Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Kurcze widzisz jacy są sprzedawcy obiecują cuda na kiju a tak na prawdę mają kogoś w du.... a mogłaś już się bujać na hamaczku.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu :wit Gratulacje !!!!!!! :tan :tan :tan
A to nam niespodziankę zrobiłaś ;:80 Zdjęcia bardzo dobre i jak to milutko popatrzeć w gazetce na znajomy ogród i znajome buzie ;:138
Oj, będzie to miła pamiątka na lata.
I widzę, że nie spoczywacie na laurach i w Waszym ogródku dzieje się wiele, wszystko pieknie kwitnie, rośnie soczyście i jeszcze dochodzą nietuzinkowe "rękodzieła", co to wspaniale wzbogadzają to leśne rando nad wodą ;:333
Co to będzie za parę lat ? Bajka ! ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu - zupełnie inaczej odbiera się zdjęcia i artykuły w prasie czy innych mediach, gdy dotyczą one zupełnie nieznanych nam osób, niż tych Które w jakiś sposób są nam bliskie. A Ty i Twój M macie już swoje miejsca w naszych ;:167 ;:167 ;:167
A wracając do dnia dzisiejszego: podoba mi się pomysł na aranżację ogrodu , a właściwie w tym wypadku jego fragmentów, który pokazałaś na trzecim i czwartym zdjęciu od końca. ;:433
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu rabata z kamieniami i trawami w gliniakach cudnie skomponowana. ;:215 Bez pachnie, rododendrony i azalie coraz ładniejsze, no i Twoje ulubione magnolie, tylko spędzać czas na działce. :tan Obserwowaliśmy z M, jak młody szpak uczył się latać. ;:oj Tak się biedny poniewierał po trawniku, że baliśmy się czy przeżyje. ;:202
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Madziu, ja też pobiegłam do kiosku i nabyłam gazetkę, gratulacje ;:138 . Miło było zobaczyć znajomy z FO ogród ;:215 . Widoki niby te same, co ty pokazujesz, ale każdy fotografujący ma inny punkt widzenia.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Madziu to jest "coś" "Ogród miesiąca" Jeśli są lub byli ludzie Wam nie przyjaźni, to teraz będą wrogami ;:108
Conica na zdjęciu jakoś mało biała :wit
Pozdrawiam Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Anitka wysmarowałam im w piątek maila a oni mi dzisiaj piszą że wysyłka dzisiaj i na jutro będzie. Chyba mają problemy z czytaniem bo wyraźnie napisałam że po niedzieli to już nie będzie miał kto tego odebrać. Jak tylko zwrócą kasę to zamówię u innego bardziej rzetelnego sprzedawcy. I zanim wpłacę kasę to dogadam termin wysyłki bardziej konkretnie.
Asiu za parę lat będzie to samo Leśne ranczo nad wodą jakie jest teraz. Z małymi zmianami :). Dzięki za gratki :).
Lucynko dziękuję Ci po stokroć. Jesteś kochana ;:168 .
Soniu najchętniej zostałabym tam teraz na jakieś dwa miesiące i obserwowała każdy otwierający się pączek. No ale niestety. Szara rzeczywistość i dzisiaj trzeba już popracować. U mnie buszują wróbelki. Latają od karmnika do karmnika. Czasami toczą wojnę. Większe ptaki też się pojawiają. Nie wszystkie zidentyfikowałam. Najwięcej jest ich w lesie za domem. Trelują cały wieczór i caaały wczesny ranek. No to mieliście niezłą obserwację. Udało mu się w końcu polecieć?
Jolu no proszę, nie wiedziałam że leśne ranczo będzie tak chętnie oglądane :).
Ela Conica teraz wygląda znacznie bielej. Z każdym dniem rozbieliła się coraz bardziej. Teraz jest białym puchatym stożkiem. Co do ludzi, to na sto procent masz rację. Ale mnie tacy ludzie nie interesują. I nie są w życiu potrzebni.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magda gratuluję ;:167
Szkoda że nie zajrzałam wcześniej ale może jeszcze uda mi się gdzieś znaleźć tą gazetę. Akurat jej nigdy nie kupowałam. Fajna będzie pamiątka :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, na pewno jeszcze jest. W kioskach jest dopiero od 13 maja. Czytałam, że pytałaś o to czy ptaki korzystają z poidła (u Ani). U mnie korzystają nawet z miski dla psa. Ze stawu też piją. Też muszę pomyśleć o poidełku dla nich.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z miski dla psa :;230 :;230 :;230
To super, bo właśnie M zakupił wielką podstawkę ceramiczną na donicę i zainstalował w lesie jako poidełko. Jeszcze żadnego ptaszydła tam nie widziałam żeby piło więc się martwiłam czy się uda eksperyment. Może potrzebują czasu żeby się oswoić a może ja powinnam okulary na nos wsadzić ;:170
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Madziu, bardzo się cieszę twoim prasowym sukcesem. ;:196 To bardzo miło czytać w gazecie artykuł i móc powiedzieć rodzinie i znajomym " znam tę panią z FO". Jeszcze raz serdecznie gratuluję.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola na pewno skorzystają. U mnie to standard. Psia miska jest obsługiwana i z wodą i z jedzeniem. Jak była kasza jęczmienna też skubały. Nawet Foxer siedział zdziwiony i nie wiedział czy ma odstraszyć czy pozwolić na dalszą konsumpcję. Zbaraniał. W ogóle zauważyłam że opanowały już pół działki. Na taras i do altany wlatują jak do siebie. Na razie nie ma wielkich "skutków ubocznych" na barierkach tej naszej przyjaźni więc nie protestuję.
Grażynko dziękuję :). Bardzo mi miło.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Madziu, gratuluję publikacji !
Masz pięknego psa. Jestem fanką tej rasy :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

No i proszę troszkę mnie nie było a tu takie niespodzianki. ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 dla Ciebie i Twojego czworonożnego gwiazdora.
Moje gratulacje, cieszę się, że mogę gościć chociaż wirtualnie w ogrodzie miesiąca, jeszcze raz Ci gratuluję za całego ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Daysy dziękuję Wam serdecznie. Tym bardziej mnie ta publikacja cieszy, że ma tyle przychylnych opinii.

Nazwa leśne ranczo do czegoś zobowiązuje. Także troszkę leśnych- nie leśnych klimatów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Bambi a powyżej jego przyjaciel .
Obrazek
A teraz opowiem Wam historię...idziemy sobie wieczorem laskiem i nagle widać ogrodzenie w środku lasu. Znam te rejony i nigdy tam nie było nic ogrodzone. No dobra, idziemy zobaczyć. Em w jedną stronę ja w drugą. Nagle widzę zakapturzoną postać. Rozglądam się, Ema nie ma... puls mi trochę skoczył. Mówię, kurcze kto tam stoi.. i to tak dziwnie.. szczupły.. jasny kaptur, bardzo wysoki.. a to Matka Boska. W środku lasu, z ławeczką i w ogrodzeniu. Naprawdę widziałam tam kogoś! Już miałam wyobraźni jakiegoś gościa. Widok miałam z tyłu więc to co oczywiste, takie nie było. Dodam, że widziałam tylko kaptur i trochę ramion.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”