Norbitki kawałek świata cz.2
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Norbitki kawałek świata cz.2
Właśnie zauważyłam, że program do obróbki fotek ma ustawiony 2014 rok
ale fotki są oczywiście nowe

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko robisz fajne zdjęcia, a ja mam nerwa na mój aparat, musiałam coś poprzystawiać i muszę zanieść do naprawy .
W swojej okolicy masz także fajne widoczki, te kwitnące, piękne drzewa, to owocowe są?
W swojej okolicy masz także fajne widoczki, te kwitnące, piękne drzewa, to owocowe są?

- Norbitka
Zdjęcia robię w biegu telefonem, wiec fajne to one nie bardzo są... Jak oglądam niektóre fotki na forum to mi wstyd za moje 
Te kwitnące na pierwszym planie to akurat czereśnie. W głębi są jeszcze wiśnie jabłka, gruszki, śliwka . Zaniedbany mam sadek ... ja nie potrafię ciąć i tak sobie rosną samopas.

Te kwitnące na pierwszym planie to akurat czereśnie. W głębi są jeszcze wiśnie jabłka, gruszki, śliwka . Zaniedbany mam sadek ... ja nie potrafię ciąć i tak sobie rosną samopas.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Beatko, masz wiele ciekawych kwiatów w ogrodzie. Jaka to odmiana magnolii. Piękny rysunek i wybarwienie płatków.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Norbitka
Rośliny to ja dopiero kompletuję i jestem na etapie biegania z nimi czyli sadzenie, potem widzę, że nie pasuje, za gęsto za rzadko , za mało lub za dużo słońca, przesadzam, kombinuję. Nie mam spójnego planu na ogród. Robię coś, za jakiś czas widzę, że mogłam zrobić inaczej.
Magnolia... sama już nie wiem jaką mam. Wcześniej myślałam, że Susan, ale potem był przebłysk, że to jednak nie Susan tylko Alexandria. Etykieta wyblakła...
Dzisiaj był dzień przesadzania do docelowych donic mojego przedszkola kwiatowego, które dogrzewało się pod foliakiem.
Przy wyjęciu jednego z kwiatków zamiast ziemi był rój mrówek. Czegoś podobnego jeszcze nie widziałam, a mrówek mam pod dostatkiem. Cholery w momencie mnie oblazły taszcząc w paszczach po jajeczku. Niewiele myśląc rzuciłam cała roślinę do wody. Ależ tego wypłynęło. Przesadziłam ale nie wypleniłam wszystkiego.
Na dno donicy dałam pokrzywy. Posypałam z wierzchu Mrówkofonem. Poprawię jutro proszkiem do pieczenia (wyczytałam w watku Tajki) lub cynamonem.
Chciałam dzisiaj chociaż telefonem zrobić kilka fotek pamiątkowych , bo roślinki przekwitają a ja się ociągam, ale w trakcie wyskoczył mi jakiś błąd karty SD. Nie wiem czy coś wyszło. Zajrzę później
Magnolia... sama już nie wiem jaką mam. Wcześniej myślałam, że Susan, ale potem był przebłysk, że to jednak nie Susan tylko Alexandria. Etykieta wyblakła...
Dzisiaj był dzień przesadzania do docelowych donic mojego przedszkola kwiatowego, które dogrzewało się pod foliakiem.
Przy wyjęciu jednego z kwiatków zamiast ziemi był rój mrówek. Czegoś podobnego jeszcze nie widziałam, a mrówek mam pod dostatkiem. Cholery w momencie mnie oblazły taszcząc w paszczach po jajeczku. Niewiele myśląc rzuciłam cała roślinę do wody. Ależ tego wypłynęło. Przesadziłam ale nie wypleniłam wszystkiego.
Na dno donicy dałam pokrzywy. Posypałam z wierzchu Mrówkofonem. Poprawię jutro proszkiem do pieczenia (wyczytałam w watku Tajki) lub cynamonem.
Chciałam dzisiaj chociaż telefonem zrobić kilka fotek pamiątkowych , bo roślinki przekwitają a ja się ociągam, ale w trakcie wyskoczył mi jakiś błąd karty SD. Nie wiem czy coś wyszło. Zajrzę później
- Norbitka
No to troszeczkę fotek

Coś dolega tej serduszce, podsychaja listki i marnie kwitnie. Na jesieni przewędruje w inne miejsce, bardziej cieniste. Katalpa rozwija się późno i jej cienia nie daje wiosną

Taki prezencik dostałam od córci.

