lady H pisze:Agnieszka To jest super pomysł z tym zabezpieczeniem przed latającymi potworami ;:333 Zapewniam że będą dobrze rosły na powietrzu i spodziewaj się kwiatów :heja
Trzymam za słowo... ;:167
Szymon78 pisze:Całkiem fajnie te kosze wyglądają :). Oby sprawdziły się w praktyce.
No i fajne nowości zaprezentowałaś :)
Dziękuję...zobaczymy czy moim kaktusom spodoba się życie za kratami...mam nadzieję że tak ;:306 nowości też tam siedzą, choć one raczej przyzwyczajone do warunków szklarniowych temp min 40 i wilgotność powalająca na kolana...czas przyzwyczajać się do życia bardziej spartańskiego - nie ma wody, nie ma słońca, jest powietrze i są kraty :;230 :;230
Madosia pisze:Fajnie kosze wyglądają :D . Jakie one mają wymiary? Muszę zabudować parapet za oknem które ma 2,5m ;:108 .
To są kosze o wymiarach 38x60x14cm...są do nich fajne stojaki, są też kosze głębsze lub o drobniejszej kratce ;:333
Jeśli twoje okno ma 250cm to 4 takie kosze wejdą spokojnie...ale będzie fajny widok :heja
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kaktusy za kratkami wyglądają super ;:215
Te kosze jak widać to fajny pomysł.
Awatar użytkownika
Andrew Be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 14:19

Post »

mrooofka pisze:Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy :;230
brombiel pisze:Miał cela potwór jeden :;230 :;230
Skądś to znam ;:306 ale to zawsze darmowy nawóz, szkoda tylko, że z dużą przewagą azotu :;230
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58

Post »

Pomysłowe rozwiązanie z tymi koszami ;:333 . Muszą być tylko bardzo dobrze przymocowane by przy silniejszym wietrze wszystko nie pospadało :!: No i kwestia w czasie ulew , chyba że wtedy kaktuchy będą chowane do środka :?:
Awatar użytkownika
Phacops
1000p
1000p
Od: 8 wrz 2012, o 09:43
Kontakt:

Post »

Wielkie ulewy to nie taki wielki problem nie występują aż tak często. Ja po swoich widzę ze czasem 2-3 dni deszczu im pomaga. Teraz właśnie coś popadało było chłodniej i akurat dobrze im to zrobiło.....

A ptaszydła to wróble czy może większego kalibru gołębie?
Moja Galeria
Letnia wyprzedaż Sprzedam
Lady H
500p
500p

Post »

Ja mam kosze powiązane z sobą i zamocowane do zawiasów w oknach i żadna wichura nie jest im straszna ;:185 Nie chowam przed deszczem..Jak pada to stoją z mokrymi nogami a potem szybko wysychają bo mają dobrą wentylację na 3-cim piętrze.Agnieszka Ja kupiłam te krótsze na 50 cm .Gołębie odstraszam w tym momencie odpustowymi wiatraczkami ;:164
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje kosze też ani drgną :heja ...ponieważ mocowałam je linką którą trudno jest dobrze związać, to przeplotłam każdy kosz na obwodzie przeciągnęłam linkę przez otwory wentylacyjne w oknach przywiązałam do zawiasów i jeszcze na koniec do grzejnika c.o. znajdującego się pod oknem ;:oj
Myślę że nie trzeba ich chować przed deszczem, pierwszej nocy padało...rano sprawdziłam czy nie mają zbyt mokro, a tu wszędzie sucho ;:138

Nie widziałam tam mniejszych, a szkoda bo mogłam wziąć choć jeden, wtedy zmieściły by się stawiane po szerokości, a tak jeden wystaje ...ale co tam ważne że są i udało się je umocować stabilnie i bezpiecznie ;:138

Ptaszydła to gołębie...od ulicy na szczęście jest ich mniej...ale są...na razie nie widzę zainteresowania z ich strony :uszy
Madosia
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 22:15

Post »

Dziękuję za info koszykowe :D . Trochę problemu będę miała z umocowaniem bo parapety spadziste jak dach w góralskiej chacie ;:223 . Kupię to coś wykominuję. Nie ma to tamto ;:108
Gosia
Lady H
500p
500p

Post »

AgnieszkaMoje wystają i przez to mam więcej miejsca bo 3 zamiast 2 :heja
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Agnieszko, świetną miałaś wycieczkę i łupy z niej zacne przywiozłaś ;:138
Pomysł z koszykami za oknem świetny, teraz twoje cierniste mają się gdzie powygrzewać ;:215
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madosia pisze:Dziękuję za info koszykowe :D . Trochę problemu będę miała z umocowaniem bo parapety spadziste jak dach w góralskiej chacie ;:223 . Kupię to coś wykominuję. Nie ma to tamto ;:108
Jak już wszystko urządzisz liczę na zdjęcia pokazowe ;:138
Lady H pisze:AgnieszkaMoje wystają i przez to mam więcej miejsca bo 3 zamiast 2 :heja
Właśnie się zastanawiam czy by ten jeden kosz nie ustawić w drugą stronę, to może i trzeci by się zmieścił ;:224 myślałam że ten trzeci przytwierdzę do okna w przedpokoju gdzie też jest dużo słońca...ale tam parapet ma 16cm szerokości to nawet nie połowa szerokości kosza...bojam się ;:202
tesia39 pisze:Agnieszko, świetną miałaś wycieczkę i łupy z niej zacne przywiozłaś ;:138
Pomysł z koszykami za oknem świetny, teraz twoje cierniste mają się gdzie powygrzewać ;:215
Wycieczka bardzo mi pomogła...oderwałam się od problemów dnia codziennego, a łupy małe ale za to jakie ;:oj tego zielonego dorwałam już na początku, potem było już tylko lepiej :;230 :;230
Teraz gdy moje cierniste siedzą w koszykach widzę dopiero różnicę...niby to samo okno, ale na zewnątrz prażą się tak jak powinny...dziś w słońcu było 55st....za oknem, bo w pokoju 25st.
Gdy otworzyłam okno /musiałam zrobić zdjęcia/ to ledwo co wytrzymać można było. Sprawdziłam przy okazji jak tam ziemia po wczorajszej burzy...sucho że hej, a wczoraj podpatrywałam przez okno czy kosze sie ruszają lub doniczki gdy zerwał się bardzo silny wiatr przed burzą...kosze i doniczki ani drgnęły...niewiarygodne ale prawdziwe :uszy

A teraz już po tak długim wstępie ....uwaga...chwalę się...

Stenocactus phyllacanthus...wczoraj jeszcze troszkę podrośnięty pąk...po burzy...dziś rano w wielkim słońcu...jest kwiat...co prawda nie moja zasługa, bo kupiłam już z pączkami, ale i tak się cieszę bardzo ;:215 dla niego otworzyłam okno w tym upale by zrobić zdjęcia ;:213 ;:87

Za kratami...
Obrazek
Obrazek

Zaproszony na sesję...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
;:1