Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, piękne serduszki, kiedy moja będzie taka duża. Nie podjadają ci jej ślimaki? Moje ją wprost uwielbiają, potrafią się wspiąć na tą delikatną łodygę z kwiatami i podgryzać aż zjedzą to co najładniejsze 

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ,
.
Twoj Biedermeier ma dopiero paczusia , ale te mlode czerwone liscie
,
takie.
Jak tam najnowsze nabytki juz ruszyly

Twoj Biedermeier ma dopiero paczusia , ale te mlode czerwone liscie

Jak tam najnowsze nabytki juz ruszyly

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, liście różane jakbyś je nabłyszczaczem potraktowała 

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WOW, jaki cudny, elegancki powojnik
Zazdraszczam
Masz Biedermeier? Dwa razy chciałam ją kupić, ale w R... powiedzieli, że to bardzo trudna odmiana i sadzonek...nie ma
Będę z ciekawością podglądać u Ciebie 

Masz Biedermeier? Dwa razy chciałam ją kupić, ale w R... powiedzieli, że to bardzo trudna odmiana i sadzonek...nie ma

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu opinię o Artemisie wyjęłaś mi z ust. Mam dokładnie takie same odczucia co do jego cięcia...Jest trudny, dlatego tak go mocno przycięłam. Pąków się jeszcze nie doszukałam, ale pokrój i gęstość krzaczka jest jak najbardziej ok.
A pączuś na Biedermeier śliczności
Wygłaskaj ode mnie Gabisię

A pączuś na Biedermeier śliczności

Wygłaskaj ode mnie Gabisię

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu mam pytanie o cięcie róż historycznych. Mam np. Mrs John Laing, ciachnęłam ją dosyć mocno i teraz wydaje mi się, że z kwiatami będzie kłopot
Jakieś tam pączki ma, ale strasznie mało....

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja czekam z niecierpliwością na pachnące
kwiaty Alpenfee jest cudnie zapączkowana

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ładnie to wszystko opisałaś, więc oczyma wyobraźni widzę obecną sytuację w twoim ogródku. Swoje róże, nowy zakup, też cięłam bardzo mocno, wręcz drastycznie, zarówno z góry, jak i korzenie. Trochę się niepokoiłam, ale tak samo jak ty jestem już zadowolona, bo pięknie odrastają i to wychodzi z ziemi po kilka nowych pędów. Artemis dla mnie nie jest różą trudną. Udało mi się ją dwa razy rozmnożyć z patyczka, więc z dwóch sztuk mam już cztery. Nie sprawia mi absolutnie żadnych kłopotów.
Aniu, ta wigorna żurawka to jest Palace Purple, taka podstawowa, i faktycznie jest nie do zdarcia.
Aniu, ta wigorna żurawka to jest Palace Purple, taka podstawowa, i faktycznie jest nie do zdarcia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Zachwyciła mnie Twoja azalia - kolorem kwiatów. Śliczna jest.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu relacja z obchodu ogrodu wyczerpująca.
Teraz będziemy podziwiać coraz nowe kwitnienia, aż do róż dojdziemy.
Czosnki wysokie majestatyczne, ale ażurowa niezapominajka z hostą urocza.
U mnie wcale nie chce się wysiewać. Biały kwiat powojnika śliczny. Lawenda z pięknymi przyrostami.
Ja w tym roku posadziłam kolejne 12 sztuk siewek, lepiej rosną niż kupowane w szkółce. Na jutro 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, fotorelacja na medal
Nie wiedziałam, że masz oczko, zazdroszczę. Ja cały czas głowię się nad zorganizowaniem wody w ogrodzie. Jeśli możesz, pokaż oczko 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dzisiejszy dzień na działce był bardzo udany,po raz pierwszy w tym roku zrobiliśmy grilla...pieczenie karkówki,do tego ziemniaczki młode i tzatziki...pychota
Mogłabym tak codziennie
Do południa wiał silny,chłodny wiatr,ale około 14 wszystko ucichło,a słońce przygrzewało aż miło.
Róże coraz śmielej wypuszczają nowe przyrosty,a te co wcześniejsze już spore pąki mają.Bardzo mnie cieszy taki widok,gdzie wszystko ruszyło.Uwielbiam ten czas,gdy jeszcze tulipany na rabatach kończą powoli swe przedstawienie,a za ich plecami nieśmiało zaczynają rhododendrony,azalie japońskie i wielkokwiatowe,w warzywniku wschodzą maleńkie jeszcze warzywka...ech można się rozmarzyć.
Jeśli dobrze pójdzie to w tym roku zjemy pierwszy raz borówki
Hosty mają się nadzwyczaj dobrze,liście nie posiadają dziurek,a żurawki powiększają swoje rozmiary.Dobrze,że nie mam tylko róż,żurawki uwielbiam jak przyrastają,a ze środka wyrastają cienkie gałązki z malutkimi zawiązkami kwiatowymi.
Niestety jedna zła wiadomość jeżówka Aloha zgniła całkowicie,po wykopaniu zauważyłam przy korzeniu pełno malutkich robaczków,no trudno bez strat się nie obejdzie.
Na Piano grasowały dziś mszyce,szybko popsikałam preparatem,zaczyna się...
Aga Gabisia dziękuje i macha ogonkiem:) Ta azalia nie kwitła od momentu zakupu,czyli będzie już 5 lat,a w tym roku mnie zaskoczyła...Serduszka trzyma się nadal,w poprzednim roku szybko przekwitła,mam ochotę na białą...
Moni Gabi dziękuje za pochwałę...dziś ganiała za ptakami i motylami,to jej ulubione zajęcie....
Filemon kamień?
Jolu-April u mnie na szczęście nie zapowiadali przymrozków,mam nadzieję,że to już po wszystkim,żeniszek już dusił się w pojemniku,od razu wysadziłam go na rabaty.
Jolu azalia ma bardzo energetyzujący kolorek
Żurawka kojarzy mi się z gorącą czekoladą mniam...
Nożyki to dobry pomysł prawda?
Sabinko serduszka ma już dobrych kilka lat,co roku pięknie kwitnie
Nie zauważyłam u mnie ślimaków,mam nadzieję,że się nie pojawią,no chyba,że po deszczach
Współczuję Ci tych gadzin
Alexia nabytki wiosenne dopiero się budzą,oby tylko choć jednym kwiatem zakwitły,a będę szczęśliwa.Najbardziej cieszę się z Agnes Schilinger,ma sporo pąków
Zuza no właśnie takie błyszczące liście ma Biedermeier...
Elwi tak rośnie u mnie ten krasnal i teraz wiem,że ta róża nadaje się raczej do donicy,a nie na rabatę.Jednak rośnie z przodu,czekam na kwiatka:)Trudna odmiana...ciekawe o co im chodziło?
Dorotko dziś oglądałam ponownie Artemisa,ale nadal nie ma pąków,jedynie przyrostów ma sporo.
Gabisia wygłaskana,co bardzo lubi
Elwi na szczęście ta róża powtarza,nie martw się,na pewno się obudzi:)
Jadziu to ja czekam wraz z Tobą,uwielbiam masę pączków na jednej róży,u mnie ma tak Larissa rok w rok.
Wandziu dziękuję za nazwanie żurawki,zapisuję do notesu
Artemisa ukorzeniłaś hmm...może i ja spróbuję ze setny raz ukorzenić patyczek? Chyba za słabo się przykładam,aby uzyskać swoją różyczkę?
Lucynko jak zakwitła ta azalia to byłam w szoku,ponieważ poprzednie lata miała tylko liście,a teraz zaskoczyła mnie niesamowicie,lubię takie niespodzianki
Soniu po raz pierwszy niezapominajka sama się wysiała obok hosty i ku mojemu zadowoleniu razem pięknie wyglądają w duecie
Dwie lawendy po obcięciu wypuszczają pojedyncze listki,chyba pójdą na kompost,no trudno...a byly takie piękne,nie wiem gdzie zrobiłam błąd?
Marlenko ano mam małe oczko,a w nim rybki pływają...jak tylko w środę zrobię czyszczenie od razu je sfotografuję
Ivan Olson na balkonie pięknie przezimował w donicy,a teraz szaleje z kwiatami

