Wywóz nieczystości

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Redzik33
50p
50p
Od: 15 paź 2014, o 19:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Wywóz nieczystości

Post »

Witam.
Jak jest u was na działkach ROD? Gdzie wyrzucacie zieleninę? Ile kosztuje roczny wywóz śmieci z ROD. Interesuje mnie ten temat ponieważ przekopuje działkę i zrobiła mi się spora kupką ze starą trawką i chwastami i nie wiem czy mogę wywalać to na legalu tam gdzie każdy wyciepuje czy do kontenera normalnie. Trochę poczytałem i wywnioskowałem, że raczej nie bardzo można wyrzucać a tym bardziej do kontenera.
Ale też czytałem o dbaniu o działke i o schludny wygląd. To gdzie mam to wyrzucać? Kompostownik musiałby być bardzo duży :D A działka to była dźungla.
Poz.
AlicjaP
100p
100p
Od: 30 lip 2013, o 08:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wywóz nieczystości

Post »

Witam. Do zieleniny - bo tak to nazwałeś niestety musi być kompostownik. Ja na swojej działce ROD mam 3 szt w tym jeden jest dwukomorowy. Jeżeli nie chcesz kompostownika musisz się dowiedzieć czy w twojej miejscowości można oddać odpady zielone do odpowiedniego punktu i tam wozić. W mojej miejscowości można wozić posegregowane odpady ( gruz, odpady zielone, gałęzie, tapczany, sprzęt elektroniczny itp.). Odpady przyjmowane są w każdą sobotę.
Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”