Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

A ja teraz zrobiłam bez żelfiksu, chociaż miałam. Wrzuciłam do gęstego syropu cukrowego :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, moja piwonia shirley temple (czysto biała odmiana) w tym roku też ma maźniecie 'pędzlem'.
W zeszłym roku była biała, tak jak odmiana mówi, a w tym roku to maźnięcie się pojawiło ;:oj
Twoja to nowa, czy w zeszłym roku już kwitła?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

takasobie - ja zrobiłam Twoim sposobem tak w ub. roku.
Jeszcze nigdy nie używałam żelfixu i stąd ten pomysł.
A poza tym chcę kupić łubiankę truskawek, usmażyć i dodać trochę tej utartej róży. Tak zrobiłam w zeszłym roku i dżem był z "nutką" róży". Świetny, uwierz!.

sweetdaisy - moja w ub. roku kwitła i też z takiim tylko 'znacznikiem' czerwieni. Jola jode22 twierdzi, że ma taką samą i ona nazywa się Festiwa Maxima.
Co by nie było, zostaje - oby chciała kwitnąć. Białego koloru mam nie za wiele, a tam rośnie sama 'zielenina' - liście (duuużo liści) ciemierników, to trochę rabatę rozjaśni :;230 .
w całości
Obrazek
Dzisiejsz "czubek"
Obrazek
moje 'magazyny' różane
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, byłam u Madzi w wątku powojnikowym i ma podobnego clemka zobacz ; Innocent Glance.
A ja dopiero nabyłam Innocent Blush , jeszcze nie kwitnął , zobaczymy, może uda się Twojego ochrzcić. ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę Stasiu, że nie odpuszczasz; coś o tym wiem. Jak się 'zagnieździ' w głowie, że trzeba znaleźć nazwę, to aż do skutku ;:108 . Dziękuję ;:168 . Sprawdziłam - myślę, jednak, że to też nie ten, skądinąd śliczny. Jak pisałam wcześniej, widzę po raz pierwszy u niego podwójne płatki. Raczej podglądaj na różowe z pojedynczymi płatkami w okółku ;:173 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Spania nie masz jak i ja ..widzę Ciebie od świtu na FO ;:173 ..Mnie obudziły ptaki i gorąca noc...Dzisiaj u mnie będzie tylko ok.25 st.więc da się żyć ! :heja Mam nadzieję,że zrobię coś niecoś bo ostatnio niewiele się dało w wysokiej temperaturze.
Miłego dnia Aniu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie długi czas było tylko 18*C i dało się popracować w ogrodzie. Zrobiłam 'porządek' z podejrzanymi hostami, czyli wykopałam i zniszczyłam. Wolne miejsce zagospodarowałam żurawką ;:224 .
Z tego 'żalu' ;:145 , pojechałam do ogrodniczego popatrzeć, no i wróciłam z Azalią Lemon Drop ;:223 ; no co, z pachnącą przecież :tan . Potem przycięłam lilaka, a potem... kupiłam truskawki i bawię się z dżemikiem, czyli mieszam w garze :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, czyżby już nie było miejsca na podsadzenie kilku sadzonek truskawkowych Obrazek
Zawsze można jeszcze do donic powkładać... ;:224 ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różanych konfitur jak i dyniowych przetworów - nie znoszę! ;:131 Róże w naturze wąchać mogę! :D
Popracowałam leciutko, wreszcie posadziłam mizerne sadzonki heliotropów,gdybym się wcześniej za nie wzięła były by w lepszym stanie...Mam nadzieje,że się wezmą ...Posadziłam też do gruntu "uskładane" rośliny w doniczkach, które onegdaj kupiłam ... :roll: Kupić łatwo ale później z posadzeniem zwlekam... :oops: No i fotki również poczyniłam ...róże jedna goni drugą ale te doniczkowane w większości u mnie po jednym kwiatuszku rozwijają..Będę sadzić i kolorami jakoś postaram się je uładzić...Nornice chwilowo "odpuściły"ale pojawiły się sarny... obgryzły sąsiadkom pąki róż a teraz wzięły się za lilie..Zauważyłam,że moje też objadły... :evil: jak nie urok to...s..ka :evil:

