Mati to --> za zimę !!
A to --> za Pastellę Heidi i za całą piękną resztę
No i nadal nie wiem co kupić, za dużo ich pokazujesz
Czekam na dalszą prezentację
Na początek proszę o wyrozumiałość będe tu niezbyt często i u was też do 17 czerwca oprócz weekendów z powodu wystawiania ocen i poprawy ...
No i przepraszam za niektóre zdj. ale słońce jest okropne
Dorotko Jej to duzi są ! Może u mnie tak źle nie będzie A jak długo trzymają ci kwiaty ?
Mary Rose Tolinko Oj tam w przyszłym roku postanowiłem kupić większą ilość lewkoni bo fajnie wyglądają i zajmują mało miejsca Mam nadzieję że będą dobrze rosły !
Nostalgie Lucynko Myślę że się nie zawiedziesz !
Astrid dziś Ewuś Nie bij !
Oj miło mi
Na pierwszy ogień Heidi
Tu razem Pff też mi problem ... kup wszystkie ! I najwyżej będziesz ciąć co wiosnę do ziemi
Abrahamek
Chippendale taki dziwak ... ale ma ciężko bo pod drzewem musi jeszcze ten rok wytrzymać
Sweet Dream i Gertrude Jeckyll
Rhapsody pokazuje już co potrafi
Lavaglut to taka Barkarole tylko że w wersji kompaktowej
Pastella chyba już zbzikowała mi !
Aha i jeszcze przestroga dla Ewy ! Tak wygląda Heidi mszyca nic nie pomaga na nie !
Mati - no niestety mszyce znam
A ostatnie wspomnienie mam z ubiegłego roku, przywlokłam je z marketu z oleandrami
Ale szybko się ich pozbyłam.
Myślę, że łatwiej pozbyć się paskudztwa na doniczkowcach niż na różach.
A skoro nic nie pomaga - to co z nią zrobisz ?
No a ta Pastella faktycznie wygląda nietypowo
Mnie ona przypomina trochę dalię ...
I również mi się podoba ta coś tam, coś tam Jeckyll
Może się pozbyjesz ich bo w Hucie ostre powietrze tak na serio to możesz mieć znowu zamiast mszyc przędziorki ... Nie no przecież jej nie wyrzuce coś pomyślimy moja ma bardzo dużo pąków a niektórzy narzekają że ich kilkuletnie mają najwyżej 3 Tak Pastella ciekawie teraz wygląda , choć ma różne barwy ... bo np w u.r w czerwcu miała zielone kwiaty tak samo w lipcu a już jesienią różowe także warto . Gertruda Jeckyll ona dopiero pokaże na co ją stać pachnie obłędnie jak konfitura różana w pączku ale u niektórych dorasta do 1,80 m poczekaj aż rozwinie się całkiem
Oj, Mati, na własną zgubę do Ciebie zaglądam . Nic nie pomaga, nawet dziura budżetowa. Już wypatrzyłam kolejne róże. W sumie niedługo lipiec... Chyba pora zacząć obchodzić imieniny
U mnie mszyce też obsiadły róże, również mają swoje ulubione, ale oprysk pomaga na chwilę. Chyba spróbuję tego 2 w 1. Wyjdzie i tak taniej, niż oddzielnie. Albo się zmobilizuję do produkcji mikstury Tary.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Ale wy kochane że do mnie zaglądacie jeszcze tak rzadko będę do przyszłego czwartku ...
Tolinko Tak próbowałem wszystkiego i nic ! Mydła ludwika preparatów palców itp... Aniu Oj to spróbuję ! Dzięki Heidi wszystkim się podoba ! Małgosiu Oj dopiero się zaczyna Aniu Ajajaj nic się nie martw ! Jeszcze mam kilka takich wyjątkowych tzn. rzadko spotykanych to ciekawe co wtedy powiesz Ta... ja dopiero mam we wrześniu i już mam 7 odmian Wiesz pryskałem wczoraj samą wodą i nawet niektórym pomogło ... Zobaczymy
Żeby nie było zaległości... Abrahamek
Zaczyna niewinnie
A potem to już ! (Wczoraj)
Dziś Kocham go nad życie chyba ! Najpiękniejsza róża jaką widziałem !
Gertrude Jeckyll też cudo ! A pachnie normalnie jak prawdziwa róża historyczna
Chippendale trochę dziwny ... ale ma sporo pączków jak na warunki w półcieniu
Lavaglut (wkurza mnie jej ta czerwień brzydko wychodzi na zdjęciu)
Graham Thomas
Sweet Dream
Heidi Klum !
Augusta Luise
Astrid Lindgren ! Uwielbiam ten jej kolorek
Kalmar
Astrid Krzew
-- czwartek, 11 czerwca 2015, 21:34 --
Pastella ,ech to dopiero terminatorka !
G.T w dwóch odcieniach
Eden Rose !
Bernstein Rose
Kalmar
Heidi
Gospel
G.T
S.W , Nostalgie i A.L
Pastella
Duchesse de Rohan
Astrid
Kalmar
Ach Wszystkie tak piękne, że nie umiałabym wybrać, która podoba mi się najbardziej.
Mógłbyś napisać coś o Nostalgie? Czy duża rośnie i w ogóle... Urzekła mnie po prostu...
Małgosiu Dziękuję
Nostalgie mam od jesieni ruszyła jedna z najszybszych , ma piękne czerwone liście potem robią się ciemnozielone . Jak na pierwszy sezon to już zachwyca jest cała w pąkach Kwiaty ma duże ładnie pachnące ! U mnie na pełnym przewiewie ale złapała rdzę ! Jednak jej przeszło Potem jak wiadomo zmienia się na czerwony kwiaty przy tym gorącu trzymają się dość dobrze ! Ewciu Wiedziałem ! Specjalnie pokazałem A. Wszystkim się bardzo podoba ! Ale w tym roku przechodzi samą siebie
Konfitur niee róże za małe ! Może keidyś
Sweet Dream malutka ale jaką ma barwę
Lavaglut nic nie robi sobie ze słońca
Gospel wygląda okropnie !
Zorba ostatni sezon u mnie
Pastella
Kalmar ,Eden i Pastella
Lavaglut Bernstein i P.
Nowy nabytek Anisade/Julia Child Ewo najprawdopodobniej to te żółte róże z Mogiły
Kalmar Heidi i Gospel Szkoda gadać
Mary
Rhapsody,Graham,Bracia Grimm
A teraz Astrid Te kwiaty i ilość pąków !
I bosko pachnąca Duchesse de Rohan !
W ogóle to coś się w tym roku stało że róże nie pachną !
Jedynie Abraham ,Gertrude J.,Duch de Rohan i Nostalgie reszta w ogóle ...
Jak u was pachną ?
Może to wina upału Heidi np powinna cudnie a teraz zupełnie bez
I ten upał pali kwiaty albo u większości już lecą na drugi dzień po otworzeniu i są przyklapnięte !
Ech
Mateuszu - ale poszalałeś od ubiegłego roku Ile rośnie tych panienek u Ciebie? Nostalgie masz chyba małą, to też piękny krzew i kwiat. Dbaj o nią, bo warto. Jest bardziej zwarty od innych, nie zabiera więc aż tyle miejsca.