Kahim masz zahartowaną rozsadę?
Jeśli tak to możesz już spokojnie sadzić. W razie zapowiadanych przymrozków zawsze możesz okryć lekko agro.
Moje już tydzień są w gruncie i nic im nie jest, a dziś po nocy był szron.
Poleciałam rano bo myślałam że nie przeżyły ale nic im się nie stało. Podstawa to zahartować.
A gdybym siała cynie od razu do donicy docelowej, którą to postawiłam na balkonie, to czy wówczas powinnam okrywać ją agro na noc? Pytam, gdyż i takową posiadam i nie wiem, czy mi nasionka w niej nie zmarzną ;) Dodam tylko, że nasionka w niej zasiane ok. tygodnia temu, jeszcze nie wzeszły
Z cyniami to jest fajne że szybko wschodzą więc siałem je niemal jako ostatnie i jak co roku nie zawiodłem się bo szybko pojawiły się siewki.Wschodzi chyba 100% tego co się posieje.
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
O rany! Zapomniałam o cyniach.... Muszę wysiać! Tylko kiedy...dopiero we wtorek dam radę!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem...ale mam wrażenie, że nie będzie za późno Moje wysiane ok. 3 tyg. temu mają ok. 3 cm wzrostu.... Tak więc wydaje mi się, że swobodnie Twoje dogonią moje
Moje roślinki mają takie maleńkie "kapustki" u szczytów. Czy to właśnie są zapowiedzi kwiatów?
I co ciekawe, te wysiane w domu i te siane od razu na balkonie są tego samego wzrostu i wszystkie mają "kapustki"