Ogródkowe rozkosze Hanki - cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co powiesz o gwieżdzie betlejemskiej, gożdziku z dnia kobiet, dożynkach gdzie brzózki lecą pod "fury rolnicze", piwoniach i konwaliach na Boże Ciało / znów kałaniają się brzózki zdobiące polowe ołtarze / itd.............
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Niestety nie pamiętam, gdzie w tym roku była impreza ogrodnicza, gdzie zbudowano olbrzymi dywan kwiatowy z begonii - po jednym dniu do wyrzutki. Było w programie "Maja w ogrodzie".hanka55 pisze:Fakt masowego niszczenia roślin , jest zniezaprzeczalny i dowodowy.
Widziałaś gdzieś wyrzucanie kilkuset tysięcy?/milionów?
róż/ fuksji/ begonii/ w jednym czasie?
A inne nacje np. niszczą tony pomidorów czy pomarańczy bijąc się nimi na ulicach.
Hani chodziło chyba o to, że właśnie my jesteśmy jedyną taką nacją
o dziś drugi raz jestem Twoim rzecznikiem ... W przszłym miesiącu wystawię Ci fakturę hihihih
a Rosjanie?? Oni w imię idei zrobią wszystko ...a amerykanie? przecież ich Mery Christmas teżpożera masę roślinności...
Może nie jesteśmy tacy najgorsi
o dziś drugi raz jestem Twoim rzecznikiem ... W przszłym miesiącu wystawię Ci fakturę hihihih
a Rosjanie?? Oni w imię idei zrobią wszystko ...a amerykanie? przecież ich Mery Christmas teżpożera masę roślinności...
Może nie jesteśmy tacy najgorsi

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Izuś, ja nie żartowałam.
Mam nadmiar czyśćca.
Na Twoje pytanie odpowiedziały już wyżej, Mądre Dziewczęta.
Wrażliwość nie towarzyszy egoizmowi.
Egocentryzm nie wyzwala empatii.
A im prymitywniej, tym mniej tolarancyjnie.
Pycha, chęć pokazania się, bezmyślność w kopiowaniu konsumpcjonizmu,
żonglowanie zadufaniem i brak pokory.
Takiej do głębi jestestwa i zobaczenia swojej małości.
Refleksji.
Ot, myśli towarzyszące szukaniu odpowiedzi...
Mam nadmiar czyśćca.
Na Twoje pytanie odpowiedziały już wyżej, Mądre Dziewczęta.
Wrażliwość nie towarzyszy egoizmowi.
Egocentryzm nie wyzwala empatii.
A im prymitywniej, tym mniej tolarancyjnie.
Pycha, chęć pokazania się, bezmyślność w kopiowaniu konsumpcjonizmu,
żonglowanie zadufaniem i brak pokory.
Takiej do głębi jestestwa i zobaczenia swojej małości.
Refleksji.
Ot, myśli towarzyszące szukaniu odpowiedzi...
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja tak sobie myślę,że nie możemy popadać w przesadę .Przecież coraz częściej kupujemy choinki na święta ze szkółek,kupujemy w donicach które potem wysadzamy w ogrodach.Chryzantemy-to jakby nasz narodowy kwiat nagrobny.Zapach chryzantem zawsze kojarzy się z cmentarzem i jest to zapach taki....swojski,taki nasz.Musimy mieć jakiś punkt zaczepienia żeby nie zwariować w tym pędzie.
Przecież kupujemy na imieniny żywe kwiaty,obdarowujemy się przy każdej okazji kwiatami które ktoś stworzył.
Owszem reaguję bardzo nerwowo jak widzę paniusię obrywającą gałązki z drzewka rosnącego w środku miasta-"bo ja tylko gałązkę dla dziecka do szkoły"
Bardziej irytuje mnie fakt zaśmiecania lasów,wyrzucania śmieci przez okno samochodu.Koło mojej wsi jest piękne jezioro i to co ludzie tam zostawiają po sobie woła o pomstwę.Te worki plastikowe,butelki -niedobrze się robi.
I myślę,że tu jest problem .A z tradycją trudno walczyć.W mojej wsi na Boże Ciało leśniczy wycina brzozy i tak przeznaczone do tzw.sanitarnego wycięcia.
I zaznaczam to są moje opinie i można się z nimi nie zgadzać!!!
Przecież kupujemy na imieniny żywe kwiaty,obdarowujemy się przy każdej okazji kwiatami które ktoś stworzył.
Owszem reaguję bardzo nerwowo jak widzę paniusię obrywającą gałązki z drzewka rosnącego w środku miasta-"bo ja tylko gałązkę dla dziecka do szkoły"
Bardziej irytuje mnie fakt zaśmiecania lasów,wyrzucania śmieci przez okno samochodu.Koło mojej wsi jest piękne jezioro i to co ludzie tam zostawiają po sobie woła o pomstwę.Te worki plastikowe,butelki -niedobrze się robi.
I myślę,że tu jest problem .A z tradycją trudno walczyć.W mojej wsi na Boże Ciało leśniczy wycina brzozy i tak przeznaczone do tzw.sanitarnego wycięcia.
I zaznaczam to są moje opinie i można się z nimi nie zgadzać!!!
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Może ja troche nie koarzę, albo mam zakłóconą percepcję, ale obcięcie kwiatu (róży, goździka, gerbery, frezji, mieczyka, bzu, itp.) nie jest równoznaczne z uśmierceniem rośliny...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48