Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy 

Agnieszka To jest super pomysł z tym zabezpieczeniem przed latającymi potworami
Zapewniam że będą dobrze rosły na powietrzu i spodziewaj się kwiatów 

-
- 100p
- Od: 9 mar 2013, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Całkiem fajnie te kosze wyglądają
. Oby sprawdziły się w praktyce.
No i fajne nowości zaprezentowałaś

Pozdrawiam Szymon
Kaktusy Szymona
Kaktusy Szymona
-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajnie kosze wyglądają
. Jakie one mają wymiary? Muszę zabudować parapet za oknem które ma 2,5m
.

Gosia
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Miał cela potwór jedenmrooofka pisze:Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy

Trzymam za słowo...Lady H pisze:Agnieszka To jest super pomysł z tym zabezpieczeniem przed latającymi potworamiZapewniam że będą dobrze rosły na powietrzu i spodziewaj się kwiatów

Dziękuję...zobaczymy czy moim kaktusom spodoba się życie za kratami...mam nadzieję że takSzymon78 pisze:Całkiem fajnie te kosze wyglądają. Oby sprawdziły się w praktyce.

To są kosze o wymiarach 38x60x14cm...są do nich fajne stojaki, są też kosze głębsze lub o drobniejszej kratceMadosia pisze:Fajnie kosze wyglądają. Jakie one mają wymiary? Muszę zabudować parapet za oknem które ma 2,5m
.

Jeśli twoje okno ma 250cm to 4 takie kosze wejdą spokojnie...ale będzie fajny widok

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaktusy za kratkami wyglądają super
Te kosze jak widać to fajny pomysł.

Te kosze jak widać to fajny pomysł.
- Andrew Be
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
mrooofka pisze:Oj ptaszydła potrafią być upierdliwe.... mnie co prawda szkód nie robią, ale ostatnio mi jakieś zrobiło kupę w sam środek M.spinosissma: 4 duże rośliny, jakieś wypierdki po bokach a ten wycelował w sam środek kepy
Skądś to znambrombiel pisze:Miał cela potwór jeden![]()
![]()

Pozdrawiam Andrzej.
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomysłowe rozwiązanie z tymi koszami
. Muszą być tylko bardzo dobrze przymocowane by przy silniejszym wietrze wszystko nie pospadało
No i kwestia w czasie ulew , chyba że wtedy kaktuchy będą chowane do środka 

- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Wielkie ulewy to nie taki wielki problem nie występują aż tak często. Ja po swoich widzę ze czasem 2-3 dni deszczu im pomaga. Teraz właśnie coś popadało było chłodniej i akurat dobrze im to zrobiło.....
A ptaszydła to wróble czy może większego kalibru gołębie?
A ptaszydła to wróble czy może większego kalibru gołębie?
Ja mam kosze powiązane z sobą i zamocowane do zawiasów w oknach i żadna wichura nie jest im straszna
Nie chowam przed deszczem..Jak pada to stoją z mokrymi nogami a potem szybko wysychają bo mają dobrą wentylację na 3-cim piętrze.Agnieszka Ja kupiłam te krótsze na 50 cm .Gołębie odstraszam w tym momencie odpustowymi wiatraczkami 

- brombiel
Moje kosze też ani drgną
...ponieważ mocowałam je linką którą trudno jest dobrze związać, to przeplotłam każdy kosz na obwodzie przeciągnęłam linkę przez otwory wentylacyjne w oknach przywiązałam do zawiasów i jeszcze na koniec do grzejnika c.o. znajdującego się pod oknem
Myślę że nie trzeba ich chować przed deszczem, pierwszej nocy padało...rano sprawdziłam czy nie mają zbyt mokro, a tu wszędzie sucho
Nie widziałam tam mniejszych, a szkoda bo mogłam wziąć choć jeden, wtedy zmieściły by się stawiane po szerokości, a tak jeden wystaje ...ale co tam ważne że są i udało się je umocować stabilnie i bezpiecznie
Ptaszydła to gołębie...od ulicy na szczęście jest ich mniej...ale są...na razie nie widzę zainteresowania z ich strony

Myślę że nie trzeba ich chować przed deszczem, pierwszej nocy padało...rano sprawdziłam czy nie mają zbyt mokro, a tu wszędzie sucho

Nie widziałam tam mniejszych, a szkoda bo mogłam wziąć choć jeden, wtedy zmieściły by się stawiane po szerokości, a tak jeden wystaje ...ale co tam ważne że są i udało się je umocować stabilnie i bezpiecznie

Ptaszydła to gołębie...od ulicy na szczęście jest ich mniej...ale są...na razie nie widzę zainteresowania z ich strony

-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 22:15
Dziękuję za info koszykowe
. Trochę problemu będę miała z umocowaniem bo parapety spadziste jak dach w góralskiej chacie
. Kupię to coś wykominuję. Nie ma to tamto 

Gosia
AgnieszkaMoje wystają i przez to mam więcej miejsca bo 3 zamiast 2 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Agnieszko, świetną miałaś wycieczkę i łupy z niej zacne przywiozłaś
Pomysł z koszykami za oknem świetny, teraz twoje cierniste mają się gdzie powygrzewać

Pomysł z koszykami za oknem świetny, teraz twoje cierniste mają się gdzie powygrzewać

- brombiel
Jak już wszystko urządzisz liczę na zdjęcia pokazoweMadosia pisze:Dziękuję za info koszykowe. Trochę problemu będę miała z umocowaniem bo parapety spadziste jak dach w góralskiej chacie
. Kupię to coś wykominuję. Nie ma to tamto

Właśnie się zastanawiam czy by ten jeden kosz nie ustawić w drugą stronę, to może i trzeci by się zmieściłLady H pisze:AgnieszkaMoje wystają i przez to mam więcej miejsca bo 3 zamiast 2

Wycieczka bardzo mi pomogła...oderwałam się od problemów dnia codziennego, a łupy małe ale za to jakietesia39 pisze:Agnieszko, świetną miałaś wycieczkę i łupy z niej zacne przywiozłaś![]()

Teraz gdy moje cierniste siedzą w koszykach widzę dopiero różnicę...niby to samo okno, ale na zewnątrz prażą się tak jak powinny...dziś w słońcu było 55st....za oknem, bo w pokoju 25st.
Gdy otworzyłam okno /musiałam zrobić zdjęcia/ to ledwo co wytrzymać można było. Sprawdziłam przy okazji jak tam ziemia po wczorajszej burzy...sucho że hej, a wczoraj podpatrywałam przez okno czy kosze sie ruszają lub doniczki gdy zerwał się bardzo silny wiatr przed burzą...kosze i doniczki ani drgnęły...niewiarygodne ale prawdziwe

A teraz już po tak długim wstępie ....uwaga...chwalę się...
Stenocactus phyllacanthus...wczoraj jeszcze troszkę podrośnięty pąk...po burzy...dziś rano w wielkim słońcu...jest kwiat...co prawda nie moja zasługa, bo kupiłam już z pączkami, ale i tak się cieszę bardzo

Za kratami...

Zaproszony na sesję...