Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Ależ te kalle przepiękne
, sama mam 3 , kwitnie żółta a dwie pozostałe nadal są dla mnie zagadką

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arku - a ja chciałabym Cię podpytać, czym Ty karmisz swoje zieleninki, że masz tak obfite kwitnienia
Ja eksperymentuję z odżywkami, bo na kwitnących mało się znam.
W tym roku testuję nawóz do pomidorów, który ponoć daje 'niezwykłe' efekty u kwitnących roślin ...
Poczekamy, zobaczymy
Na razie, w oczekiwaniu na moje kwitnienia, będę podziwiać Twoje
A dzięki super fotkom --> 'prawie' jak na żywo

Ja eksperymentuję z odżywkami, bo na kwitnących mało się znam.
W tym roku testuję nawóz do pomidorów, który ponoć daje 'niezwykłe' efekty u kwitnących roślin ...
Poczekamy, zobaczymy

Na razie, w oczekiwaniu na moje kwitnienia, będę podziwiać Twoje

A dzięki super fotkom --> 'prawie' jak na żywo

Pozdrawiam i zapraszam
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo witaj
[quote="ewa321"]Arku - a ja chciałabym Cię podpytać, czym Ty karmisz swoje zieleninki, że masz tak obfite kwitnienia
.....
Od lat stosuję ten sam nawóz,który uważam jak do tej pory za najlepszy zapewniający obfite kwitnienia roślin,jest to nawóz o nazwie Bioflorin,który nie zawsze jest w sprzedaży i bardzo często muszę na niego poczekać po uprzednim zamówieniu go u sprzedawcy.
Stosowałem zastępczo nawóz uniwersalny i nie jest on wcale zły ale na podstawie swojego kilkuletniego doświadczenia stwierdziłem,że wymieniony wcześniej przeze mnie jest jednak dużo lepszy.
Przy okazji załączam zdjęcie opakowania nawozu,który stosuję i życzę Ci abyś nie miała problemu z jego kupnem jeżeli zdecydujesz się go zastosować.
Powodzenia-pozdrawiam-Arek.

[quote="ewa321"]Arku - a ja chciałabym Cię podpytać, czym Ty karmisz swoje zieleninki, że masz tak obfite kwitnienia

Od lat stosuję ten sam nawóz,który uważam jak do tej pory za najlepszy zapewniający obfite kwitnienia roślin,jest to nawóz o nazwie Bioflorin,który nie zawsze jest w sprzedaży i bardzo często muszę na niego poczekać po uprzednim zamówieniu go u sprzedawcy.
Stosowałem zastępczo nawóz uniwersalny i nie jest on wcale zły ale na podstawie swojego kilkuletniego doświadczenia stwierdziłem,że wymieniony wcześniej przeze mnie jest jednak dużo lepszy.
Przy okazji załączam zdjęcie opakowania nawozu,który stosuję i życzę Ci abyś nie miała problemu z jego kupnem jeżeli zdecydujesz się go zastosować.
Powodzenia-pozdrawiam-Arek.

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Matko jedyna jaka piękna kalla
jeszcze takiej nie widziałam
piękna , zresztą prymule też 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Przepiękne prymule i callie, przecudna ta ciemno różowa
zdjęcia jak zawsze rewelacyjne

-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Witaj
przeszłam się po Twoim wątku na razie tak na szybko. Stwierdzam, że oprócz tego, że masz piękne, zdrowiutkie i różnorodne roślinki, to jeszcze robisz cudowne zdjęcia.
Rzeczywiście ta callia kwitnie Ci niesamowicie

Rzeczywiście ta callia kwitnie Ci niesamowicie

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pieknie Prowadzisz pelargonie - takie niskie, rozkrzewione i zdrowe. Niech pieknie Ci kwitną przez cały sezon 
Pierwiosnki mnie zauroczyły.
Ten niebieski przyciąga uwagę

