Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Gosiu ogródek wypieszczony, jak co roku, pięknie Rodki Ci kwitną. Koniecznie dosadzaj, bo widać, że im u Ciebie dobrze.
Akację uwielbiałam jej zapach, wakacje, akacje- takie skojarzenia. Niestety w tym roku jakaś masakra , jej zapach tak mnie dusi, że nie mogę na dwór wyjść, a pełno pod blokiem rośnie. Miałam wsadzić u siebie na działce, ale teraz to już odpada. ;:223
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zajrzałam i obejrzałam ;:oj i napatrzeć się nie mogę.
O akacji już prawie zapomniałam, a w dzieciństwie zawsze jakoś mi towarzyszyła ;:3
Pięknie tu, na pewno jeszcze zajrzę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu nie miałam powiadomień ;:145 proszę o wybaczenie ;:196 ale już jestem na bieżąco i dużo miałam pisać przeglądając, ale było tego tak dużo że mi wyleciało ;:224 Zuzia ślicznie wygląda, będzie miała kiedyś wielu konkurentów ;:167 Twoje rodkowisko przecudne, jakoś kiedyś albo mało pokazywałaś albo tak dużo roślin przybyło :D Różowy u mnie też się otwiera ale jakiś zmutowany :;230 A i żeleźniaki po trzech latach łaskawie pokazują pędy kwiatowe i też jestem ich ciekawa :lol: Jeszcze muszę pochwalić Twoje cudowne fiksum dyrdum czyli warzywnik należy Ci się Oscar ;:333
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu warzywnik masz jak ta lala i bakłażany zdrowiutkie, oj jestem ich ogromnie ciekawa. Donice przepełnione kwieciem drobne petunie śliczne ;:167 u mnie akacja jeszcze w pąkach ale ma ich sporo wiec będzie pachniało ;:138

Ps. zajrzyj tu http://www.frank-raj.pl/
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu a gdzie ty tam bakłażany zobaczyłaś ;:oj , które to?.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,warzywnik do pozazdroszczenia ,jak ja lubię takie warzywka świeże ,i ogród pięknie rozrośnięty i okwiecony ,grupa irysów świetnie wygląda,no i ten widok zza bramy niepowtarzalny,pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Jest mi tak dobrze, że sama sobie zazdroszczę.Mam przed sobą cudowny, leniwy weekend, z piękną i słoneczną pogodą. Basen w ogrodzie rozłożony, dziecię się kąpie, róże powoli otwierają pączki, pachnie akacja, truskawki zjadam prosto z krzaczka....Och życie jest piękne.

Tulapku - Po co mi google, jak mam Ciebie ;:224

Beti - Akacja jest urocza, zachodzę co jakiś czas powdychać jej zapachu...bosssski. A petunie tak mnie zauroczyły w sklepie, że najpierw je kupiłam....a potem donice. A co mi zazdrościsz....przecież sobie zrobiłaś fajny warzywniak. Kapuchę siałam w styczniu fakt :;230 ale do kuwetki, zmarnowała się jakimś cudem, więc w kwietniu zakupiłam flance na ryneczku. Obecnie w garnku mam świeżutką zupkę z młodej kapusty, marchewki własnej tudzież koperku....niebo w gębie. Jutro będą gołąbki ;:108

Grażynko- Na nóżce to trzmielina. A hostowisko chciałam jakoś inaczej....wyszło jak wyszło. Masz rację, się rozrosną nie będzie widać bałaganu kompozycji. :wink:

Justynko - Dziękuję za miłe słowa. ;:196

Miłeczko - Na polu rośnie żyto jakieś. A truskawki zawsze dostawały dywanik z trawy, w tym roku miałam to szczęście, że znajomy ma słomę.Fajna sprawa. Już jadam swoje truskaweczki, za dużo ich na razie nie było, ale prosto z krzaka smakują najlepiej. ;:333

Marysiu - Dziękuję za miłe słowa. I ja poczekam na rozrost host i żurawek....bo już nie chce mi się kombinować. ;:185

Aniu - Jarmuż sadziłam zawsze pod koniec lata, bo on lubi chłodniej. Miałam nawet w zimie świeże warzywo z warzywnika, ale w tym roku spasuję z nim, bo coś rodzinka dostała długie zębiska na warzywa ;:174 . A dla mnie samej...szkoda zachodu. Ale polecam jarmuż, bo fajnie smakuje i zdrowy.

Ewuniu - Nie, trzmielinę już taką kupiłam. Ale mam ochotę zrobić to samo z inną, która już bezczelnie wlazła na sąsiedni krzaczek.

Dorotko - A może jesteś uczulona na coś co wydziela akacja? Ja mogę godzinami wdychać jej zapach. Może Ci przejdzie i wtedy posadzisz. ;:333 Bakłażanowy krzaczek rośnie obok sałaty, marne to bo zimno było, może coś jeszcze z tego będzie....

Iza - Witaj :wit Miło mi, że spodobało Ci się w moich skromnych progach. Zapraszam, wpadaj ile chcesz. A ja lubię nasze polskie tradycyjne drzewa. Czekam jeszcze aż zakwitną jarzębiny, ale coś im nie śpieszno. :wit

Marysiu Masko- Łaskawie wybaczam ;:196 :D Wiesz przecież że warzywniaczek :lol: to moja słabość. Pod koniec sezonu jego wygląd zaczyna być mało schludny, ale póki co mam w nim równiutkie grządki ( moja makiera ;:167 ) i całość nadającą się do zdjęć. ;:304

Aniu - Zajrzałam i się zjadowiłam, bo przecież niedawno byłam w tamtej okolicy i nie wjechałam ;:223 Nadrobię, koniecznie. Dzięki za namiar. ;:196

Martuś - Dziękuję za miłe słowa ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Porcja nowości z ogrodu...

