Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Pięknie sobie poczynają Twoje róże ;:215 Felicite P. miałam w koszyku, ale ostatecznie nie zdecydowałam się ;:124 Morden Blush cudowna ;:167 Już kombinuję gdzie by ją tu wcisnąć ;:224
Ławeczka bardzo romantyczna ;:167
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie, dziękuję! ;:173 Nie mam miejsca! Na tak piękną różę trzeba mieć kawałek areału, a chwilowo nie posiadam. Jak już będę miała płot z przodu, to mam upatrzone miejsce dla rugosy.
Tarasowy tapczanik jest, ale miało być zdjęcie Ciebie na nim, a nie on sam! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Tolinko , sliczne "bladziochy" popazujesz... , moje ulubione.
Wspanialy krzak Giardiny , widok bedzie , jak zakwitnie... ;:224 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak wysoko, Tolinko, prowadzisz glicynię?
Ławeczka z podusiami cudna i klimatyczna.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Felicite wygląda jak muślinowa panienka ;:oj super. Modern B śliczniutka. Będę obie podglądać u Ciebie.
Tolinko poduszeczki juz mi nie potrzebne, dla mojego kręgosłupa im mniej poduszek tym lepiej :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Tolinko, tak tak - koniecznie zrób fotkę Moje Hammarberg z jakąś różową różą ;:173 .
Będę ogromnie wdzięczna ;:196 .
A zapach, który opisujesz faktycznie musi być silniejszy niż mojej rugosy ;:170 . Uwielbiam zapachy ;:173 .
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Łoo bardzo dziękuje ;:196 nieprawdobobne że tak urosła! PPomimo rozmiarów wiem że metki mamy takie same :;230
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Witajcie kochani ;:4 odpowiem króciutko wybaczcie ;:180 i wrzucam fotki , codziennie przybywa nowych kwiatów i jest ich coraz więcej i więcej :tan

Dorotko mam nadzieję że sny były różane :wink:

Beatko Felicite jest trzeci sezon w zeszłym roku już u mnie kwitła ,w tym zapączkowana mocno,ale strasznie się pokłada ma takie wiotkie gałązki :|

Elwi Morden B. jest godna polecenia ,ładnie buduje krzaczek i obficie kwitnie ,a kwiaty cudeńka ;:173

Miłeczko ja na tapczniku to by fotosik zastrajkował ;:306 :;230

Alexia ja bladziochy też ;:167 Giardina w tym roku jest na prawdę okazała kwitnienie będzie ;:215

Ewunia glicynia rośnie u mnie na pergoli to wysokość ok 2m

Pedrowa zdjęcie zrobione ,jeżeli masz lub znasz LO to sobie porównaj MH jest zdecydowanie bardziej w fiolet

Mati jak metki to pewnie i róże ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Tolinko, doczekałyśmy się na pokaz naszych ;:167 królowych ;:108
Wszystkie Twoje panny cudne, a Alchymist jak rozwinie pączki to dopiero będzie szał ;:224
Artemis ma tak apetyczny kolorek, że chciałoby się go zjeść....Jak lody śmietankowe :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Alchymist imponujący! Moja siostra miała z niego cały szpaler, ale nieświadoma skarbu, jakiego ma, zmarnowała, pozwalając wybić się dziczkom, potem nie opanowała (kolce ją zniechęcały) i wkurzyła się, posyłając wszystkie na wieczne łąki.
Chciałam jej wyrwać choć jedną, ale nie dała mi szans ;:223 Teraz żałuje, ale ma zamiar do niego powrócić.
Jeszcze zwróciła moją uwagę Kronprinzesse Mary. Ma niezwykły kolor! Muszę się za nią rozejrzeć :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Tolinko, bardzo Ci dziękuję za fotkę Moje Hammarberg z L. Odier ;:196 . Faktycznie kolor jest dużo ciemniejszy, choć taki typowy fiolet to jeszcze nie jest. Nie wiem jak by się komponował z prawdziwie fioletowymi, takimi już wpadającymi w niebieski, kwiatami... :roll: . Hmmm... No i MH kwiat ma taki wielki ;:oj . Oj, będę myśleć, będę ;:173 .

