Tulap na pewno masz rację, ale ja nie liczę oczek, bo mam ich za dużo, to jest ogrom do cięcia bez liczenia:) Ważne żeby ciać to się rozkrzewią i lepiej kwitną, bo zamiast energie tracić na odrosty zamieniają na zawiązywanie paków i słusznie
-- 18 maja 2015, o 18:24 --
Moni dobra, będziesz miała w dechę, bo już posadziłam , zaraz zrobię fotkę to zobaczysz osobiście
Dzisiaj przechodziłam obok jednej posesji, a tam Glicynia rozłożona na mocnym żelaznym płocie .Zapach roztaczała nieziemski a te przewieszające sie kiście kwiatów wyglądały bosko Moją siatkę to by zaraz zarwała , bo konary miała ogromniaste.U nas jednak obyło sie bez deszczu i było cieplutko łaziłam tylko w krótkim rękawku .Kurcze u mnie jest tylko jedna wersja nie mam A B C D
Karolinko
Jestem u Ciebie pierwszy raz i zauroczył mnie trawnik z 1 strony -usiany stokrotkami
Czy go kosisz w tym okresie gdy kwitną Aż serce się kroi ,że tyle kwiecia może iść pod nóż
Witaj Bożenko trawnika nie koszę aż zaczyna przekwitać i trawa się prawie kładzie. Właśnie w ub.tygodniu skosiliśmy pierwszy raz dopiero. Całą wiosnę , prawie 3 miesiące zdobił swoją bielą moje podwórko. Teraz mimo koszenia też kwitną , ale to już nie to . No niestety wszystko przekwita i on też. Ale ponieważ poźno kosiliśmy to na pewno znowu się bardziej rozsieje i w przyszłym roku będzie więcej bili też to uwielbiam
Jak chcę popatrzeć na dorodne okazy krzewów, to wędruję do Ciebie, albo do Tajki i wyobrażam sobie, jak ładnie będę miała za 10 lat . Jest dużo więcej dojrzałych ogrodów na FO, ale czas się nie chce rozciągnąć...
Patrzę na Twoje glicynie i nawet już nabrałam ochoty na obrośniętą nią altankę. Mam tylko wątpliwości, czy na mojej wichrowej posiadłości kiedykolwiek doczekałabym kwiatów. Jakoś nie wyobrażam sobie tak wysokiej osłony, żeby glicynię ochroniła przed wiatrem .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Dzień dobry Karolino. Cieszę się,że mając chwilę czasu wolnego trafiłem do Twojego wątku.Urocze zdjęcia,podziwiam derenie...po prostu super.Pozwolę sobie wpraszać częściej na pogaduchy.MIłego popołudnia.
Uwielbiam kwitnące głogi dwuszyjkowe, te jednoszyjkowe kwitnące na biało też są urocze!
Kalina cudnie się obsypała kwiatami , Twoja peonia jest nr.1 w tym roku, dotychczas widziałam tylko w pąkach.Twój powojnik też szybciutki.
Jak dobrze ,że jest maj, kwitnące krzewy są PRZECUDOWNE!
A na pierwszych zdjęciach cóż to za piękność?