Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Martuś, mąż nadal nie lubi jak sadzę. Ale jak robię to w obrębie istniejących rabat już nie protestuje.
Teraz to ja jestem zła na siebie, bo miałam rozluźnić rabaty, a ja ciągle coś dosadzam. Powinnam dać sobie po łapach

Marylko, mam nadzieję, że te azalie poradzą sobie pod sosna i w przyszłym roku też będą pięknie kwitły
Wybierasz się do Łącka?

Lucynko, ja już nie mogę ich nie zauważać, bo co wykopię roslinkę, to w jej korzeniach znajduję jajeczka tych robali. W dodatku zauważyłam masę mszyc i pajęczaków, które atakują sosny. Zrobiłabym oprysk, ale u mnie lata masa pszczół, trzmieli i innych pożytecznych owadów. Nie wiem co mam robić. Ciebie też zapytam o Łąck.
Gdybym miała więcej czasu, umówiła bym się z Wami na spotkanie. Niestety mam w tym dniu komunię i na 10 musze być już na miejscu. W dodatku podobno pogoda ma być kiepska. Może umówimy się w następnym roku?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Tulipany jeszcze ładnie kwitną , oby jak najdłużej. ;:215 W tym roku u mnie również mnóstwo robactwa......mszyca atakuje , już oprysk na róże zrobiłam, ślimaki dostały granulki bo lilie i hosty podziurawione. Koszmar.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

To ja mam jednak najlepiej, bo mój bardzo zadowolony jak sadzę...woli jak sadzę, niż porozstawiane po całej działce doniczki... ;:224
Po powrocie od Ciebie zapisałam, coby jesienią koniecznie uzupełnić zapasy tulipanów, tylko czy trafię na takie piękności? Tak czy siak, moje nornice już się cieszą... ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne iryski :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

No Małgoś jak tam łupy z Łącka? Ja wróciłam zadowolona. Szkoda, że tak krótko. Ucałowania. KAsia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja nie pojechałam ;:145 Może to i lepiej (poza powodem mojej nieobecności ;:131 ), bo w tym tygodniu już co nieco kupiłam! ;:170
Chyba muszę ogłosić niewypłacalność... ;:209
Gosiu! Udanej imprezy! ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Helenko, ja powinnam opryskać wszystko, ale boję się o pożyteczne owady. Coraz mniej pszczół i trzmieli. A mszyce zaatakowały mi morelkę, czereśnię, bez i kalinę. Najmniej na różach.
Wszystko to spore rośliny, zwykłym opryskiwaczem nie dam rady. Trzeba cięzki sprzęt wyciągnąć, a to już zabójstwo dla innych owadów

Renatko, ja oczywiście miałam nic nie kupować :wink:
Zakupiłam bożykwiata, o którym marzyłam, bylinowego pięciornika, jeżówkę, starca i rodka.
Ale zdjęcia będa dopiero we wtorek, bo roslinki zostały u siostry m.
Masz szczęscie z m., mój się nadal denerwuje jak widzi, że sadzę. Jak już jest to nie zwraca uwagi. Dlatego sadzę jak nie widzi :wink:
Tulipany kupowałam zazwyczaj w marketach. I to chyba najbardziej wiarygodne źródło. Wszystko się zgadzało z obrazkami
Ja w ogóle nie powinnam wydawac na rosliny, bo zbieram na kamienie. Ale jak tu wytrzymać?

Kropelko, ja też je uwielbiam

Kasiu, miło było Cię spotkać.
Szkoda własnie, że nie miałyśmy nawet czasu pogadać. Trochę nakupowałam. Teraz nawet nie pamiętam, czy wszystko wymieniłam Renatce. W każdym bądź razie myślałam, że już nie mam co kupować i gdzie sadzić, ale jak widać wszystko jest możliwe :D

Dzisiaj pokażę Wam moje iryski. Zawdzęczam je Kasi Agatrze, bo mi wcisnęła na siłę, bo ja ich w ogóle nie chciałam mieć. No i zaskoczyło. Nagle zapałałam do nich miłością. Kolejne to już dary od Geni. Jeszcze nie wszystkie zechciały zakwitnąć. Czekamy do przyszłego roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne iryski, Gosiu :) :wit Uwielbiam wszystkie począwszy od miniatur skończywszy na wysokich kosaćcach ;:215
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Gosiu
imponująca kolekcja irysów. Ja mam mini fioletowe i średnie żółciutkie. Moje wcześniej kwitną. Jeśli byś chciała powiększyc kolekcję to daj znać. Powiedz Małgosiu czy później nie obsychają Ci listki, bo u mnie tak. Jest to nieestetyczne i wkurzające.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

To już prawie kolekcyjka iryskowa Gosiu ;:138 szkoda,że tak krótko kwitną! Ale przez chwilę nas cieszą! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iryski świetne. U mnie też wróciła do nich miłość kilka lat temu, ale nie mam zbyt wiele kolorków.

Ta! Nic nie kupię! I tak nie wierzyłam! :;230
Jeszcze po 6.00 myślałam, że pojadę, ale później ocknęłam się dopiero ok 7.00 i to nie był sen... ;:218 Aż strach pomyśleć co bym nakupowała, gdyby nie to omdlenie... Coś tam nade mną czuwa ;:224 Tylko czemu tak brutalnie... :shock:
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Ładna kolekcja irysków Gosiu. ;:oj Moje irysy zostały doszczętnie pogryzione przez ślimaczki.Zanim to zauważyłam,było po pąkach. ;:223
A opuchlaki kupiłam kiedyś w doniczce z ciemiernikiem,teraz dokładnie oglądam co kryje się w korzonkach kupionej rośliny.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Ale masz tych irysków, piękne.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu Piękna kolekcja irysów ;:333
A jednak znajdujesz miejsce dla niektórych roślinek ;:306
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś ostnica ci przetrwała zimę? Moja niestety nie ;:145 A ja tak uwielbiam tą trawkę. Chyba za późno kupiłam i nie zdążyła się ukorzenić. Teraz znów kupiłam ale tylko jedną, no ileż można wyrzucać pieniędzy. Marzy mi się że się zacznie rozsiewać. Chcę zrobić pod wierzbą rabatkę ostnice z jeżówkami ;:170 Ale póki co fiasko. Choć chyba jeszcze jedną próbę podejmę ;:209

Śliczne masz azalie i te biało niebieskie iryski ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”