Pierwiosnki mnie zauroczyły.
Ten niebieski przyciąga uwagę

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękne kwitnienia, wszystkie
gratuluję też nowego nabytku, oby ładnie rósł i obficie kwitł 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Justynko-duju - Żanett - Lucy - Janeczko - Iwonko - Pati - Moniko - Ewo - Karolinko - Celinko - Kasiu - Justynko27 -
Natalko
Witam Was Wszystkie wyjątkowo serdecznie bo po powrocie aż z północy Europy a dokładniej z jednej ze stolic Holandii-Amsterdamu,który jest stolicą konstytucyjną tego kraju zaś stolicą administracyjną jest Haga z wszystkimi siedzibami rządowymi i ambasadami.
Kolejna Wasza wizyta bardzo mnie ucieszyła i zmobilizowała jeszcze bardziej do przygotowania materiału z pobytu w Amsterdamie a dokładniej w Ogrodzie Botanicznym do dzisiejszego wątku
,zaś fotorelację z samego miasta zaprezentuję w niedługim czasie w wątku drugim-Moje wędrówki.....
Bardzo Wam dziękuję za miłe i liczne odwiedziny i za przesympatyczne w treści posty
Serdecznie Was Wszystkie,Forumowiczów i Gości pozdrawiam i zapraszam na fotorelację życząc miłych wrażeń
Zapraszam Wszystkich na pierwszą fotorelację z Ogrodu Botanicznego w Amsterdamie,który zwiedzałem przed tygodniem w ramach przedwakacyjnej wędrówki dedykowaną Wszystkim hodowcom kłujących i nie tylko.
OGRÓD BOTANICZNY W AMSTERDAMIE
Amsterdam miasto muzeów, coffee shopów i siedemnastowiecznych kamienic.
Niemal w samym sercu miasta możemy przenieść się na chwilkę w całkowicie inne szerokości geograficzne.
Ogród Botaniczny (Hortus Botanicus) w Amsterdamie jest najstarszym ogrodem botanicznym na świecie.
Data założenia to pierwsza połowa XVII wieku, dokładnie 12 listopada 1638 roku, wtedy rada miejska Amsterdamu podjęła decyzję o jego powstaniu.
Wśród kilku pawilonów jest sekcja "desert house" pełna kaktusów, która znajduje się w środkowej części obok szklanego budynku pełnego najpiękniejszych motyli.
Jest też palmiarnia, w której znajduje się najstarsza roślina ogrodu. Do Amsterdamu przybyła 300 lat temu, to kilku metrowe drzewo chlebowe, które rośnie w ogromnej donicy.
Największy pawilon to "The Three Climates Glass House" pawilon, który w środku trzy strefy klimatyczne: podzwrotnikową, pustynną oraz tropikalną. Zgromadzone rośliny znakomicie imitują dżunglę i lasy tropikalne południowej Ameryki.
Bez względu na porę roku, to miejsca jest warte zobaczenia. Wiosną możemy napawać się pięknem tysięcy zgromadzonych okazów jak budzą do życia.
Zimą wewnątrz budynków możemy uciec na chwilkę w inne strefy klimatyczne i zobaczyć egzotyczne rośliny./Tekst źródło-Moja Holandia Portal o Holandii/

Na ostatnich dwóch zdjęciach dorodne Tilandsje dedykuję naszej Specjalistce od ich hodowli-Ewie 321 -szkoda tylko,że już przekwitnięte.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Natalko
Witam Was Wszystkie wyjątkowo serdecznie bo po powrocie aż z północy Europy a dokładniej z jednej ze stolic Holandii-Amsterdamu,który jest stolicą konstytucyjną tego kraju zaś stolicą administracyjną jest Haga z wszystkimi siedzibami rządowymi i ambasadami.
Kolejna Wasza wizyta bardzo mnie ucieszyła i zmobilizowała jeszcze bardziej do przygotowania materiału z pobytu w Amsterdamie a dokładniej w Ogrodzie Botanicznym do dzisiejszego wątku

Bardzo Wam dziękuję za miłe i liczne odwiedziny i za przesympatyczne w treści posty