I jeszcze kilka irysków... wiekszość fatalnie wygląda po wczorajszym deszczu

Coś dolega tej serduszce, podsychaja listki i marnie kwitnie. Na jesieni przewędruje w inne miejsce, bardziej cieniste. Katalpa rozwija się późno i jej cienia nie daje wiosną

Taki prezencik dostałam od córci.

I jeszcze kilka irysków... wiekszość fatalnie wygląda po wczorajszym deszczu

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Beatko ależ kwiecia u ciebie teraz kwitnie, a i hosty i żurawki też ładnie wyglądają. A co to za paprotka na zdjęciu nad konwalią, ciekawie wygląda, może masz sadzoneczkę?
- Norbitka
Iwonko, nie mam pojęcia co to za paprotka. Dla mnie większość roślin ma nazwy "ładny" i "nie ładny"
Jak niedawno z forum kupiłam roślinki, porobiłam znaczniki wg listy z zakupami i ... jak posadziłam to już nie wszystkie wiedziałam co jest co
Znaczniki zostały. Jak sobie przypomnę, to zajrzę pod tą paprotkę czy ma jakieś dzieci. A paprocie mają jakieś "dzieci" odrosty ?

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Beatko niektóre mają odrost, inne rozłogi a niektóre po prostu da się podzielić ale nie dziel na siłę.
Piękne kwiecie. Taki widok cieszy oczy jak mało co.
U mnie róże ledwie w pąkach a u Ciebie tak pięknie kwitnie. Strasznie mi się podoba tak intensywny kolor. Wydaje mi się, że mam podobną z jesiennych zakupów ale przez ten grad pewnie się nie dowiem czy na pewno
Przy okazji dziękuję za info o forum lubelskim ale tak jak podejrzewałam - uprawnień to ja jeszcze nie mam.
Idę jeszcze pospacerować po Twoim świecie.
U mnie róże ledwie w pąkach a u Ciebie tak pięknie kwitnie. Strasznie mi się podoba tak intensywny kolor. Wydaje mi się, że mam podobną z jesiennych zakupów ale przez ten grad pewnie się nie dowiem czy na pewno

Przy okazji dziękuję za info o forum lubelskim ale tak jak podejrzewałam - uprawnień to ja jeszcze nie mam.
Idę jeszcze pospacerować po Twoim świecie.
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
W moim ogródku
- Norbitka
gohape witam Ciebie w moich skromnych progach. Różyczka zaczyna kwitnienie i rozwija dwa pierwsze pąki. To jest staruszka, która była zaniedbana (jak reszta mojego podwórka, zanim trafiłam na to forum), a teraz próbuje ją wrócić do życia i okazałości
tych róż było 3, ocalała jedna. Ma może ze 20 lat...
Musisz popisać troszkę postów i będziesz miała dostęp do grupy. Nie pamiętam jaki jest limit.
Poza tym zakładaj swój watek i pokaż nam swój świat

Musisz popisać troszkę postów i będziesz miała dostęp do grupy. Nie pamiętam jaki jest limit.
Poza tym zakładaj swój watek i pokaż nam swój świat

Jakbym częściej pisała, a nie tylko czytała to pewnie już by tych postów było trochę, ale spokojnie nadrobię
Wątek swój mam, świeżutki /link w stopce/ i mam nadzieję, że będzie co pokazywać. W każdym razie - zapraszam.

Wątek swój mam, świeżutki /link w stopce/ i mam nadzieję, że będzie co pokazywać. W każdym razie - zapraszam.
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
W moim ogródku
- Norbitka
gohape już do Ciebie trafiłam 
Iwonko pytałaś o paproć, to jest podrzeń żebrowiec. Przyponiałam sobie. Mam niby dwa egzemlarze, jeden kupny, drugi z Borów Tucholskich, ale wyglądają nieco inaczej. Ten drugi ma sadzonkę, z tego coś tam oderżnełam i może sie ukorzeni.
Postawiłam go pod folią , ma cieplej, może się uda. Wziąc Ci i drugi?
Czy liście w paprociach zeszłoroczne powinnam wycinać?

Iwonko pytałaś o paproć, to jest podrzeń żebrowiec. Przyponiałam sobie. Mam niby dwa egzemlarze, jeden kupny, drugi z Borów Tucholskich, ale wyglądają nieco inaczej. Ten drugi ma sadzonkę, z tego coś tam oderżnełam i może sie ukorzeni.
Postawiłam go pod folią , ma cieplej, może się uda. Wziąc Ci i drugi?
Czy liście w paprociach zeszłoroczne powinnam wycinać?