Ależ masz już bogactwo kwiatów! ;:224 Teraz pewnie cały dzień Ci schodzi, by obejść ogród i z każdą różyczką porozmawiać :lol: .
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Mój Artemis dopiero w pączkach ;:224 bardzo podoba mi się jego kwiat u ciebie ! Tak naprawdę kupiłem go dla nazwy :D a ma plamki u ciebie ? Mój ma... opryskałem i zobaczymy
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Fajnie już kwitnie wiele z naszych panienek. Niektóre z nich są u Ciebie szybciej. Czy Tom Tom jest ze szkółki czy też marketowy?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Dorotko Artemis jest rzeczywiście apetyczny ;:306 i piękny ;:173 a przy tym zdrowiutki.Alchymist daje czadu ,ciężko go obfocić bo to już spora róża, a do tego ma szerokie rozłogi wręcz obsypane kwiatami,nie mam porządnego aparatu żeby zrobić zdjęcie całego krzaka ;:223

Miłeczko pozbyć się Alchymista ;:202 nigdy!Kwitnie tylko raz ale jak ! Jest cudny ,nie da się przejść koło niego żeby się nie zatrzymać i podziwiać ;:224 Kronprinsesse Mary ma piekny kolor,cudny kwiat ,ładny pokrój i mocny zapach można powiedzieć ideał ;:173 to róża Poulsena

Pedrowa MH przy lawendowych różach jest niestety różowa ;:174 O rozmawianiu z każdą różyczką teraz nie ma mowy zakwita ich taka ilość że musiałabym z ogrodu nie wychodzić :lol:

Mati mój Artemis nie ma plamek ,zobaczymy co będzie dalej ,bo w zeszłym roku miał i to sporo ;:218

Ewunia Tom Tom to marketówka z A w zeszłym roku dopiero się zbierała ,a w tym no coś już pokazuje ,ale na razie to malutka róża.

No to teraz szybciutko wrzucę nowe fotki ,bo jest ich coraz więcej ,kwiaty są coraz piękniejsze ,większe,zmieniają barwy kształt ,rano jeszcze pąk ,a wieczorem już wielki kwiat ,zapach unosi się wszędzie ,miód na serce różomaniaka ;:167
Zapach mam też już w wazonie :lol:

tak ogólnie

Obrazek

Obrazek

Sprawca wielu westchnień Eden Rose

Obrazek

Lady of Shalott

Obrazek

Felicite P na samej górze widać Gloire de Dijon a w nóżkach Gruss AA

Obrazek

Irys a w dole pąk Lavender Blue

Obrazek

rozkręca się Mm Isaac P.

Obrazek

Charls Austin ;:167

Obrazek

Abraham D.

Obrazek

Clair R.

Obrazek

Alchymist

Obrazek

Souvenir du dr Jamain zapach nieziemski ;:170

Obrazek

Martha ta róża mnie niezmiernie zachwyca ma piękne kwiaty ,mocny zapach,rośnie w oczach trudno jej zrobić ładne zdjęcie ,ale uwierzcie mi na słowo że na żywo to istne cudeńko uwielbiam ją ;:167 ;:167

Obrazek

Giardina ma takie bukieciki pąków już się nie mogę doczekać ;:65

Obrazek

i mam też pierwszą w życiu Kalle to Picasso

Obrazek

na koniec moja ukochana NN która miała być Laguną

Obrazek

muszę w końcu znaleźć jej prawdziwe imię teraz to dobry moment ,są pąki i kwiaty może się uda :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tolinko przepiękny ogród, ścieżki tylko spacerować i nie wychodzić. Różyce jak na zamówienie wszystkie w rozkwicie, zdrowe w realu unosi się zapach różany ach..........jak ich nie kochać.

Czy ja dobrze zauważyłam Alchymist za ramiona ma świerk?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”