A w jakich odmianach wystąpiło to zjawisko??makar42 pisze:Mam niewielką szklarenkę, w której, jak co roku posadziłem pomidory. Część z nich utraciła przewodniki - przewodnik przekształcił się w liść z kwiatami u nasady
ela151 pisze:U mnie też takie dziwolągi się zdarzyły na dwóch krzakach, przewodnika ze świecą szukać. Jeszcze śmieszniejsze są grona niektórych pomidorów- końcówki gron przekształcają się w pędy- długie łodygi z liśćmi i na końcu nowe grono. Obrywam te pędy, ale czasem gdzieś przeoczę i potem mam nie lada problem, bo te pędy mają już dużo kwiatów.
Trochę w temacie:chudziak pisze:A w jakich odmianach wystąpiło to zjawisko??makar42 pisze:Mam niewielką szklarenkę, w której, jak co roku posadziłem pomidory. Część z nich utraciła przewodniki - przewodnik przekształcił się w liść z kwiatami u nasady
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... DlKq5ygyFAzanik wierzchołka wzrostu (zakończony kwiatostanem) spowodowany nagłymi różnicami temperatury.
Żeby to takie proste byłoBobejGS pisze:Trochę w temacie:
Cytuj:
zanik wierzchołka wzrostu (zakończony kwiatostanem) spowodowany nagłymi różnicami temperatury.
makar42 pisze:Część z nich utraciła przewodniki
pelikano11 pisze:Żeby to takie proste byłoBobejGS pisze:Trochę w temacie:
Cytuj:
zanik wierzchołka wzrostu (zakończony kwiatostanem) spowodowany nagłymi różnicami temperatury.
makar42 pisze:Część z nich utraciła przewodniki
kanclerz pisze:Miałem podobnie z tymi nasionami z akcji,roznoszenie choróbska i tyle