Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Daysy,Twoja pomyłka to może być ..http://rosarium.com.pl/produkt/rosa-spi ... ar-altaica tak jak Gosia napisała.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko ja też bardzo lubię jak kwitną Nevada i M.Hilling, one mają takie wielkie kwiaty i jest ich dużo. Ma się wrażenie jakby stada motyli obsiadły gałązki, szczególnie wtedy, gdy są mocno rozwinięte. Ale najważniejszy jest zapach, przy takiej ilości kwiatów czuć go bardzo wyraźnie. Szkoda, że nie można przesłać go w sieci.
Elwi cieszę się, że są jeszcze takie firmy, które dbają o swój wizerunek, tym bardziej, że ja zwróciłam się z prośbą o zidentyfikowanie przesłanej mi różyczki a Harrison's Yellow, chciałam powtórnie zamówić. Tym bardziej doceniam, że firma sama decyduje się na naprawienie swojej pomyłki. Wielki szacun, jak mówią młodzi.
Rhapsody troszkę schowana przed wiatrem, być może dlatego tak się wyrwała, ale tylko jednym kwiatuszkiem
Tak to prawda i z każdym dniem będzie coraz więcej kwiatów, będzie na co popatrzeć. Niedługo jeszcze dołączy Reine des Violettes i wówczas to naprawdę będzie szaleństwo.
Lucynko,Elwi dla Was

Gosiu fakt, różyczka Altaica śliczniutka, wygląda jak Królewna Śnieżka, biel jest tak czysta i wyrazista. Nie mogłam zrobić jej zdjęć, żeby nie wyszły prześwietlone
Powiem Ci, że jak ją sadziłam w ubiegłym roku, ułamała mi się gałązka, którą jak to mam w zwyczaju, szkoda było wyrzucić, więc wetknęłam do ziemi. Okazało się, że się przyjęła i mam teraz mamę i córkę
.
Gosiu u mnie tylko Mushimara ucierpiała, nie trafiłam chyba z opryskiem
.Pozostałe różyczki wolne od wszelkiego robacta, nawet mszyc nie widać.
Dla Ciebie Gosiu

Elwi cieszę się, że są jeszcze takie firmy, które dbają o swój wizerunek, tym bardziej, że ja zwróciłam się z prośbą o zidentyfikowanie przesłanej mi różyczki a Harrison's Yellow, chciałam powtórnie zamówić. Tym bardziej doceniam, że firma sama decyduje się na naprawienie swojej pomyłki. Wielki szacun, jak mówią młodzi.
Rhapsody troszkę schowana przed wiatrem, być może dlatego tak się wyrwała, ale tylko jednym kwiatuszkiem

Tak to prawda i z każdym dniem będzie coraz więcej kwiatów, będzie na co popatrzeć. Niedługo jeszcze dołączy Reine des Violettes i wówczas to naprawdę będzie szaleństwo.
Lucynko,Elwi dla Was

Gosiu fakt, różyczka Altaica śliczniutka, wygląda jak Królewna Śnieżka, biel jest tak czysta i wyrazista. Nie mogłam zrobić jej zdjęć, żeby nie wyszły prześwietlone

Gosiu u mnie tylko Mushimara ucierpiała, nie trafiłam chyba z opryskiem

Dla Ciebie Gosiu

- daysy
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Daysy,trudno być takim widoczkami razczarowanym.
Przepięknie,u Ciebie bardziej rozwinięte ,jeszcze kilka dni i będzie pełne kwitnienie.

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Daysy ale u ciebie już cudne widoczki aż serce się cieszy pięęęknie
Całą zimę czekamy na te kwiaty i są wreszcie są
Nie mam róż które obecnie pokazujesz tym chętniej je oglądam i cieszę się razem z tobą ich niewątpliwą urodą

Nie mam róż które obecnie pokazujesz tym chętniej je oglądam i cieszę się razem z tobą ich niewątpliwą urodą

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daysy, Twoje róże zachwycają podwójnie, kiedy czekam na najzwyklejsze stulistne nawet. Miejscami pokazują się kolory w pączkach, więc troszkę ciepła i
.
Reine des Violettes ma piękny kształt i kolor kwiatów. Niby zdecydowana barwa, ale nie jaskrawa
. Też czekam niecierpliwie
.

Reine des Violettes ma piękny kształt i kolor kwiatów. Niby zdecydowana barwa, ale nie jaskrawa

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Daysy po takim porannym spacerze w takim slicznym ogrodzie serduszko tyka szybciej.
Nie mam Newady i M.Hiling , dlatego jak Tolinka ciesze sie, ze tak pieknie kwitna.
Nie mam Newady i M.Hiling , dlatego jak Tolinka ciesze sie, ze tak pieknie kwitna.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Uczta dla ducha i oczu, niesamowita - róże przepięknie kwitną i zdziwiona jestem bo nawet u Ciebie już lilie
u mnie drugi dzień nareszcie nieco deszczyku, ale nadal zimno.

