Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Ja czekam Days na twoja Reine des Violettes ;:138 Pieknie tez rosnie Gruss an Aachen.
Dziewczyny nazekaja na deszcz a u nas sucho i strasznie wieje.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Lucynko ale to nie moja zasługa, to raczej odpowiada im ziemia w moim ogrodzie, mój udział jest naprawdę skromny, niemniej jeszcze raz dziękuję i ;:136 za Twoje różyczki, aby rosły zdrowo i kwitły baaardzo obficie.
Jadziu Elwi
Właśnie słyszałam, że południe Polski jest zagrożone powodzią, miejmy nadzieję, że pogoda wkrótce się poprawi i prognozy się nie sprawdzą. Tego wszystkim "południowcom" życzę z całego ;:167 ;:167 . A ze swojej stony już dzisiaj przesyłam Wam ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

Elwi begonie też mnie zauroczyły, kolorek mało spotykany przyciągnął mój wzrok jak magnes :D i łapki same wyciągnęły się ku doniczkom. ;:224 Munstead Wood już rozwiniętą można zobaczyć u Ali/Georginii ;:63 Moja dopiero za kilka dni sie rozwinie ;:108

Jadziu różyczka jest bardzo ładna, inna niż wszystkie i już zawładnęła moim ;:167 , niemniej jednak nie na tę różyczkę czekałam, stąd moje rozczarowanie. Będę nadal szukała Harison's Yellow, nie dam za wygraną. :D
I oby jak najszybciej zaświeciło u Ciebie słoneczko.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Podpisuję się i ja pod tym deszczem. Gdyby ktoś go sobie zabrał choć na tydzień . Kilka róż już kwitnie, a wyglądają jak zmokłe kury. Najbardziej szkoda mi Agneski , zaczęła dawać taaakie przedstawienie i po pierwszym akcie klapa.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam Beatko, że Cię pominęłam, ale Dzień Matki ma swoje prawa :D
Ja też czekam na Reine des Violettes, zapowiada się piękne kwitnienie, w ubiegłym roku pokazała piękne, choć nie tak liczne kwiaty.
W tym roku pąków jest duuużo więcej.

Tak wyglądała w ubiegłym roku

Obrazek Obrazek

Lucynko, mam nadzieję, że ten deszcz, który w dniu dzisiejszym przyszedł do mnie, jest zapowiedzią rychłej poprawy pogody u Was. :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja się podniecam pierwszym pąkiem M.Hilling w swoim ogrodzie, gdy tymczasem u ciebie już setki takich pączków ;:306 Bardzo piękne kwitnienie się u ciebie zapowiada. I Reine des Violetes też jestem ciekawa. Moja młodziutka, może zakwitnie jednym lub dwoma kwiatkami...
Faktycznie bajkowy masz ten swój kawałek miejsca na ziemi...
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy pomyłki często okazują się cudeńkami,ale to wiesz ,róża już w pakach jest sliczna więc na pewno nie zawiedzie twoich gustów ;:333 Słonka zazdraszczam ,u mnie leje i leje ;:219
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Ja się podniecam pierwszym pąkiem M.Hilling w swoim ogrodzie, gdy tymczasem u ciebie już setki takich pączków ;:306 Bardzo piękne kwitnienie się u ciebie zapowiada. I Reine des Violetes też jestem ciekawa. Moja młodziutka, może zakwitnie jednym lub dwoma kwiatkami...
Faktycznie bajkowy masz ten swój kawałek miejsca na ziemi...

