Ogród Andzi cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi cz.3
Aniu podziwiam piwonię. Boska. 

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Rododendrony wchodzą w okres kwitnienia i swoimi kolorami ożywią ogród, oby dopisała im pogoda.
Pozdrawiam Zenek
Małgosiu
piwonia ma w tej chwili prawdziwy raj, wilgoć, zero prażącego słonka...kwiaty całe się rozchyliły, nie zawsze tak jest w upalne dni kwiaty są nie w pełni rozwinięte.

Witaj
Zenku racja pogoda sprzyja różanecznikom, mają w tym roku dużo wilgoci...chociaż kilka dni temu były kilka razy obficie podlewane. Zawiązują teraz paki kwiatowe na nowy sezon, potrzebują dużo wody.

Bodziszek, kwiat wielkości 1 mm.

Wiadomości z bajorka...folia jest już zmieniona, oczko jest powiększone, rybki żyją...brakuje tylko roślin wodnych...coś tam rośnie ale to stanowczo za mało.
Lilie wodne....

pod taflą wody widać rybki.

Parapetowiec.

Leśne widoki...kopytnik.

Paprocie

Witaj

Bodziszek, kwiat wielkości 1 mm.

Wiadomości z bajorka...folia jest już zmieniona, oczko jest powiększone, rybki żyją...brakuje tylko roślin wodnych...coś tam rośnie ale to stanowczo za mało.
Lilie wodne....

pod taflą wody widać rybki.

Parapetowiec.

Leśne widoki...kopytnik.

Paprocie

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mirko
roślina o którą pytasz to Rodgersja, rośnie w półcieniu. Tylko to miejsce było wolne inne zakątki są zajęte...za Rodgersją rośnie sosna, może w końcu lepiej zacieni to miejsce, w tym roku świeczki u sosny są nie wyłamane...gałęzie będą rosły do góry-,,chyba''
Klony, tulipanowiec, jarząb szwedzki, wierzby są coraz większe...cień kiedyś będzie ale nie prędko...sadzenie drzew powinnam zacząć kilka lat temu.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wymianę folii w oczku macie już za sobą, woda taka przejrzysta, aż miło popatrzeć.
U nas po wymianie wody została zachwiana równowaga biologiczna i nie mogę poradzić sobie z glonami, preparaty nie pomagają.
Piwonia cudowna,
A jeszcze w dodatku pachnie? Na moich liliowcach od dołu także liście żółte, a nie mam je gdzie przesadzić, a wiem na pewno, że rosną za blisko iglaków wśród korzeni i są zagłodzone po prostu. 

U nas po wymianie wody została zachwiana równowaga biologiczna i nie mogę poradzić sobie z glonami, preparaty nie pomagają.
Piwonia cudowna,

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu u Ciebie jak zawsze ślicznie i mnóstwo kolorowych kwiatów, pięknie kwitną rododendrony ale piwonia jest prześliczna i taka ogromna
Zrobiłam dla Ciebie sadzonkę paproci adiantum venustum i pewnie przekażę ją Joli dla Ciebie.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu czym robisz zdjęcia? Bardzo ładne masz zbliżenia. Ten floks z pierwszej fotki ..
.
W ogrodzie już typowy sezon u Ciebie, pięknie wszystko się zazieleniło, rozkolorowiło. Parapetowiec też niczego sobie.

W ogrodzie już typowy sezon u Ciebie, pięknie wszystko się zazieleniło, rozkolorowiło. Parapetowiec też niczego sobie.
Iwonko
wielkie dzięki...co w zamian
Piwonia może wypuści boczną sadzonkę, Masz zaklepaną
Krzak jest w prawdzie duży, gałęzie są jednak poplątane na dole. Oddzielić raczej się nie da, chyba że uszkodzi się całą roślinę.

Madziu
fotki są robione Fujifilm FinePix HS35 EXR. W aparacie jest funkcja makro i super makro...kwiaty wychodzą tak jak widać.
Wczorajsze fotki robione z ustawienia zachód

Madziu

Wczorajsze fotki robione z ustawienia zachód

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu nie będę oryginalna , Twoja piwonia jest świetna, a jaki kolorek, szukaj więcej tych odnóżek
.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu ta piwonia jest za duża na dzielenie i szkoda by było gdybyś ją uszkodziła, mi się nie spieszy może wypuści odnóżkę a jak nie to trudno. Fajne te zdjęcia o zachodzie słońca.