Po malinowym chruśniaku cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku cz3

Post »

Obyś Elu miała rację ;:3 Zakwitły mi [chyba Twoje] kremowe astry :wit Ostatnimi dniami motam się z zakupem kilku roślin do donic. Strasznie długo nad tym myślę a jak już wymyślę to szukam roślin i zawsze czegoś brakuje do kompozycji. Wtedy trzeba zmienić koncepcję i tak dalej ...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Iza,

Informuję, że moja katalpa w końcu odbiła pojawiły się małe pączki uff nic straconego.
Pamiętasz dawałaś mi 2 lata temu drzewko trzmieline oskrzydloną - w zeszłym roku rosła marnie w tym piękna wypuściła wiele nowych pędów. :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga a nie mówiłam?! Moją trzmielinę prowadzę na drzewko. Tylko czasem jest bardzo dużo siewek z mocnym korzeniem palowym.
Dzisiaj miał być w końcu pierwszy grill ale znowu zimno :?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Co tam w ogródku? Padało? Bo nas cały czas omija. Dziś widać było jakieś chmury w okolicy, ale nic u nas z nich nie spadło. Tak samo było w sobotę. Susza okropna. Dobrze że woda ze studni.
Jak tam wycieczki rowerowe? W lipcu planujcie jakąś z nami.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziwne jest życie bez internetu... na pewno ma też i dobre strony :wink: ale żeby aż tydzień?!
Alu u nas oczywiście diabelnie sucho a studni niestety nie mamy. Dzisiaj zrobiłam kilka sadzonek z żurawki i robiąc dla nich miejsce oniemiałam. Moja gliniasta gleba zmieniła dziwnie strukturę na jakiś szary pył :?
Słyszę że będzie wycieczka rowerowa ;:138 A rowery możecie przewieźć czy ruszamy w Wasze okolice?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale żeby aż tydzień?!
U Ciebie jednak czas wolniej płynie ;:108 .
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Oj Izunia ;:196 czas już chyba odkurzyć komputer i zajrzeć do swojego wątku. :lol:
Masz taki wielki i wspaniały ogród i naprawdę nic się tam nie dzieje ?
Osobiście poproszę o zdjęcia Twojej wielkiej rabaty i okolic. ;:180
Mam nadzieję, że zdrowie Ci już dopisuje i mażesz zrobić trochę aktualnych zdjęć.

Jeszcze jedne buziaczki dla Ciebie ;:196
:wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj Krysiu dzieję się dzieję. ;:oj Pojechałyśmy tam dziś z mama sprawdzić. I znowu podziwiałyśmy znane i nieznane byliny, przepiękną różę Compassion. Kłosowca o niezwykłym ciemnoróżowym kolorze i wiele ciekawych roślin. Nie mogę tylko sobie darować, że zapomniałam aparatu i nie podzielę się z Wami wrażeniami. Dziękujemy Iza za bardzo miłe przyjęcie no i jak zwykle oryginalne i przepyszne małe co nieco. ;:215 Za roślinki ;:196 Już posadzone.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu cała przyjemność po mojej stronie ;:3 Coś długo nam nie szło z tym umawianiem... ale w końcu się udało. Dzisiaj pogoda już nie taka żeby wypić kawę w ogrodzie a wczoraj się udało. A, mam zagadkę dla Twojego ptakoluba :lol: Jaki ptak mógł zgubić [właściwie znieść ] jajko, bez gniazda, przy kupce piasku, przy drodze, duże i wygląda jak kurze? Wczoraj je znalazłam. Całe duże jajo.
Krysiu faktycznie muszę się wziąść do roboty i coś pokazać 8-) pozdrawiam
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Iza
z opóźnieniem (wina komputera) dziękuję za możliwość zobaczenia Twojego fascynującego ogrodu. U Ciebie mogę zawsze poznać jakieś nieznane mi rośliny i podziwiać znane, które na Twoich rabatach zaskakują rozmiarami i urodą. Dziękuję za poczęstunek (ciasto z kaszy jadłam po raz pierwszy, przepyszne) i za roślinki, które już posadzone pięknie się prezentują.
Pozdrawiam Ela
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu to był ostatni gwizdek na ogrodowe spotkanie ;:3 Dzięki za dobre słowo ;:180
No i stało się ;:223 ja wiem, że już jesień i październik to ma prawo ale jednak za wcześnie i tak bez zapowiedzi... pierwszy przymrozek! Jak ja tego niecierpię.
No przecież jeszcze tyle pąków na roślinach, wczoraj zebrałam miskę malin. Jeżówka Cantalupe dopiero się rozkręcała, nie wspomnę o rospelnicy z ciemnymi kłosami i pędzelkiem na końcu. No szkoda gadać :| Juto pewnie już będzie lepiej ale pierwszy raz jest niefajny i kropka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Iza :wit
Dzisiaj jeszcze mroźniej. U mnie było -4 stopnie. :twisted:
Dalie i kanny już schowałam. Mam nadzieję , że jeszcze wróci ciepło.
U mnie też jeszcze niektóre kwiatki chciały zakwitnąć. ;:185
Aby do wiosny :wit
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Iza
miałyśmy szczęście i zdążyłyśmy zajrzeć do Twojego ogrodu przed przymrozkami. Ty jednak nie byłaś u mnie, a teraz zostały w ogrodzie tylko marcinki i chryzantemy. Nie lubię sprzątanie jesiennego - wolę wiosenne.
Pozdrawiam Ela
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu te przymrozki zawsze za wcześnie. Ale nie jest źle, parę lat temu były na początku września. To dopiero był ból 8-)
Elu pewnie jak zwykle do wiosny szybko zleci ale trochę pracy nam jeszcze zostało. Wczoraj zebraliśmy wszystkie jabłka i gruszki. Nareszcie mam renety!
Rano miałam wielki ptasi nalot. Jakaś narada wojenna czy co? Szpaki, wróble, sikorki, sójki, kosy, takie tłuściochy z centkami na brzuchu i chyba rudziki. Nie wiem co zajadały czy jakieś nasiona czy robale. Kosy dobrały się do ognika. W mieście te koraliki wiszą do wiosny a u mnie zaraz ich nie będzie. Na szczęście zostaną chociaż na ostrokrzewie.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłe Ogrodniczki i Ogrodnicy życzę Wam spokojnych Świąt w gronie bliskich ludzi[i zwierząt ] i przyjaznej atmosfery :wit ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”