Elu u Bogusi jest pięknie, na żywo jeszcze piękniej, a Bogusia i jej rodzinka to fajni ludzie i bardzo gościnni, pozdrawiamy Bogusiu
Mój ogród na fotografii- część 9
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Faktycznie ciekawie rośnie ten lilak
Elu u Bogusi jest pięknie, na żywo jeszcze piękniej, a Bogusia i jej rodzinka to fajni ludzie i bardzo gościnni, pozdrawiamy Bogusiu
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bogusiu dobrze piszesz - " Twoje ogrodowe królestwo" a Ty nawet bez korony jestes w nim królową ale i ogrodniczką, lekarzem jak trzeba i pewnie wiele innych określeń by się znalazło...
dzięki pasji, pracowitości masz każdy zakątek zagospodarowany i kolorowy.
Powiedź mi jak tyś to krzesło zrobiła
dzięki pasji, pracowitości masz każdy zakątek zagospodarowany i kolorowy.
Powiedź mi jak tyś to krzesło zrobiła
bwoj54 pisze:
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to ci niespodzianka, bez powiadasz? Ciekawie rozrósł się.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Zapowiada się upalny dzień. To nic , uwielbiam ciepełko
a że akwenów wodnych sporo dokoła / mój staw, sąsiadów,nieopodal rzeka/ to nie odczuwa się tej gorączki. Dodatkowym atutem, otoczenie z każdej strony bogatą roślinnością,nie tylko tą ogrodową ,a także od Płn- zach strony, w odległości okolo 400 m ciągnące się hektary lasów , głownie iglastych.Od godziny 8 zaczął się dla mnie pracowity dzień.Podlałam warzywka w tunelu foliowym.Pomidorki i ogórki rosną zachwycająco. Ziemniaczki i pomidorki już kwitną/ Nakarmiłam 2 króliki
Na okres wiosenno- letni bierzemy od kuzyna 2 króliczki,ustawiamy klatkę w ogrodzie i zachwycamy się kitajcami
Są takie milusie, radość dla gospodarzy i atrakcja dla odwiedzających dzieci
Jesienią zwracamy właścicielowi
Mężuś przygotował kawusię, więc przy niej krótki pobyt na FO.Botwinka, ze swoich buraczków już kipi , karkówka na grilla maceruje się w zalewie.,do tego szparagi i surówka z młodej kapustki i marchewki/ od miejscowego ogrodnika/ i można cały dzień spędzać w ogrodzie
Obiecałam upiec placek drożdżowy z rabarbarem , więc uczynię to w przerwie na ...odpoczynek
Iwonko!
dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiamy Was serdecznie
Krysieńko! wierz mi,ze zwłaszcza w tym okresie wiosenno- letnim czuję się w swoim ogrodzie jak w raju. Staramy się spędzać w nim jak najwięcej czasu . Poranna kawka, niedzielne rodzinne obiadki / w dni powszednie najczęściej ja z mężem /
Są jeszcze kąciki ,które ja inaczej zagospodarowałabym/ niestety mąż też ma swoje upodobania i pasje
zatem sporo rzeczy musi mieć pod ręką, na zasadzie " to się przyda"
Zawsze moim pragnieniem był ogród kolorowy, kwitnący niemal przez cały rok. Główną cechą ma być spontaniczność , dynamika ale bez jakichkolwiek sztywnych zasad i reguł.
Dziś uważam ,ze udaje mi się to coraz bardziej uzyskać. ./ choć cały czas nad tym pracuję/
Pod ukrytą, królewską szatą
fotela, jest zwyczajne, najzwyklejsze ogrodowe, plastikowe krzesło. Na to prześcieradło , zamoczone w rozrobionym kleju do glazury/ konsystencja gęstej śmietany/., trochę udrapowane i pozostawione do wyschnięcia./ warunek; nie moze schnąć na słońcu, dobrze jest nawet zraszać /. Na koniec maźnięte trochę pędzlem starego zlota, pryśnięte złotolem w sprayu. Jesienią poddam go renowacji, gdyż miałam końcówkę kleju i niektóre miejsca kruszeją.Pozdrawiam cieplutko
Mireczko!ciekawie rozrósł się, a właściwie myślę,ze ten pokrój spowodowany jest tym,ze walczy przed dominacją iglaków.
Moja ręka nigdy go nie formowała.
Mężuś przygotował kawusię, więc przy niej krótki pobyt na FO.Botwinka, ze swoich buraczków już kipi , karkówka na grilla maceruje się w zalewie.,do tego szparagi i surówka z młodej kapustki i marchewki/ od miejscowego ogrodnika/ i można cały dzień spędzać w ogrodzie
Obiecałam upiec placek drożdżowy z rabarbarem , więc uczynię to w przerwie na ...odpoczynek
Iwonko!
Krysieńko! wierz mi,ze zwłaszcza w tym okresie wiosenno- letnim czuję się w swoim ogrodzie jak w raju. Staramy się spędzać w nim jak najwięcej czasu . Poranna kawka, niedzielne rodzinne obiadki / w dni powszednie najczęściej ja z mężem /
Są jeszcze kąciki ,które ja inaczej zagospodarowałabym/ niestety mąż też ma swoje upodobania i pasje
Dziś uważam ,ze udaje mi się to coraz bardziej uzyskać. ./ choć cały czas nad tym pracuję/
Pod ukrytą, królewską szatą
Mireczko!ciekawie rozrósł się, a właściwie myślę,ze ten pokrój spowodowany jest tym,ze walczy przed dominacją iglaków.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54