Serdecznie Was Wszystkie,Forumowiczów i Gości pozdrawiam i zapraszam na fotorelację życząc miłych wrażeń
Zapraszam Wszystkich na pierwszą fotorelację z Ogrodu Botanicznego w Amsterdamie,który zwiedzałem przed tygodniem w ramach przedwakacyjnej wędrówki dedykowaną Wszystkim hodowcom kłujących i nie tylko.
OGRÓD BOTANICZNY W AMSTERDAMIE
Amsterdam miasto muzeów, coffee shopów i siedemnastowiecznych kamienic.
Niemal w samym sercu miasta możemy przenieść się na chwilkę w całkowicie inne szerokości geograficzne.
Ogród Botaniczny (Hortus Botanicus) w Amsterdamie jest najstarszym ogrodem botanicznym na świecie.
Data założenia to pierwsza połowa XVII wieku, dokładnie 12 listopada 1638 roku, wtedy rada miejska Amsterdamu podjęła decyzję o jego powstaniu.
Wśród kilku pawilonów jest sekcja "desert house" pełna kaktusów, która znajduje się w środkowej części obok szklanego budynku pełnego najpiękniejszych motyli.
Jest też palmiarnia, w której znajduje się najstarsza roślina ogrodu. Do Amsterdamu przybyła 300 lat temu, to kilku metrowe drzewo chlebowe, które rośnie w ogromnej donicy.
Największy pawilon to "The Three Climates Glass House" pawilon, który w środku trzy strefy klimatyczne: podzwrotnikową, pustynną oraz tropikalną. Zgromadzone rośliny znakomicie imitują dżunglę i lasy tropikalne południowej Ameryki.
Bez względu na porę roku, to miejsca jest warte zobaczenia. Wiosną możemy napawać się pięknem tysięcy zgromadzonych okazów jak budzą do życia.
Zimą wewnątrz budynków możemy uciec na chwilkę w inne strefy klimatyczne i zobaczyć egzotyczne rośliny./Tekst źródło-Moja Holandia Portal o Holandii/

Na ostatnich dwóch zdjęciach dorodne Tilandsje dedykuję naszej Specjalistce od ich hodowli-Ewie 321 -szkoda tylko,że już przekwitnięte.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Z przyjemnością i ciekawością obejrzałam fotorelację z "desert house" i już czekam na następną część
Rzeka Amstel jest chyba jedną z najkrótszych przepływających przez stolice Starego Kontynentu.

Rzeka Amstel jest chyba jedną z najkrótszych przepływających przez stolice Starego Kontynentu.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Arku - nawet nie wiesz, jaką frajdę mi sprawiłeś tą wyprawą do OB w Amsterdamie
I to nie tylko powodu tillandsii
W takich super warunkach kaktusy wyglądają dużo lepiej niż ... w doniczkach na naszych parapetach !!
I z niecierpliwością czekam na pełną relację z wyprawy w wątku podróżniczym
Zawstydziłeś mnie tym dopiskiem pod fotkami
Zwłaszcza, że nie jest to zgodne z prawdą - specjalistką od nich to może zostanę u schyłku swojego żywota 

I to nie tylko powodu tillandsii

W takich super warunkach kaktusy wyglądają dużo lepiej niż ... w doniczkach na naszych parapetach !!
I z niecierpliwością czekam na pełną relację z wyprawy w wątku podróżniczym

Zawstydziłeś mnie tym dopiskiem pod fotkami

Pozdrawiam i zapraszam
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Oj, z niekórych pomieszczeń ja bym nie wyszła, ba: nie wyciągnęłaby mnie nawet ochrona! 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O, kaktusy w Holandii?
A ja zawsze Holandię kojarzyłam z...tulipanami
Piękne widoki. Wszystko podpisane elegancko. I jakie ogromne rośliny - na pewno mają "swoje lata"
A ja zawsze Holandię kojarzyłam z...tulipanami

Piękne widoki. Wszystko podpisane elegancko. I jakie ogromne rośliny - na pewno mają "swoje lata"

- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
I to się nazywa Ogród Botaniczny
Przecudne okazy i do tego pięknie skomponowane. Jestem pod dużym wrażeniem
Dziękuję za tak wzruszającą fotorelację 

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wow, ogród przecudny
widać że fotki robił fotograficzny fachowiec
roślinki ładnie przedstawione
pozytywnie Ci zazdroszczę widoków