Jadziu azalia Kermesina ślicznie zapączkowana. Jak zakwitnie to będzie szał kwiatowy. Moja też już lada moment i też cała w pąkach...tylko nazwa mi gdzieś umknęła
A Marjorie Marshall pączuś rozwinie się lada moment Czekam niecierpliwie na fotki
Jadziu no to masz! nie dałaś jeść ślimakom, to musiały się zadowolić liliami Chyba o tych dżdżownicach to nie prawda, bo u mnie dżdżownic w ch.... a ptaki czyli szpaki spożywające dżdżownice mają się świetnie
Jadziu pracowita z Ciebie pszczółka , ze wszystkim w ogrodzie zdążyłaś i nawet gnojówki nastawiłaś
O zakwaszaniu rabarbarem też czytałam ale swojego nie mam bo wywaliłam a sepić u sąsiadów nie chcę . Kwasek od czasu do czasu, przecenione cytryny i nawozy zakwaszające muszą mi wystarczyć.
Gnojówka wczoraj nastawiona i dla przyspieszenia dosypałam odpowiednią ilośc sody - W ciepłym ma być już po 7 dniach.
Ślimaki aż mi się śnią tak mocno to przezywam ale póki co jeszcze inwazji nie ma.
Granulat sypię w zacienionych miejscach na liście sałaty wtedy schodzą się na biesiady...
Współczuję Ci bardzo - lilie faktycznie pożarte
KRYSIU witam Cię serdecznie i zaraz mam do Ciebie pytanie czy żywokost Allgold będzie mieć takie same właściwości jak lekarski .W dwumiesięczniku Gardeners World pisali właśnie na temat niebieskich granulek ,ze są bardzo szkodliwe .Może jeszcze zakwitną te uszkodzone lilie ,bo jak na razie tylko liście mają defekt, a tylko jedna jest pożarta
MARYSIU one wolą sobie sami szukać coś bardziej odpowiedniego Na razie języczka przesadzona w ustronne miejsce i mam nadzieję doczekać się kwiatów w tym sezonie .Powoli zaczyna otwierać kwiaty Wieczornik damski oj będzie pachnieć w koło .Wiesz ,ze w każdej plotce jest cień prawdy
DOROTKO cudna jest także azalia Schneeperle z pełnymi białymi przechodzącymi w seledyn kwiatami .Ładne pączusie ma też LO ,Fresja,Therese Bugnet ,a Marjorie każe na siebie długo czekać
TERENIU no to gratuluję ,będziesz z niej zadowolona ma cudne pachnące kwiaty
IWONKO trzeba sobie jakoś radzić inaczej pożrą nam wszystko
EWUNIU to piwonia niziutka ma 0,5m wys. Zakwitła dopiero pierwszy raz czekam też na inne ,które też będą kwitnąć pierwszy raz .Edens Parfume i Shirley Temple, a także Itohy Julia Rose i Pastel Splendor .Na równi z różami kocham też piwonie ,bo są bezproblemowe i żadne gady sie ich nie imają
TADAMMMM Sezon powoli się rozkręca.Moja cudowna Maigold sprawiła mi niespodziankę .Jeszcze wczoraj była w pakach a dzisiaj Zrobiłam jej dzisiaj sesję ,bo jak nie uwiecznić tego zdarzenia
MARYSIU masz rację ,że wszystko kwitnie na potęgę jedno za drugim .Dzisiaj skończyły swoje kwitnienie tulipany, a dzisiaj już rozkwitły róże.Trochę popadało zagrzmiało i zabłysło ,ale na tym chyba nie koniec bo niebo robi się granatowe
TERENIU ślimory nie atakują piwonii to chyba jedyne kwiaty ,których nie atakują
Jadziu widzę , że miłość masz tak jak ja równo podzieloną między róze a piwonie też mam takie same ito hy, będą kwitły praktycznie pierwszy raz , bo tamtego roku miały po jednym kwiatku