Ojej, nie ma tu nikogo!
Dzisiaj w przerwach pomiędzy pracami domowo- ogrodowymi ,nadałam nowe życie starym przedmiotom. Jutro otrzymają swoje kwiatki
Na ozdobienie czeka jeszcze kilka doniczek. Co sądzicie o tym?

Dzisiaj w przerwach pomiędzy pracami domowo- ogrodowymi ,nadałam nowe życie starym przedmiotom. Jutro otrzymają swoje kwiatki

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No mi to się bardzo podoba, a jak swoje kwiatki dostaną to będzie jeszcze ładniej 
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Bogusiu ale masz złote rączki ,czy to jest robione metodą de cupahe(cos pokreciłam w nazwie) czy malowane?
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Bogusiu, jestem i ja - późno co prawda, ale dotarłam. Twój ogród pięknie wszedł w nowy sezon! Coraz więcej kolorów się pojawia i ten spokój w Twoich zdjęciach... Doniczka i konewka wyszły cudnie 
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- bwoj54

Marzenko!
technika decoupage. Te smugi celowo pozostawione
Przymierzam się do posadzenia kwiatków / mam do dyspozycji lobelie , szałwie i petunie/
Aniu! witam, witam...właśnie zrobiłam przerwę na kawkę i ciasto drożdżowe z rabarbarem. Zapraszam
Od południa u mnie pada deszcz, taki spokojny, miarowy . Cieszę się bo do godz 11 miałam wyplewiony na perfekt warzywnik
, no to teraz będzie rosło jak na drożdżach, zwłaszcza chwasty.Kolorów coraz więcej, ale ja wciąż ubolewam,ze wiosna tak szybko przemija. Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną. Od wczoraj wpadłam w trans nadawania nowego życia wyeksploatowanym przedmiotom. Doniczki przerabiam metodą decoupage na całego. 
Aniu! witam, witam...właśnie zrobiłam przerwę na kawkę i ciasto drożdżowe z rabarbarem. Zapraszam
Od południa u mnie pada deszcz, taki spokojny, miarowy . Cieszę się bo do godz 11 miałam wyplewiony na perfekt warzywnik
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Czasem i synowa powie coś mądregobwoj54 pisze: Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną.
W tym wypadku ma całkowita rację
Pozdrawiam Bogusiu i czekam na więcej - bardzo podobają mi się wytwory własnych rąk
Bogusiu zanim się ocknęłam otworzyłaś nowy watek
Pięknie odświeżywszy konewkę i wiaderko , pozazdrościć talentu
Pięknie odświeżywszy konewkę i wiaderko , pozazdrościć talentu
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- bwoj54

