... Irysqowy ogródek ...
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ... Irysqowy ogródek ...
Jolu pięknie rośliny na korze wyglądają,
moja leży w workach, bo żadna rabata nie skończona. Poziomki już będą dzieciaki jeść. 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu, jeśli możesz, zrób zdjęcie z perspektywy swojego ogrodu, będziemy mieli większy obraz całości
Widzę, że powoli zagospodarowujesz już swój kawałek ziemi. Nawet się nie spostrzeżesz, jak już nie będziesz miała gdzie czego powkładać
U mnie w 2011r też był dopiero krajobraz księżycowy, zanim powoli zaczęło przypominać to ogród.
Tuj brabant nie polecam, ich korzenie zagłuszają wszystko w odległości metra od siebie. Co do sadzenia szmaragdów, hortensji i całej reszty Sonia wyczerpująco opisała temat
Clematisy słabo widzę w glinie, chyba, że przemieszasz ziemię i dasz dobry drenaż. Piwonie są zżarte i zasobna glina będzie dla nich ok, tylko trzeba ją rozluźnić ziemią, aby woda nie stała. Wybierz im dobrze miejsce, bo nie lubią przesadzania.
Powodzenia
Widzę, że powoli zagospodarowujesz już swój kawałek ziemi. Nawet się nie spostrzeżesz, jak już nie będziesz miała gdzie czego powkładać
U mnie w 2011r też był dopiero krajobraz księżycowy, zanim powoli zaczęło przypominać to ogród.
Tuj brabant nie polecam, ich korzenie zagłuszają wszystko w odległości metra od siebie. Co do sadzenia szmaragdów, hortensji i całej reszty Sonia wyczerpująco opisała temat
Clematisy słabo widzę w glinie, chyba, że przemieszasz ziemię i dasz dobry drenaż. Piwonie są zżarte i zasobna glina będzie dla nich ok, tylko trzeba ją rozluźnić ziemią, aby woda nie stała. Wybierz im dobrze miejsce, bo nie lubią przesadzania.
Powodzenia
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
.Mam ją w funkiach i dobrze się sprawdza.Ale jeszcze w innych też przydałaby mi się
- adamanna

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Sama zaczynam na stare lata przygodę z ogródkiem i mam nadzieję do emerytury doczekać namiastki ogrodu
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ogród zapowiada się ciekawie. Na początku zawsze są dylematy,gdzie posadzić daną roślinę, w jakiej odległości itd. Potem i tak jest przesadzanie, bo i gust nam się zmienia i rośliny nie zawsze rosną tak jak byśmy tego chciały...Najważniejsze, że masz swój własny kawałek ziemi i chcesz stworzyć piękne miejsce. Będę zaglądać z ciekawością
Hortensjowe przedszkole
- cyma2704

Jolu rośliny się pomału rozrastają, nachyłek na pewno ładnie zakwitnie.
Szafirki koło kaliny słodkie. Gratulacje za tak pięknie ukorzenione hortensje. 
- cyma2704

Jolu wszystko ładnie się rozrasta i zaczyna kwitnienie.
Co to za roślina o kolorowych, pietruszkowych liściach, ślicznie się prezentuje.
- Iryseq
- 200p

- Od: 15 maja 2011, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu to jest Bylica Oriental Limelight 
- Iryseq
- 200p

- Od: 15 maja 2011, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wkońcu udało mi się przygotować pod brzozę. Zawsze marzyłam by mieć - parasolowatą

- cyma2704

Jolu ja bym zrobiła brzozie skarpetki z czerwonych, pomarańczowych żurawek, pasowały by do czerwonych berberysów.
Pięciorniki, nie są długo ładne, może jakieś byliny, ja tam widzę białe złocienie, może czyściec z prawej z przodu, a z tyłu piwonie, irysy, lilie lub inne z dużymi kwiatami. Pomyśl co Tobie się najbardziej podoba.
- cyma2704

Jolu tyle miałaś problemów z ogrodem, a tu takie piękne kolory. Cudnie wszystko kwitnie.
Goździki i jeżówkę świetnie sfotografowałaś.
Co to za zwierzę, chyba nie nornik.