Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ellaa, ale podsunełas mi pomysła. Co tam jakas chrząstka, wystarczy stanac na rękach co by rozeszło sie po kościach i tym sposobem nic sie nie zmarnuje a jeszcze uleczy :;230 :;230 :;230
Gabi, to Ciebie tez dotyczy :;230

Bogusiu, dzisiaj wieczorkiem zapytam M czy chociaz częściowo odstapi swoje "prawa autorskie" :wink: A jak sie zgodzi a nadalnie będzie chętnych :twisted: kaszana :twisted: Musze przemyśleć :? :wink:

Chyba się zagalopowałam :x jeszcze dostane bana, tylko ciekawa jestem kto i o poszanowanie jakich uczuc się upomni :uszy
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja Wam polecam Litozin, wyciąg z róży rosa canina w postaci pastylek. Doskonałe na dolegliwości stawów.
Kuracja jest dość długa ale bardzo skuteczna. Sprawdzona przez mojego M i mnie. Po miesiącu objawy ustąpiły a po trzech na rok był spokój. Stosuje ją cała moja rodzina i wszystkim pomaga.
Kiedy dolegliwości znów się pojawią należy kurację powtórzyć.
Potwierdzam skuteczność tego preparatu z tym co na ulotce napisno. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak boli to wszystkiego trzeba próbować. Samo stanie na rękach niewiele pomoże :lol: . Najpierw trzeba coś zażyć a potem stanąć na rękach by się po kościach rozeszło :lol: :lol: :lol: Mnie Litozin nie pomógł ale wapno takie na wzmocnienie kości /może być z chrząstek rekina/ + ARTHRON COMPLEX, który w swym składzie ma glukozaminę i chontroitynę, znacznie zmniejszył dolegliwości. Ważne są oba składniki. Większość reklamowanych preparatów typu Artrostop ma tylko glukozaminę. Gabrysiu a Ty jak masz kolana opuchnięte i gorące to świadczy o stanie zapalnym i bez lekarza się nie obejdzie. Czym szybciej się zgłosisz tym lepiej. Po co zaraz myśleć o gipsach, szynach i operacjach. W większości wypadków wystarczą tabletki przeciwzapalne a co najwyżej zastrzyki. Przekonałam się na sobie jak przez trzy lata męczyłam się z rwą barkowa. Gabrysiu szoruj do lekarza w najbliższym tygodniu. Samo unikanie wizyty u doktora nie zlikwiduje choroby a co najwyżej ją pogłębi i utwierdzi. Jeżeli nawet Twoje obawy byłyby słuszne to przecież nie musisz się zgodzić na gipsowanie, operowanie itd. i wtedy dalej będziesz się męczyć. :wink:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

kryska pisze:Jak boli to wszystkiego trzeba próbować. Samo stanie na rękach niewiele pomoże :lol: . Najpierw trzeba coś zażyć a potem stanąć na rękach by się po kościach rozeszło :lol: :lol: :lol: Mnie Litozin nie pomógł ale wapno takie na wzmocnienie kości /może być z chrząstek rekina/ + ARTHRON COMPLEX, który w swym składzie ma glukozaminę i chontroitynę, znacznie zmniejszył dolegliwości. Ważne są oba składniki. Większość reklamowanych preparatów typu Artrostop ma tylko glukozaminę. Gabrysiu a Ty jak masz kolana opuchnięte i gorące to świadczy o stanie zapalnym i bez lekarza się nie obejdzie. Czym szybciej się zgłosisz tym lepiej. Po co zaraz myśleć o gipsach, szynach i operacjach. W większości wypadków wystarczą tabletki przeciwzapalne a co najwyżej zastrzyki. Przekonałam się na sobie jak przez trzy lata męczyłam się z rwą barkowa. Gabrysiu szoruj do lekarza w najbliższym tygodniu. Samo unikanie wizyty u doktora nie zlikwiduje choroby a co najwyżej ją pogłębi i utwierdzi. Jeżeli nawet Twoje obawy byłyby słuszne to przecież nie musisz się zgodzić na gipsowanie, operowanie itd. i wtedy dalej będziesz się męczyć. :wink:
Podisuję się 4 łąpkami :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Ja własnie łykam sama glukozaminę :cry: Zaraz musze sie doszkolic :wink:

Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Niektórym wystarcza sama glukozamina, mnie nie. Muszę mieć też chondroitynę.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabiś tu Krysia ma rację.
Mnie Litozin pomaga, bo zaczęłam go używać jak tylko zaczęły się dolegliwości.
Jeśli ten twój stan będzie trwał zbyt długo to nie pomogą żadne specyfiki i potem może być za póżno, czyli konkretny zabieg. Daj się chociaż zbadać, żeby wiedzieć co to jest a potem możesz sama dobierać środki do leczenia. Jest mnóstwo sposobów, żeby być zdrowym pod warunkiem, że się nie bagatelizuje swojego organizmu.
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko i bezboleśnie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Gabi http://www.apteka.gda.pl/arthron-comple ... -1092.html, ale nasampierw do doktora, stan zapalny sama nie wyleczysz i na pewno nie tego typu prochami. W Tygodniu czekamy na raport :wink:

Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ellaa pisze:A jak już Cię ta przyjemnośc spotka, to trzeba koniecznie stanąc na rękach.......co by się po kościach rozeszło....

Mam znajomego, który co roku do Polski przyjeżdża i kupuje na stawy preparat z chrząstki rekina na cały rok, u weterynarza......taki dla psów :!: :!: :!: ;:154 ;:154 ;:154 ;:154 Podobno mu to pomaga ;:154 ;:154 ;:154

Elu, nie wiem czy dam radę stanąć na rękach :lol:
A jak będę zażywać takie chrząstki dla psów, to nie będę szczekać ?
A może warczeć będę, choć czasami mi się to już zdarza, że warczę na M. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Gabriela pisze:[A jak będę zażywać takie chrząstki dla psów, to nie będę szczekać ?
A może warczeć będę, choć czasami mi się to już zdarza, że warczę na M. :;230
to Twój M ma i tak dobrze, że tylko czasem warczysz :D :wink:
szczekaniem nie przjmuj sie, gorzej jak nam ogonki wyrosną :P , ale za to jak będziemy miały cieczkę i pójdziemy sobie na spacerek..... ;:1

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To za Wami pieski sznurem....sznurem....... :;230 :;230 :;230 :;230 ;:113
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz przepraszam, ale odpowiem hurtowo, dotyczy to tej samej sprawy.
Dziewczyny, jesteście kochane że tak troszczycie się o moje kolana.
Zresztą nie tylko o moje, czytałam już nie jeden raz, jak martwiłyście się o zdrowie innych.
Dziękuje Wam za to i obiecuję że pójdę do lekarza.
Wytapetuję jeszcze tylko pokoje i polecę.
I przy okazji muszę nadrobić zaległe wizyty u ginekologa i badanie mammograficzne.
Miały być robione... a zresztą, nie będę Wam już głowy zawracać moimi problemami.
Wszak to forum ogrodnicze, a nie zdrowotne.
Gizuniu, Grażynko, Lisko, Krysko, bardzo dziękuję za porady.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

giza pisze: to Twój M ma i tak dobrze, że tylko czasem warczysz :D :wink:
szczekaniem nie przjmuj się, gorzej jak nam ogonki wyrosną :P , ale za to jak będziemy miały cieczkę i pójdziemy sobie na spacerek..... ;:1
A wiesz że chciałam to samo napisać ?
Ale po co by mi był potrzebny M jak bym miała sama ogonek :;230

Ps. Grażynko, cieczka mi już nie grozi :wink: :;230
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Gabi, widze, że mamy podobne zaległości :twisted: :wink: Ja tez sobie obiecuję i obiecuję :?

Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, szkoda że M nie jest lekarzem.
Nie trzeba by się nigdzie wybierać, badania byłyby na miejscu :;230
Zablokowany