Kolorowy Ogród Geni 2015r cz.I
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kolorowy Ogród Geni 2015r cz.I
Orliki są tak cudne, że nie miałbym sumienia ich wywalić...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu a ja wreszcie to zrozumiałam ,a też kiedyś dziwiłam się jak pisałaś ,że wywalasz
wszystkie moje orliki są z siewu,ale kilka jest tak nieciekawych ni to róż ni to beż ,że trzymam je tylko z litości,bo denerwują mnie coraz bardziej
zupełnie giną na tych moich długaśnych rabatach i tylko zajmują miejsce
Od tych twoich pełnych to oczu oderwać nie można,muszę takie zdobyć
Gratuluję pierwszego TB ,teraz tylko troszkę więcej słonka i na resztę wcale nie trzeba będzie tak długo czekać

Gratuluję pierwszego TB ,teraz tylko troszkę więcej słonka i na resztę wcale nie trzeba będzie tak długo czekać

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Gieniu
Bardzo podobają mi się Twoje formowane tuje.Tez chcę formować swoje ale nie wiem jak się do tego zabrać
Bardzo podobają mi się Twoje formowane tuje.Tez chcę formować swoje ale nie wiem jak się do tego zabrać

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Beatko orliki są troszkę problematyczne jak się ma mały ogród bo liście zasłaniają inne kwity ,po kwitnieniu ścinam je do ziemi potem znowu wypuszczaja liście , dlatego zostawiam tylko te najładniejsze .
perla rozumiem , czasem można zniszczyć tuję no i na poczatku po formowaniu nie wygląda to ładnie dopiero po jakims czasie .
Loki no pewnie jak Ci się wszystkie podobają to szkoda wyrzucać .

perla rozumiem , czasem można zniszczyć tuję no i na poczatku po formowaniu nie wygląda to ładnie dopiero po jakims czasie .
Loki no pewnie jak Ci się wszystkie podobają to szkoda wyrzucać .

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Witaj Geniu
u ciebie to jak ogród botaniczny , za pewne sąsiedzi zazdroszczą tak pięknych widoków na ogród

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Pięknie i kolorowo u Ciebie Gieniu. Różaneczniki mają teraz swoją porę, piękne u Ciebie.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne zdjęcie kosaćca niskiego z poprzedniej strony! Chodzi mi o tego brązowego (czy raczej tycjan - rudobrązowy). Kolejne też piękne! Zwłaszcza ciemnofioletowy z białym środkiem
U mnie też już ruszyły TB.

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Różaneczniki pobijają wszystkie kwiaty teraz
! Ten ostatni jakiej odmiany ?

- e-genia
Janku , Kasiu, mati dziękuję nie znam nazwy .
Jacku wiosną niskie i średnie irysy były przesadzane i dzielone , więc trzeba czekać aż się rozrosną .
Jacku wiosną niskie i średnie irysy były przesadzane i dzielone , więc trzeba czekać aż się rozrosną .
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Genia wiadomo

- e-genia
Witaj Zbyszku dla Ciebie
Zakwitły storczyki , troszkę mi smutno bo tej zimy straciłam białego storczyka .

Zakwitły storczyki , troszkę mi smutno bo tej zimy straciłam białego storczyka .

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu śliczne Twoje storczyki. Nie smuć się , bo jeszcze nie przesądzone,że straciłaś.U koleżanki kwitł w jednym roku, na drugi nie wyszedł a dopiero pokazał się kolejnego. Więc może tak też być u Ciebie. Znasz nazwę ostatniego? U mnie zakwitły dwa. Jednego pokazałam a jutro wstawię drugiego. A dwa to nie wiem czy zakwitną , bo nawet ich nie dotykam.
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Gieniu storczyki przepiękne. Pewnie masz bardzo dobrą glebę. Nie potrafię sobie wyobrazić, ale na moich piaskach tak pięknie wyrosły.
Storczyki jak wszystko-piękne
Od jakiegoś czasu zastanawiam się,czy u mnie mogłyby dobrze rosnąć.
Gieniu czy storczyki potrzebują lesnej ziemi.
Jakie trzeba zapewnić im warunki.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się,czy u mnie mogłyby dobrze rosnąć.
Gieniu czy storczyki potrzebują lesnej ziemi.
Jakie trzeba zapewnić im warunki.

- e-genia
Alu nie mam nadziei że ten biały wyjdzie , grzebałam w tym miejscu i nic tam nie ma .
storczyk o który pytasz to Cypripedium calceolus storczyk pospolity .
Margaret,perla na mojej glinie też by nie rosły , gdybym im uprzednio ziemi nie przygotowała
Obuwiki powinny rosnąć na cienistej rabacie w otoczeniu niskich bylin ale na odpowiednim podłożu poradzą sobie także w pełnym słońcu. Podłoże powinno być próchniczne, wilgotne latem, ale podczas zimy nie może się w nim gromadzić woda opadowa. Najlepsza będzie mieszanina piasku, gliny i kompostu z liści buka w proporcjach 1:2:4 o odczynie obojętnym lub lekko alkalicznym. Dla pewności możemy umieścić na głębokości od 30 do 40 cm drenaż z większych kamieni, a do podłoża bezpośrednio pod roślinę dodać wapienne okruchy
storczyk o który pytasz to Cypripedium calceolus storczyk pospolity .
Margaret,perla na mojej glinie też by nie rosły , gdybym im uprzednio ziemi nie przygotowała
Obuwiki powinny rosnąć na cienistej rabacie w otoczeniu niskich bylin ale na odpowiednim podłożu poradzą sobie także w pełnym słońcu. Podłoże powinno być próchniczne, wilgotne latem, ale podczas zimy nie może się w nim gromadzić woda opadowa. Najlepsza będzie mieszanina piasku, gliny i kompostu z liści buka w proporcjach 1:2:4 o odczynie obojętnym lub lekko alkalicznym. Dla pewności możemy umieścić na głębokości od 30 do 40 cm drenaż z większych kamieni, a do podłoża bezpośrednio pod roślinę dodać wapienne okruchy