Aprilko
, ale Twoja M.Hilling chyba malutka jeszcze, moja sadzona w 2013 roku, więc nie ma się co dziwić, że cała w kwiatach.
Reine ma piękne kwiaty, chociaż patrząc na pąki wcale tego nie widać, dopiero jak rozkwitnie to jest na czym oko zatrzymać, no i ten zapach, prawdziwy różany ;:167
Dla mnie faktycznie bajkowy, wymyślony przez małą dziewczynkę marzącą o wielkim ogrodzie pełnym zierząt, ptaków i kwiatów. Po części te marzenia się spełniły, na przekór wszystkiemu, więc można powiedzieć, że jestem szczęściarą :D .
Tolinka pisze:Daysy pomyłki często okazują się cudeńkami,ale to wiesz ,róża już w pakach jest sliczna więc na pewno nie zawiedzie twoich gustów ;:333 Słonka zazdraszczam ,u mnie leje i leje ;:219
Oczywiście Tolinko masz racje, rózyczka wygląda na bardzo ładną, tylko ja od kilku lat poluję na Harison's Yellow. I kiedy już byłam przekonana, że wreszczie ją mam, okazuje się, że to nie ona.
Wysłałam do szkółki zapytanie co to za różyczka i czekam na odpowiedź.
U mnie dzisiaj juz pogodnie, tylko zimno, wieje zimny wiatr i pogoda nie zachęca do wyjścia do ogrodu ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko nie martw się będą jeszcze piękne dni i Agnes odżyje, pokaże się z jak najlepszej strony. Moja Nevada i Margareta też po wczorajszym deszczu nie wyglądają najlepiej, ale wszystko wróci do normy, jak wyjdzie słoneczko.
:D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też pierwszy dzień bezdeszczowy i chwała mu za to .Ja jednak dosyć chwilkę pobyłam w ogródku ,bo wczoraj tam wcale nie zajrzałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy posłuchałam twojej rady i wcale nie obcięłam w tym roku hortensji ogrodowej i na każdym pędzie ma bukieciki :tan ,zawsze wycinałam te suche zeszłoroczne a tu się okazuje że one też są żywe ;:oj No wreszcie zakwitnie ta moja pięknotka i może się uratuje przed wyautowaniem na zielone łąki ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu, wczoraj było tak zimno, że nie wychodziłam do ogrodu. Za to dzisiaj nie mogłam sie oprzeć, ponieważ otworzył sie pierwszy kwiat mojej niby Harison's Yellow, już wiem, że nią nie jest ;:131 . Dzisiaj dostałam odpowiedź ze szkółki, że Harison's Yellow dotrze do mnie w najbliższym czasie, więc jestem spokojna. Wysłałam zdjęcie mojej z prośbą o identyfikację, więc będę wiedziała. co dostałam w zamian.

Obrazek Obrazek Obrazek

Tolinko cieszę się, że byłam w czymś pomocna i że doczekałaś się kwiatów na hortensji ogrodowej. A jak tam sadzoneczka bukietowej Incrediball, rośnie :?:
Moja zeszłoroczna Blue Bird, ledwie zipie po zimie, chociaż jej praktycznie nie było. Natomiast Diamont Rouge ma się świetnie i chyba będą nowe sadzoneczki ;:138 . Na jesieni zobaczymy ile patyczków się przyjęło.
Moje hortensje ogrodowe to już duże krzaczki i chyba czas będzie je odmłodzić.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę to napisać, bo jestem pełna uznania dla Szkółki. Właśnie dostałam informację, że Harrison's Yellow dzisiaj będzie do mnie wysłany. . Różyczka, która do mnie trafiła pomyłkowo to rosa spinossima Altaica - też śliczniutka.

A tak dzisiaj wyglądała moja wschodnia rabata, różyczki coraz bardziej się rozkręcają. Na rabacie można zauważyć, że róże w końcu rabaty bardziej zasłonięte, szybciej się rozwijają

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze czekam na Reine des Violettes i Rhapsody in Blue, ta ostatnia rozwinęła już swój pierwszy kwiatek, ale trudno mi tam dojść, żeby zrobić dobre zdjęcie.

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

No cuda ,cuda,cuda. Dobrze , że nie stałam bo musiałabym usiąść.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Bardzo ładna postawa ze strony szkółki ;:138 Mnie się też kiedyś zdarzyło dostać pomyłkę. W efekcie reklamacji zostałam z dwoma różami zamiast jednej :heja
Rhapsody już kwitnie? ;:oj Moja jakoś się nie spieszy, może dlatego że była przesadzana dosyć późno?
Na Twojej wschodniej rabacie czyste szaleństwo różane ;:180
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Ładna jest altaica - ogólnie gęstokolczaste są bardzo ładne i wczesne, teraz będziesz mieć róże białą i żółtą.
Nie miałaś u siebie kwieciaków? Ja na tych wczesnych straciłam trochę pąków.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”