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale piękne te puste
I to takie no aż kaskadowe pędy kwiatowe ! Przynajmniej jeden plus róża sama się kulkuje
Jejku piękna lilia ale tak wcześnie ci kwitnie ? Co to za ostatni kwiatuszek ? Jestem wkurzony za Kalmara bo całego go oskubałem z plam ! A nie ma jak opryskać bo ciągle leje
Twoje zdrowe ?

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Daysy cudna ta pomyłka ,ale jednak dostaniesz swoją wymarzona różyczkę .Spinossisima tak jak moja Maigold szkoda ,że kwitnie tylko raz, ale za to jak
.Czasem w sierpniu powtarza tak jak to było w ubiegłym roku to samo Doktorek .Moja Rhapsody ma mnóstwo paków i codziennie witam nowy jej kwiatek

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Daysy u Ciebie sezon różany już w pełni
Jak patrzę na tyle kwiatów to aż się
raduje. Warto było czekać na takie widoki. Cudnie kwitną, a jak dołączy do nich reszta to nie odejdę od monitora 

- daysy
Przywitam wszystkich prawdziwą Harrison's Yellow

Wielkie dzięki i jeszcze większe uznanie dla szkółki
Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję
A teraz dla wszystkich odwiedzających
coraz piękniejsza Nevada i M.Hilling.

Przepraszam, że zamęczam Was tymi samymi różami, ale nie mogę od nich oczu oderwać, teraz jest ich czas, więc musicie mi wybaczyć. Trudno mi wybrać te najpiękniejsze ujęcia.
Aniu ja też czekam na Reine des Violettes, bo w tym roku chyba będzie pięknie kwitła, ma masę zawiązanych pąków.

Mati tak pędy się pięknie przewieszają, zabierają jednak dużo miejsca. Ale warte są tego by się rozpychały, bo i zapach rozchodzi się cudowny. Kącik miał być kawowy
.
Lilia podpędzana w doniczce w domu, dlatego taka wczesna. Kupiłam je mocno podkiełkowane i bałam się wysadzić wcześnie do gruntu.
Nazwy kwiatuszka niestety nie znam
, może ktoś rozpozna.
Mati różyczki moje były pryskane Mospilanem, więc są wolne od robaliorza za radą Grażynki rozwiesiłam żółte tabliczki. Za późno jednak opryskałam Mushimarę i ma bardzo mało pąków.
Dla Ciebie Rhapsody in Blue w różnej fazie rozwoju

Jadziu Altaica śliczna, na razie malutka ale kwiatów i pąków moc

Rhapsody dopiero rozwinęła dwa pąki, czekam na nastepne, ale troszke to potrwa, bo na razie są malutkie

Wielkie dzięki i jeszcze większe uznanie dla szkółki

A teraz dla wszystkich odwiedzających

Przepraszam, że zamęczam Was tymi samymi różami, ale nie mogę od nich oczu oderwać, teraz jest ich czas, więc musicie mi wybaczyć. Trudno mi wybrać te najpiękniejsze ujęcia.
Aniu ja też czekam na Reine des Violettes, bo w tym roku chyba będzie pięknie kwitła, ma masę zawiązanych pąków.

Mati tak pędy się pięknie przewieszają, zabierają jednak dużo miejsca. Ale warte są tego by się rozpychały, bo i zapach rozchodzi się cudowny. Kącik miał być kawowy

Lilia podpędzana w doniczce w domu, dlatego taka wczesna. Kupiłam je mocno podkiełkowane i bałam się wysadzić wcześnie do gruntu.
Nazwy kwiatuszka niestety nie znam

Mati różyczki moje były pryskane Mospilanem, więc są wolne od robaliorza za radą Grażynki rozwiesiłam żółte tabliczki. Za późno jednak opryskałam Mushimarę i ma bardzo mało pąków.
Dla Ciebie Rhapsody in Blue w różnej fazie rozwoju

Jadziu Altaica śliczna, na razie malutka ale kwiatów i pąków moc

Rhapsody dopiero rozwinęła dwa pąki, czekam na nastepne, ale troszke to potrwa, bo na razie są malutkie
- daysy
- daysy
Beatko jak może serducho nie bić, jak rano wita Cię taki widok za oknem
a przecież wiekszość pąków dopiero się rozwinie.
Taro witam Cię całym
. Gdzieś mi zniknęłaś z forum, ale na szczęście jesteś. Powiem Ci, że od Ewuni/GloriaDei wszystkie różyczki mają pączuszki
.Prawdopodobnie zakwitnie również jedna z piwonii. Dziękuję Taro
i witam Cię bardzo wiosennie

Taro witam Cię całym

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Daysy zdjęcie na powitanie powaliło mnie na kolana
...Ach cóż za cudny widok
U mnie jeszcze trzeba poczekać kilka dni. Na razie kwitną rugosy i Therese Bugnet, która niestety mocno ucierpiała od kwieciaka, więc kwiatów o połowę mniej niż miało być

U mnie jeszcze trzeba poczekać kilka dni. Na razie kwitną rugosy i Therese Bugnet, która niestety mocno ucierpiała od kwieciaka, więc kwiatów o połowę mniej niż miało być