Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Post »

Karolciu ,oj tak wiosna radosna jest :D

Aniu jest piękne ,a szczególnie w przyrodzie :D

Iwonko dziękuję ;:196

Lucynko ;:196 wiesz ja też lubię niebieski w przyrodzie i a niebie no może jeszcze w strojach ,ale jeżeli chodzi o np ściany to nie bardzo muszą być w ciepłych kolorach :D

Marysiu bo człowiekowi do szczęścia potrzeba piękna , spokoju i zdrowia .Ściskam i dziękuję ;:168

Janeczko ja też pamiętam czasy kiedy w maju boso po deszczu cieplutkim po kałużach się biegało :D i nie chorowało się tak jak dzisiaj .Na szczęście kwiaty kwitną ładnie ;:167

Krysiu dziękuję ;:167 ja też bardzo lubię niezapominajki to bardzo wdzięczne i piękne kwiatuszki .Pozdrawiam ;:196

Dorotko dziękuje i również posyłam ;:167
U mnie też pada z przerwami ,ale masz rację niech pada i ciepełko też by się przydało wtedy byłoby ;:333

Jacku jest bardzo zdrowotny i zastanawiam się czy go w jakimś miejscu nie zostawić(oczywiście pytanie czy uda mi się go pozbyć :wink: ) tylko jakoś ograniczyć by się nie rozrastał .Jest np bardzo dobry na dnę moczową ,a szpinak już nie

Janeczko komosy nigdy nie jadłam ,a słyszałam ,że jest pyszna :D

Witaj Tereniu ;:196 Dziękuję ,pociesz się ,że u mnie też pada co prawda z przerwami ,ale już prania nie rozwieszę :D Zdrówka Również życzę i pozdrawiam ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu a co to ładnego na pierwszym zdjęciu?To może dziewanna?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Alu to dziewanna fioletowa
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Alu jak śliczna ta dziewanna ;:138 ;:138 zbierz proszę nasionka ;:180
Ale pięknie ;:oj ;:oj ;:oj Liliowiec cudny u mnie też zakwitł :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Liliowiec rdzawy - powinien pachnieć, wąchałaś?. Nie widziałam jeszcze takiej dziewanny -super!.
Możesz mi coś więcej napisać o podagryczniku pod kątem "zdrowotności", bo resztę, to wiem, bo go mam ;:306 .
Wytrzebiłam sobie kiedyś te zwykłe paprocie, a one takie ładne. Tylko, że też potrafią rozrastać się jak podagrycznik ;:161 .
U mnie pada, ale na mój piach to nie działa specjalnie; przelatuje jak przez sito ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Alu :wit
No tak, paprocie, żeby się tak nie rozłaziły, mam na starej działce, i chyba tam zostaną, bo zbyt mocno chodzą po działce i zagłuszają resztę roślin ;:108 Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękny kolor dziewanny , moje też zaczynają kwitnąć .. Jedne się rozsiewają same a drugie musiałam pozyskać z podziału karpy bo nasionka mi nie wchodziły .. Zobaczę może w tym roku uda im się dojrzeć ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu witaj ;:196 ,oczywiście ,że będziesz miała nasionka :D

Aniu nie wąchałam tego liliowca ,ale jeść jadłam bardzo smaczny ;:215 jak wszystkie kwiaty liliowców .
Z paprociami lepiej sobie radzę niż z innymi chwastami nadmiar po prostu wyrywam bez problemu :D
Proszę o to link do informacji o podagryczniku http://www.czorsztyn.com.pl/indexm.php?id=18&r=4
Ja już deszczu mam dość , ale tam gdzie jest potrzebny to niech pada ;:47

Witaj Iwonko :wit moje paprocie też się rozrastają i zasłaniają inne rośliny ,wtedy je usuwam .A jak liście zaczynają się starzeć
to je całkiem obcinam .Po jakim czasie odrastają . Pozdrawiam ;:196

Janeczko witaj moje dziewanny same się rozsiewają choć jednego roku nasionka nie powschodziły ,dopiero w drugim .
Może i u Ciebie tak być .

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu witaj ;:196 dziewanna fioletowa przepiękna ;:167 czy się rozsiewa? Moja biała miała się obficie rozsiewać ale siewek zauważyłam tylko kilka albo ja zbyt dokładnie plewie :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu! ja tez zachwycam się dziewanną , ale moj wzrok bardziej przykuwa tawuła szara??? / czy tak zwie się ten krzew pokryty bielą niczym śniegiem ;:306 . Mam takowy krzewik, ale nie kwitnie tak obficie/ chyba podróbka ;:108 /. Samych radości życzę i zdrówka ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu u mnie liliowiec na razie zakwitł jednym kwiatkiem,a śniedek dawno już przekwitł.Pięknie masz rozrośnięte rośliny i pięknie kwitną ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo - ja widzę czyściutką odchwaszczoną działeczkę. ;:215
Przy tylu kłopotach, z którymi musisz się zmagać, nie masz prawa narzekać na to, że gdzieś tam w kąciku coś niepożądanego wyrośnie. Wcale tego nie widać. ;:138
Najważniejsze zdrowie i spokój wewnętrzny. Tak właśnie trzymaj. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu ;:196 Tę dziewannę mam drugi rok dostałam ja od Uli .Wzeszłym roku była mikrótka i myślałam ,że nic z niej nie będzie ,ale w tym roku pokazała się w całej krasie .Kwitła zeszłego lata ,ale się nie rozsiała może w tym .
Ale zdobyłam nasionka mix i będę siała :tan ciekawa jestem jakie będą kolorki :?:

Bogusiu nie wiem jak się nazywa ta tawuła niech będzie szara :D No podróbki też się zdarzają ;:306 .Bogusiu Tobie też życzę samych radości i zdrówka ;:196

Krysiu ;:196 liliowce co dzień maja więcej kwiatów i u Ciebie będą obficie kwitły ;:108 .Właściwie to w Twoich stronach jest cieplej i śniadek wcześniej kwitnie .Ogród nie jest taki jak w zeszłym roku ,a w zeszłym roku też narzekałam na zielsko .Nie wiem kiedy się z nim uporam :roll:

Lucynko bo ja pokazuje tylko to co nie zarośnięte :wink: ,ale zrobię zdjecia zarośniętych kącików i kiedyś wstawię .
Właściwie to ja nie narzekam bo jakie mam wyjście ,owszem zięć proponuje pomoc ,ale ja jak ten uparciuch jak zwykle muszę sama .
Ale to dlatego ,żeby mi nie czego nie potrzebnie nie wykosił .Lucynko jesteś bardzo miła ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ostróżka już ci kwitnie ?? ;:224 ;:224
I kotek lubi i podziwia kwiatuszki.O to tak jak moja Fiona ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dziękuję Ci bardzo za link o podagryczniku; zapisałam sobie w zakładkach ;:168 . Teraz, zanim go wyrwę, spojrzę na niego przyjaźniejszym wzrokiem ;:306 . Śniedki kiedyś bardzo się rozrosły, więc zaczęłam je 'trzebić' i chyba udało mi się to "na amen" ;:145 . A przecież są takie ładne ;:65 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”