Kochani, przepraszam wszystkich za długa nieobecność

Tyle pracy ostatnio w ogrodzie, że czasu na FO brak
alana pisze:Fajnie zobaczyć po Twoich opisach te wrzosowe palety, niezła uprawa, chyba pomocnika musisz sobie wynająć do rozsady
Kupiłaś orliki, a ja mam zebrane nasiona z ubiegłego roku i miałam rozsyłać, jakbyś chciała jakieś kolory, to pisz, przygotuję małą przesyłkę.
Alusia 
melduję, że wrzosy nareszcie przesadzone - zajęło mi to około 4 godzin

Teraz podlewanie, oprysk na grzyba i oby ładnie dotrwały do lipca, wtedy będzie je już można wysadzić na miejsce docelowe
Orliki możesz podesłać, wysieję z chęcią. Może ja też mam zebrać nasionka ze swoich?
Wydawało mi się, że zrobiłam komórą zdjęcie sadzonek hortensji ale chyba jednak mi się tylko wydawało

Obfocę je w weekend, prawie wcale nie podrosły więc zobaczysz jak wyglądają. Generalnie trzy przyszły bardzo ładne, jedna tylko jest malusia.
Dorotko podzielę różowego orlika po kwitnieniu i Ci podeślę, nie ma problemu
Różyczki całe w pąkach, czekam która pierwsza się pokaże

Zapowiada się, że albo będzie to LO albo Heidi Klum, zobaczymy.
Wioluś, już jestem, zarówno róże i piwonie w blokach startowych, u mnie było mało deszczu ale zimno, potrzeba im wody i ciepełka, wtedy pewnie rozkwitną.
Pokażę Wam dziś obiecane fotki sprzed tygodnia, w ubiegły weekend nie miałam czasu złapać za aparat
Na początek tamaryszek przytargany ładnych kilka lat temu z Końskich

Pięknie się rozrósł.
Tu zrobiło się bardzo buszowato - śliwa, głóg Paul's Scarlett, pęcherznica, karagana i z tyłu tawuła
Głóg jest przecudowny
Tawuła
Śliweczki
Będą winogrona
Pięknie kwitnie Omoshiro
A tę fotkę dedykuję
Gabi
Wiolka tak wygląda u mnie Matka Urszula Ledóchowska, dziś ją podglądałam, dużych zmian nie widać
Różanecznik Kazimierz Odnowiciel
Cisowy żywopłot
Na rabatach królują czosnki, zdecydowanie muszę ich dokupić jesienią
Mój ulubiony orlik
Piwonia dostała podporę
Nowe pergole
A tymczasem na rabacie bylinowej królują irysy
I jeszcze raz kamasja
Zaczęły się już truskawki

Na razie zbieramy małe miseczki, ale pewnie już po weekendzie trzeba je będzie zacząć przerabiać. Dżemy z przepisów Ali zrobiły u mnie furrorę

Więc w tym roku będzie powtórką z rozrywki, trzeba odkurzyć skoroszyt z przepisami
Niestety na mojej jedynej naparstnicy zauważyłam mszyce, są też na niektórych różach, w środę będę robić oprysk
Grasuje u mnie kret albo i kilka, umyśliły sobie przekopać mi cały trawnik i w ciągu tygodnia miałam około 40 kretowisk
A żeby tego było mało, sarna zjadła liście z kilku drzewek owocowych zostawiając same kikuty

Od wczoraj na teren działki sarnom zdecydowanie wstęp wzbroniony!!