Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Maryś dzięki to nie będe mojej krzewuszki przycinać.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też kupiłam w tym roku w B żółtego ,ale ani widu po nim specjalnie na żółto lilową rabatkę ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu jak nie musisz to nie tnij ;:185

Jadziu mam jeszcze parę wysianych, które powinny w przyszłym roku zakwitnąć ale nie pamiętam kolorów. Żółte są rzadkie :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, nie było mnie wczoraj ,bo tak padłam ,że nie byłam w stanie nic napisać ,i szybko było łóżko ,trochę osłabłam przez lekarstwa i jest mi z tym źle,wczoraj u mnie po południu bardzo padało aż do nocy ,dzisiaj już było lepiej ale moje zaległości z sadzeniem mnie trochę martwią,a muszę też teraz uważać ,żeby się nie przeforsować,Twoja kręta ścieżka super wygląda,i kwitnień po obu stronach tej wstążeczki bardzo dużo ,jak tak jest to aż chce sie przychodzić do ogrodu a i kawa lepiej smakuje,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Ścieżynka fascynująca, aż chciało by się bosymi stopami pójść w "stronę światła". Po prostu pięknie ;:215 , u mnie takich jeszcze nie ma ;:185
Jestem zaskoczona, że u Ciebie łubiny już kwitną bo i mnie dopiero takie małe kalafiorki wychodzą między listeczkami. Ale cóż się dziwię, moje maki bylinowe jeszcze w pąkach a u Ciebie dawno pokazały swoje piękno.

Ja niestety miałam koszmarny weekend a początek czerwca zapowiada się jeszcze gorzej. Nie ma nic gorszego, niż choroba najbliższych ;:174

Miłego, ciepłego i słonecznego tygodnia. Na pewno będę poczytywać ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Piękny majowy widok :) :)
Teraz z niecierpliwością czekam na czerwcowy ogród :) :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś niesamowite pisałyśmy w jednym czasie u siebie ;:185 Masz rację nie forsuj się, bo leki bardzo osłabiają. Ty miałaś szczególny zajzajer. Ogród Twój widziałam wygląda czysto więc chwilę możesz sobie odpuścić, piszesz o sadzeniu a masz grządkę? bo robienie nowej to duży wysiłek ;:oj No patrz, a u mniej nie pada od paru dni i coś na jutro prognozują. Utulam i proszę poleż spokojnie ;:196

Małgosiu zdrowie najważniejsze, więc tym co niedomagają życzę wyzdrowienia, a Tobie czasu żebyś mogła się unurzać w swojej ziemi i zieleni ;:168 Moje łubiny starsze dobrze ukorzenione to może wcześniej kwitną?
Za życzenia dziękuję ;:196

Justynko czerwiec to róże i też na niego czekam, ale nie spieszę się ;:185 , bo sezon tak szybko mija :wink:
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu kto wie ,może kiedyś uda mi się wyrwać i wtedy z przyjemnością wpadnę na kawę i spacer ;:333
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amelko właśnie u Ciebie namawiam Beti, żeby Cię i Się przywiozła ;:215 Może uda się wyrwać ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Zgadzam się z Amelią - ścieżka jest fantastyczna ;:333 Jedynie co do kubka z kawą w ręce się nie zgadzam, do takiego spaceru ręce muszę mieć wolne - tu zdusić mszycę, tu zerwać chory listek, tam wyrwać jakiś chwaścik ;:306 Łubin dostałam od Marty - po kwitnieniu ucięłam kwiat z nasiennikami i rzuciłam na taką pseudo-rabatę przed domem - wysiało się chyba z 6 siewek w różnych miejscach :) Mam tam jeszcze kosmosy samosiejki, ale w tym roku są tak marne, że chyba zakwitną w październiku :oops:
Dobrej nocy! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu niedzielne niebo ;:333 , Majowa zieleń w Twoim ogrodzie taka soczysta ;:180 widać że miałaś deszcz.
a ja myślałam że mi się w oczach pomieszało, bo zdjęcia na stronie 41 i 42 są te same ;:306 a tak na marginesie to ja zapomniałam że jest taka godzina 4,30, przecież to środek nocy :;230
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiałam zielony mięciutki dywanik,ja bym boso polatała :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu śpieszę Ci donieść o niesamowitym jak dla mnie eksperymencie. W zeszłym roku dostałam werbenę patagońską z Będkowic. Pięknie kwitła, zostawiłam na zimę w gruncie, po zimie obcięłam bo myślałam, że już nici z niej. A tu widzę, że ona sobie rośnie z tego kikutka co w ziemi został. Fakt, zima była łagodna, ale i tak radochę mam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko ile razy wyjdę z kawą czy herbatą to zostawiam filiżankę na początku ścieżki, bo właśnie coś zauważyłam :;230 Ja tak wysiałam naparstnicę rdzawą, ale na razie siewek nie widzę ;:185 Kosmosy kiedyś się siały i rosły ogromne teraz nie chcą :wink:
Miłego wieczoru ;:196

Elu masz rację nie wiem co się stało ;:oj ale miałam jakieś problemy z FO tylko nie zauważyłam efektu ;:222 Oczy masz w porządku :;230 Ja też już nie widzę 4.30 ;:oj

Grażynko polatałabym, ale boję się różnych takich bzyczących ;:oj już nie wspomnę o obślizłych ślimakach ;:219

Małgosiu u mnie też werbeny przetrwały, ale pooglądaj dobrze czy nie ma siewek :?: bo ja mam setki! Zimy lekkie dlatego na wszelki wypadek zbieram nasiona :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - czytam, że nie przycinasz krzewuszki, a czy ona nie rozrasta się zbyt mocno? Czy mimo to powtarza kwitnienie?
Kosmosy u mnie również obrażone i w ogóle się nie pokazały, a z wysianych wiosną kosmosów pełnych wzeszedł tylko jeden. Chucham i dmucham na niego, żeby mu się jakaś krzywda nie stała. Od sąsiadki dostałam dzisiaj nasiona kosmosa czekoladowego. One [ te nasiona ] dopiero co zebrane i w tym roku jeszcze nie będę siać. Kwiaty naprawdę pachną czekoladą! ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”