Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Za taką chałę z tego co piszesz zarobić tysiąc to niezła sprawa. Wiesz w każdym zawodzie znajdzie się jakiś paprak czy to lekarz mechanik a nawet architekt krajobrazu. Może chciał iść na inny kierunek nie miał do tego drygu i tak robi mechanicznie. No i ludzie kompletnie nie znają się na roślinach widzę to w ogrodniczych jak błądzą nie wiedząc co jest co. W końcu socjologię studiowałam więc lubię sobie czasami zerknąć na innych ;:306
Twój ogród wygląda bardzo profesjonalnie i przemyślanie i to mi się bardzo podoba i do takich nasadzeń też u siebie dążę. Wyplątuje się powoli z tych galimatiasów które narobiłam rok wcześniej.
Ślimaki które mąż ci zrobił pokazywałam siostrze i też stwierdziła że są gustowne ( tylko żeby nie ożyły i rabat nie pożarły :;230 ) Oglądałam w piątek z ciekawości ile kosztują takie sztuczne ozdoby typu sarenki itp taka nie zadurza 160 zł ;:202 nie dość że brzydkie to i drogie.
Bardzo podobają mi się srebrne kule różnej wielkości, położone w ogrodzie, świetna sprawa nie razi a dodaje uroku.
Zapomniałabym pochwalić różyczek Flamingo idealna subtelny róż w moim klimacie.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Flamingo to moja ulubiona róża..chyba trzykrotnie zjadły mi korzenie nornice :evil: ...nie wiem czy ostatecznie kupiłam ją też ub.jesieni...
Na szczęście na razie nornic nie widać u mnie...Mówisz,że Chopin taki pachnący...mam ale jakoś nie zarejestrowałam takiego zapchu... :roll: Powącham jak zakwitnie. :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko masz rację, że wszędzie są partacze, ale przykro, że się tak cenią. :shock: Koło mnie w sklepie ogrodniczym są kule granitowe, cudne, ale kilkaset zł, to na razie za dużo dla mnie. Dzięki, że Ci się podobają moje rabatki, mnie niektóre też. :;230 Ślimaki nie ożyją, a udane polowanie na bezskorupkowe, sprawiło że mniej pogryzionych roślin. Flamingo też kupiona w zaprzyjaźnionej szkółce w doniczce za 9 zł. Zobaczymy jak się w pełni rozwinie. ;:65

Marysiu cieszę się, że możesz podzielić się doświadczeniem z Flamingo. ;:215 Nornice u mnie też szaleją, różne sposoby nie działają. Truskawki tak pokopały, że większość usycha. :evil: Chopin bardzo mocno pachnie, chyba, że mój to nie Chopin. ;:202
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Chopina mialam zamiar wiosną kuppic i zupełnie mi z głowy wyleciał :cry:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Za taką cenę to ani bym się nie zastanawiała ;:108 W rozkwicie Pink Peace wygląda bajecznie i póki co cała roślinka wygląda zdrowo. Wiesz jak jest, mogłam trafić na jakiś felerny krzaczek i teraz się z nim morduję. Na mojej jeszcze pączków kwiatowych brak, co tylko przyprawia mnie o wzrost ciśnienia, ale jak już ta róża zakwitnie to potrafię jej wszystko wybaczyć ;:306 Z tymi upałami to masz rację. Kwiaty na róży Arthur Bell utrzymują się całe 3 dni i opadają ;:222 Piwonie podobnie: kilka dni i lecą. Mimo to wolę upały niż ciągły deszcz (na jutro zapowiadają przelotne opady przez południe, może nam podleje rabaty ;:209 )
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś dziewczyny w szkółce, wcisnęły mi zabiedzonego Chopina w ubiegłym roku. Kosztował doniczkowy parę złotych. W tym roku kwitnie ładnie i ten zapach. ;:333 Jak Ci się podoba, kupuj. ;:108

Sabinko było dużo, różnych róż doniczkowych w takiej cenie. Nie oparłam się czterem, dwie Pink Peace, Flamingo i Heidetraum. Nie są mocno rozrośnięte, ale mają sporo pąków. Przynajmniej jakieś doświadczenie z nimi zdobędę. Ja mam dużo roślin mało wymagających. Szałwie kwitną niezawodnie, jeżówki już się zbierają, białe złocienie i lilie w pąkach, jeszcze jak parę róż zakwitnie, to i tak będę zadowolona. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Soniu, witaj!!
Świetny kadr z boćkiem ;:173
Róże pięknie zaczynają. Oj będą nas cieszyć ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,piękne róże kupiłaś,Flamingo urocza ,była by do mojego przedogródka ,ale na nią nie trafiłam ,ale są inne, czekam z niecierpliwością na ich kwitnienie ,ale one były sadzone teraz na wiosnę z gołego korzenia,więc muszę być cierpliwa,chociaż to trudne ale niektóre mają już sporo pączków i pięknie rosną,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Szkoda że u mnie ładne róże w doniczkach po 24 zł :| hortensje w tym roku też jakieś droższe w tamtym roku kilka ładnych krzaczków udało się kupić po 15 zł a teraz to po 25 zł lub prawie 30 zł
kule granitowe teraz właśnie obejrzałam w necie cudne a jak woda jeszcze wypływa to już w ogóle ;:oj jak ja bym chciała mieć jakąś fontannę w ogrodzie ;:173
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Długo mnie nie było,ale pooglądałam wszystko.
Czerwona rabata śliczna.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Róże już dają popis ;:oj Slicznie wszędzie.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Błyskawicznie teraz rozwijają swoje pąki....Pięknie.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Sonia róże zaczynają swój seans, chopin w kolorze bieli taki delikatny a i flamingo urocza.
U mnie w tym roku mszyca wyjątkowo agresywna, wciąż pryskam być może nie dokładnie bo jak tu duże krzaki upilnować.
Pelargonia biała niespotykana, piękna ;:215 :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Soniu ja mam także doła ogrodowego, nawet zdjęć mi się nie chce robić. To wszystko z powodu okropnej suszy, ogród w długi weekend podlewałam dwa razy dziennie, a za kilka godzin piasek przez palce się przesypuje, no i te mszyce, które nie reagują na opryski, oblepiają róże i naparstnice, już się chyba poddam.
Chopin przepięknie Ci kwitnie. ;:167 Moje jeszcze w pąkach . :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

cyma2704 pisze:Martuś
Madziu jestem zaskoczona tyloma pąkami Artemis. Dzięki Ani, Tobie i kilku dziewczynom, które mi podpowiedziały, ;:180 mogę się nią cieszyć. Chopin pachnie przecudnie, teraz wieczorem czuć go z dwu metrów. ;:215 Bociek chodził za traktorem koszącym łąkę, był zajęty szukaniem jedzenia, to nie zwracał na mnie uwagi. :D
No... Soniu uważaj, bo teraz to ja za Twoją podpowiedzią zakupię Chopina. :D Już pewnie bym go miała ale ta jego żółtawa faza mnie powstrzymuje. :roll:
I muszę z pewną zazdrością stwierdzić, że u Ciebie nawet czerwona rabata wygląda świetnie. ;:215
Tak trzymać! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”