Kolorowy ogród Geni - 2008r
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie moi mili goście
Joli zapraszam Cię do mnie zawsze kiedy jesteś smutna ,ale też wtedy kiedy jesteś bardzo szcześliwa
Barbaro cieszę się ,że Cię mogę gościć spaceruj kiedy masz tylko ochotę
Irenko mój miły gościu dzięki za troskę ,ale dziś czuję się jeszcze gorzej niż wczoraj nawet zemdlałam w samochodzie jak jechałam z cmętarza
Aśka tylko odpiszę i zaraz kładę się do łóżka, mąż już na mnie krzyczy że jeszcze nie leżę.
Pozdrawiam Genia
Joli zapraszam Cię do mnie zawsze kiedy jesteś smutna ,ale też wtedy kiedy jesteś bardzo szcześliwa
Barbaro cieszę się ,że Cię mogę gościć spaceruj kiedy masz tylko ochotę
Irenko mój miły gościu dzięki za troskę ,ale dziś czuję się jeszcze gorzej niż wczoraj nawet zemdlałam w samochodzie jak jechałam z cmętarza
Aśka tylko odpiszę i zaraz kładę się do łóżka, mąż już na mnie krzyczy że jeszcze nie leżę.
Pozdrawiam Genia
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Geniu! Przede wszystkim życzę Ci zdrowia!
Kolejne odsłony Twojego wiosennego ogrodu narobiło mi tyle apetytu na nowe rośliny, że chyba naprawdę szybko pozbędę się wolnego miejsca
Pokazujesz wszystkie kwiatki, które lubię i to jeszcze w jakiej ilości
Samych hiacyntów doliczyłem się 40 w siedmiu kolorach
Przepięknie wyglądają białe szachownice, choć nie wiem, czy to kostkowane? Są takie wysmukłe i wznoszą się ponad innymi.
Cudowne ciemierniki (zazdroszczę Ci tego purpurowego) i jaskry. Wsadziłem je po raz pierwszy jakiś miesiąc temu i one od razu wypuściły listki. Czy nie zmarzną? Bardzo lubię też te fioletowe zawilce greckie, różne pierwiosnki i sasanki.... Mógłbym tak wymieniać i wymieniać. Po prostu masz uroczy wiosennny ogród i też, tak jak inni zatęskniłem za wiosną
Pocieszam się, że to nie za 6 ale za 4 miesiące
Zawsze to jakoś tak mniej strasznie brzmi.
Kolejne odsłony Twojego wiosennego ogrodu narobiło mi tyle apetytu na nowe rośliny, że chyba naprawdę szybko pozbędę się wolnego miejsca

Pokazujesz wszystkie kwiatki, które lubię i to jeszcze w jakiej ilości

Cudowne ciemierniki (zazdroszczę Ci tego purpurowego) i jaskry. Wsadziłem je po raz pierwszy jakiś miesiąc temu i one od razu wypuściły listki. Czy nie zmarzną? Bardzo lubię też te fioletowe zawilce greckie, różne pierwiosnki i sasanki.... Mógłbym tak wymieniać i wymieniać. Po prostu masz uroczy wiosennny ogród i też, tak jak inni zatęskniłem za wiosną

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gieniu. Dopiero dziś odkryłam Twój cudownie kolorowy ogród, a to dlatego że wcześniej mnie nie było w kraju. Bardzo mi się u Ciebie podoba, tyle odmian kwiatów wiosennych-tulipany i irysy rewelka. Gieniu pozwolisz, że będe wpadała częściej. Pozdrawiam i zapraszam do siebie. A przede wszystkim zdrówka życzę, grypa pamiętaj jest zdradliwa. Buziaki :P
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kolorowy ogród Geni
Jak obiecałem,tak jestem.Muszę powiedzieć,że Masz piękne kolory i różnorodność kwiatów i nie tylko.Przyjemnie chodzić po Twojej działce.Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.Ryszard 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jacku dzięki za troskę
Wiedziałam że tak będzie to tylko kwestia czasu jak zapełni Ci się działka roślinkami po brzegi. Ten ogród w większej części powstał z poprzedniego,oczywiście to brałam tylko odnóżki z tamtej. No ale następny właściciel wszystko zniszczył oprócz drzew owocowych winogrona w szlarni, trawników. Nawet kilka iglaków mu wyschło. Co roku wydaję masę roślin znajomym. W wielu ogrodach kwitmą moje kwiatki. W tym roku powstał ogródek gdzieś na wsi ta pani nie miała żadnych kwiatów ateraz ma juki, liliowce., irysy. bergenie . zawilce wiosenne białe i jesienne pełne ciemno różowe i pojedyncze białe , hortensje no ijeszcze kilka innych.. Pytałeś o szachownice tak to biała kostkowana. Myślę że Twoje ciemierniki sobie poradzą najważniejsze żeby były posadzone w zaciszu.
;:12 Pozdrawiam Genia
Wiedziałam że tak będzie to tylko kwestia czasu jak zapełni Ci się działka roślinkami po brzegi. Ten ogród w większej części powstał z poprzedniego,oczywiście to brałam tylko odnóżki z tamtej. No ale następny właściciel wszystko zniszczył oprócz drzew owocowych winogrona w szlarni, trawników. Nawet kilka iglaków mu wyschło. Co roku wydaję masę roślin znajomym. W wielu ogrodach kwitmą moje kwiatki. W tym roku powstał ogródek gdzieś na wsi ta pani nie miała żadnych kwiatów ateraz ma juki, liliowce., irysy. bergenie . zawilce wiosenne białe i jesienne pełne ciemno różowe i pojedyncze białe , hortensje no ijeszcze kilka innych.. Pytałeś o szachownice tak to biała kostkowana. Myślę że Twoje ciemierniki sobie poradzą najważniejsze żeby były posadzone w zaciszu.
;:12 Pozdrawiam Genia