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu - kiedyś też nie lubiłam róży, ale mnie się odmieniło od paru lat :tan . Co do dyni, to ją uwielbiam, szczególnie prosto z piecyka. Zanim coś dalej przetworzę, to się napcham na full :;230 .
Smaki - to bardzo indywidualna sprawa ;:224 .
Ja mam jakby w zapasie - zawsze coś do posadzenia, tak, że nie przejmuj się, trzeba mieć jakiś cel, czyż nie?.
Chyba bym była zła, jakby mi zwierzątka coś obżarły. Mnie wystarczy, że psy połamały nowe krzewy róż ;:161 .

W związku z faktem, że tu "ruch, jak na Marszałkowskiej", wstawię trochę dzisiejszych zdjęć, jak zwykle kontrastowych ;:170 .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
hosta Temptation
Obrazek
Mme Isaac Pereire - obłędny zapach ;:215
Obrazek Obrazek
świerk kaukaski 'Aurea'
Obrazek Obrazek
moje skalne roślinki ;:306
Obrazek Obrazek

moje 9 m bieżących róż :;230
Obrazek
Biała Lykkefund w fazie początkowej kwitnienia. Wisi jeszcze 3 metry na płocie sąsiada od ulicy ;:oj .
'gotujące' kolorki,a serio, to aparat się poruszył - sam ;:108
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twój aparat ma ciężki charakter, że Cię nie słucha i sam z siebie sie porusza! ;:306
Jakie oczko! Prawie jak moje :;230 Co to za urocze białe pluszaczki?
Jarzmianka śliczna! Kolor ciekawy. A wyobraź sobie, że w kwiaciarniach sprzedają (jako dodatki do bukietów) sprowadzane gdzieś z zagranicznych farm! ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tak Aniu ogród jest przepiękny ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - tak Miłka, prawie, jak Twoje, tylko "ciut" większe ;:108 . Pewnie Ci chodzi o rutewkę orlikolistną; coś mi się wydaje, że strasznie się rozsiewa ;:161 . A aparat przejął moje cechy charakteru - zapewne ;:224 .
anka_ - witaj w moim kolorowym ogrodzie :wit , taki właśnie 'miszmasz' lubię :tan .
Nuta leśna, jak piszesz, 'zrobiła' się sama przez lata i nawet nie miałabym sumienia tego zmieniać. Poza tym zmniejsza to mój wysiłek, bo te fragmenty żyją własnym życiem.
Trawa to Prosownica rozpierzchła Aureum .

alicjad31 - dzięki, że wpadłaś ;:168 .
Luis Odier
Obrazek
pod różą hosta Guacamole
one ciągle kwitną ;:oj
Obrazek Obrazek

moja 'mleczna droga' ;:131
Obrazek

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dereń i jego " mleczna droga" zjawiskowy nie wspominając o LO no i reszta też niczego sobie... ;:333 Pięknie teraz w ogrodach co i rusz coś nowego sobie dzieje...trudno z aparatem nadążyć! ;:190
Dzisiaj chłodniej może za robotę się wezmę bo planów dużo ale weny brak! Tyle za mną co i przede mną na dzień dzisiejszy ;:131 ... Deszcz by mógł popadać ale wieczorem albo w nocy bo szkoda roboczego dnia ...Serdeczności ślę! ;:97
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Anka!
Szczerze podziwiam Cię za róże na metry bieżące ;:oj. Mimo że je bardzo lubię i mam ich już sporo, z przerażeniem myślę, że mogłyby osiągnąć takie gabaryty jak Twoje :shock:.
Dlatego z rozkoszą zanurzam się w chłodny cień pełen żurawek, funkii, żab, rododendronów i jaśminów, ale usiądę sobie pod dereniem, bo zachwyca mnie zupełnie wyjątkowo!!!
Ach, ta gra kolorów!

Miłego dzionka - ;:196 Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”