Witaj Karolinko w deszczowy wieczór.
Wiesz masz cudną wiosnę choć to większość krzewy nawet bym nie powiedziała ze w maju tak wszystko cudnie kwitnie .
klementysy są cudne moje dopiero pękają.
Raj dla oczu i zapylających
Aha,chociaż jedna rzecz którą mam i lepiej od Twojej wygląda
O enkiancie mowa.Świeżo wsadzony i 2 grona mam
Tylko myślałem,że łaskawie większe będą.Bo coś mało widoczne
Karolikno widzę, że u Ciebie wszystko pędzi w górę, nawet tawuła powędrowała na drzewo Ogród masz trójwymiarowy Ogrodniczka z Ciebie przez wielkie "O"
Jaka to oszczędnośc miejsca, już myślę ile bym mogła jeszcze tym sposobem zmieścić u siebie w ogrodzie nowych roślin
Trochę mnie nie było, a tu wątek - pod napięciem
Stasia pilnuj, bo pracowity i taki by mi się przydał
Podziwiam dereń kwiecisty, u mnie już dwa razy sadziłam i za każdym razem - porażka
Dorota
Daysy właśnie tym się kierowałam , że na dole mało miejsca , więc sadziłam drzewa kwitnące, krzewy, ale trzymane w ryzach żeby nie za szeroko..., a dołek trochę bylin i trawa. Bo ja nie mam jako takiego ogrodu kwiatowego. mam dom na środku działki i mogę tylko w koło niego, pod płotami ,sadzić. Ogród mam , ale rosną drzewa owocowe i warzywa jak to na wsi
Danio-Dorota co do derenia powiem tak : kupiłam dwa malutkie i wprawdzie długo rosły , ale pięknie urosły i kwitną potem kupiłam większego, tego co teraz tak ładnie kwitnie--też przezył. Ale kupiłam dużego, kwitnącego córce , wytrzymał do zimy, jakoś tak resztkami kwitł, a wiosną już go nie było. Więc może rzecz w tym żeby nie kupować dużego bo się nie może zaaklimatyzować. A może szkodzą przeciągi, bo u córki rósł na przeciągu. Przeanalizuj to i do 3 razy sztuka warto mieć to śliczne drzewko
Miłko dereń kwiecisty to piękna roślina. Długo czekałam aż mi zakwitnie, ale się doczekałam . Mam teraz 3 kwitnące, jeden na biało, 2 na różowo. Niedługo pokażę dwa pozostałe, są późniejsze. jak zobaczysz to się do nich przekonasz i kupisz