Witam, od ostatniego mojego postu w lutym trochę się wydarzyło, byłem trochę zarobiony. Wtedy moje papryczki były na wacikach a teraz mają dopiero co ukończony nowy "domek" i wyglądają tak:
Witam. Jak wielka jest papryczka Little finger red. Wydaje mi się z tego co wyczytałem, że małe ma owoce, a sama roślina osiąga dość pokaźne rozmiary. A i jeszcze, czy da radę w gruncie dojrzeć. Może macie jakieś zdjęcia krzaka. Na forum wyszukiwarka nic nie znalazła.
I jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie prośba o poradę, które z wymienionych papryczek mogę władować w 3 litrowe donice. Nie bez powodu pytam i nie chcę wywoływać dyskusji na temat wielkości donic. Po prostu takie wielkie doniczki mi zostaną i ewentualnie, chcialbym wybrać te papryczki, które dałyby jakoś tam radę w 3l. Chodzi mi o papryczki: Little Elf, Medusa Hot Pepper, Habanero white, Etna, Royal Black (mam tylko jedną sztukę, a podobno rośnie mała), Explosive Ember. Rozumiem, że Habanerki oprócz H. White to zupełnie odpadają?
A moje poszły dziś do szklarni . Od wtorku będą się dosłownie prażyły bo temperatury mają być wysokie. Trochę kwiatków poobrywałem choć może bez potrzeby bo swoje papryczki i tak ogławiałem.