Dorotko, bardzo proszę oto moje bakłażany :D

Obrazek

Pierwsza róża, która uraczyła mnie kwiatkiem....nie znam nazwy, kupiłam biedę ledwo dychającą w zeszłym roku w LM, gdzieś zapodziałam znacznik, ale ona z tych bardziej szlachetnych :D

Obrazek

Zaraz po niej wystartował Fisherman's Friend, mój prezencik urodzinowy, jestem strasznie ciekawa jego kwiatów

Obrazek

Obrazek

i w kolejce ustawia się Fresia ;:333

Obrazek

Reszta róż w pączkach, oczekuje na słoneczne i ciepłe dni. Na szczęście mszyce odeszły od nas ale nie wiem na jak długo....
Za to dość bujnie kwitną szałwie. Niebieska zdobiła mi ogród całe zeszłe lato, ale daję również szansę i różowej, bo jest młodsza i mam nadzieję, że mnie miło zaskoczy.

Obrazek

Obrazek

Moja zdobycz ze staroci zainteresowała Maluszka

Obrazek

Jakieś poczochrane się zrobiły ;:224

Obrazek

Obrazek

zakochałam się w tym maku, jest ogromny a kolor ma tak soczysty, że widać go z bardzo daleka

Obrazek

Arabella z powojników jako pierwsza....uwielbiam powojniki bylinowe i górskie, nic ich nie złamie

Obrazek

pęcherznice zaczynają kwitnąć

Obrazek

Obrazek

Czy ja mam ściąć te kwiatostany?

Obrazek

Co to? Nie sadziłam....

Obrazek

Lulcia jako moja wierna towarzyszka podczas spacerów w ogrodzie

Obrazek

Mam stanowczo za mało krzewuszek w ogrodzie. Są śliczne.

Obrazek

Widok ogólny na moją perfumerię ogrodową

Obrazek

i z bliska

Obrazek

Do napisania kochani, a ja lecę podlewać moje warzywa, bo susza u nas okropna. Może czas sadzić kaktusy?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Twoja zdobycz ze staroci jest u mnie w ciągłym użytku i ma ponad 40 lat ;:108 .
To pnącze przy drewnie to chmiel; wyrwij z korzeniem, bo jak się rozsieje, to ciężko się go pozbyć, a parzy w skórę.
O reszcie nie piszę, zostawiam 'pole' innym :D .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mimo tego że był u mnie deszcz parę razy jest tak sucho, że borówkom usychają listki. To co nie siałaś to wg mnie chmiel :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Bakłażany :shock: Ale mnie zaskoczyłaś ;:173 Nie wiedziałam, że można sobie poradzić z ich ogrodową uprawą ;:333
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Sasanki zostaw,jeszcze się rozsieją ;:108
A u mnie susza też,jeszcze 3 dni bez deszczu,zboże wyschnie i wtedy to będzie u mnie źle ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu tak dawno u Ciebie nie byłam, że aż mi wstyd :oops: ... wybacz ;:196
Nadrobiłam już zaległości w czytaniu i teraz już będę na bieżąco.
Córcia w stroju komunijnym wyglądała prześlicznie ;:215
Ogrodowe fotki piękne jak zawsze, a rododendrony ;:138 Szczególnie ten fioletowy niezwykle urodziwy. Co to za odmiana?
Różyczki też już powoli zaczynają u Ciebie pokaz. Ciekawa jestem co to za odmiana tej kupionej w LM ;:24 Może uda Ci się znaleźć znacznik? Teraz z każdym dniem kwiatów będzie przybywać, pogoda sprzyja. Mamy przed sobą piękne dni :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu, róża Fisherman's Friend łada...jak zakwitnie dopiero będzie co podziwiać. Kot się obraził, siedzi odwrócony tyłem :;230 Złocienie moje też tak wyglądają, kwiaty dziwnie są ,,pogięte'' ;:131
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uciekłam do domu przed słońcem ;:3 Jest pięknie, woda w basenie chłodzi, ale na chwilę....

Aniu - Mam konewki plastikowe z których jestem zadowolona, bo lekkie :wink: A metalowa o dziwo .....ciężko było złowić. Chmiel powiadasz....musiały ptaszki posadzić :D . Może zostawię, ładnie wygląda, rośnie w mało uczęszczanym miejscu ;:131 A ptaszki na zimę będą miały co jeść. :wit

Marysiu - Bardzo, bardzo sucho ;:145 Czekam na deszcz, bo pomimo podlewania efekty mizerne.

Monia - Zobaczymy jak to będzie z moimi bakłażanami. Pierwszy raz je posadziłam, mały eksperyment. :D

Tulapku - Susza przeokropna ;:222

Dorotko - Urlopowałaś się szczęściaro ;:196 Znalazłam dzisiaj znacznik jak szukałam nasion fasoli. Róża nazywa się Ninetta. Razem z nią kupiłam wtedy Abrahama D. też niezłą biedę, ale on zbiera siły, maleńki jeszcze....nie wiem czy sobie poradzi. Póki co nie usuwam, bo żyje. Ninetka za to czaruje marchewkowymi kwiatami, bardzo energetyczny kolorek.
Rodoś to raczej catawbijski grandiflora. Pewności nie mam, ale Beti mi podpowiedziała. :wit

Ania - Czekam na kwitnienie FF, bo jest u mnie pierwszy rok, sadziłam na jesieni, a miło mnie zaskoczyła, bo zbudowała fajny krzew i ma mnóstwo pączków. I ta czerwień ;:167

Pozdrawiam. Miłego popołudnia kochani.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”