Witam , witam serdecznie, cieplutko!
Andrzeju! Moje synowe to bardzo inteligentne, rezolutne kobitki
Pochwalają, podziwiają moje pasje , choć same ciągot ani predyspozycji w tym kierunku nie mają. No i co z tego, co ja wtedy robiłabym, prawda???
Cały czas pracuję nad swoim kącikiem z murkiem / niestety fundament wylany, murek w dalszej perspektywie- jednak powierzam tę pracę mężowi/ . Musi być solidny, coby nie przewrócił się
i wyglądać estetycznie
Na razie obmyśliłam inną koncepcję tego zakątka / wkrótce zaprezentuję/. Tak szybko te dni mijają,ze nie mogę wyrobić się/ mam na głowie jeszcze spory warzywnik i tunel foliowy, dom no i własne przyjemności
/Pomoc niestety mam sporadyczną.
Renatko!
wiem,ze jesteś zapracowana
Ja nie potrafię odpoczywać bezczynnie. W przerwach między gotowaniem obiadu, sprzątaniem a pracach w ogrodzie, rodzą się w głowie nowe pomysły, które muszę zaraz , teraz spróbować
Mój mąż stwierdził ostatnio ,ze ze mną gorzej niż z dzieckiem
/ ale 40 lat wytrzymał/ Nie cierpię odkladania jakichkolwiek prac na później.
Andrzeju! Moje synowe to bardzo inteligentne, rezolutne kobitki
Pochwalają, podziwiają moje pasje , choć same ciągot ani predyspozycji w tym kierunku nie mają. No i co z tego, co ja wtedy robiłabym, prawda???
Cały czas pracuję nad swoim kącikiem z murkiem / niestety fundament wylany, murek w dalszej perspektywie- jednak powierzam tę pracę mężowi/ . Musi być solidny, coby nie przewrócił się
Na razie obmyśliłam inną koncepcję tego zakątka / wkrótce zaprezentuję/. Tak szybko te dni mijają,ze nie mogę wyrobić się/ mam na głowie jeszcze spory warzywnik i tunel foliowy, dom no i własne przyjemności
Renatko!
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, nim się obejrzałam, Ty założyłaś kolejny wątek. Pięknie u Ciebie, taka różnorodność roślin... No i co ja widzę, wzięłaś się za decupage... pięknie Ci wyszły te ozdoby!!!
U mnie pada, jest mokro i nic nie da się robić w ogrodzie.
przynajmniej mam chwilę na zaległości forumkowe
No i dotarło do mnie, ze Twoja działka jest pięć razy większa od moich włości. Jak Ty to wszystko ogarniasz? BO ja nie daję rady...
U mnie pada, jest mokro i nic nie da się robić w ogrodzie.
przynajmniej mam chwilę na zaległości forumkowe
No i dotarło do mnie, ze Twoja działka jest pięć razy większa od moich włości. Jak Ty to wszystko ogarniasz? BO ja nie daję rady...
- bwoj54

Mariolciu, miło mi ,ze jesteś
Dzisiaj uświadomiłam sobie dogłębnie,że zbyt wiele biorę na swoje barki w ogrodzie/ kamienne ścieżki, dzisiaj wykładałam podłoże cegłami . W przyszłości będzie tam wędzarnia i dekoracyjny, stopniowany murek.
Fundament solidny już jest, na razie będzie wykorzystany na kwiatki w ozdobnych doniczkach . Jeśli pogoda będzie sprzyjała to powinnam w tym tygodniu zagospodarować ten kącik do końca. Ojej dzień taki krótki, a pracy ogrom! Dobrze,ze siły i chęci nie opuszczają
Decoupage to przerywnik między bardziej wyczerpującymi pracami , relaksacyjnie
U mnie pogoda super na prace ogrodowe
Fundament solidny już jest, na razie będzie wykorzystany na kwiatki w ozdobnych doniczkach . Jeśli pogoda będzie sprzyjała to powinnam w tym tygodniu zagospodarować ten kącik do końca. Ojej dzień taki krótki, a pracy ogrom! Dobrze,ze siły i chęci nie opuszczają
U mnie pogoda super na prace ogrodowe
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu odnawiane doniczki i konewka super wyglądają, rób więcej bo ozdobią ogród.