Dr.Ruppel co roku ładnie kwitnie,dla mnie to terminator...

Incconent Blush

Lavender Flower Circus

Azalia tak długo na nią czekałam...

Piwonia koperkowa ma tylko jeden kwiat,ale za to jaki...

Ice Cream jak pucharek lodów...

Zakochałam się w Białoboku
te końcówki...no cudo

Łubin ...

Serduszka

W czwartek pojechałam do szkółki po glicynię,już posadzona koło huśtawki,odmiana pełna w kolorze fioletowym...

Eyes For You od dawna o niej marzyłam i choć malutka to wiążę z nią duże nadzieje

Chippendale to jedna z szybszych róż,widać kolorek

Udanego weekendu życzę wszystkim...

Do południa wiał silny,chłodny wiatr,ale około 14 wszystko ucichło,a słońce przygrzewało aż miło.
Róże coraz śmielej wypuszczają nowe przyrosty,a te co wcześniejsze już spore pąki mają.Bardzo mnie cieszy taki widok,gdzie wszystko ruszyło.Uwielbiam ten czas,gdy jeszcze tulipany na rabatach kończą powoli swe przedstawienie,a za ich plecami nieśmiało zaczynają rhododendrony,azalie japońskie i wielkokwiatowe,w warzywniku wschodzą maleńkie jeszcze warzywka...ech można się rozmarzyć.
Jeśli dobrze pójdzie to w tym roku zjemy pierwszy raz borówki

Hosty mają się nadzwyczaj dobrze,liście nie posiadają dziurek,a żurawki powiększają swoje rozmiary.Dobrze,że nie mam tylko róż,żurawki uwielbiam jak przyrastają,a ze środka wyrastają cienkie gałązki z malutkimi zawiązkami kwiatowymi.
Niestety jedna zła wiadomość jeżówka Aloha zgniła całkowicie,po wykopaniu zauważyłam przy korzeniu pełno malutkich robaczków,no trudno bez strat się nie obejdzie.
Na Piano grasowały dziś mszyce,szybko popsikałam preparatem,zaczyna się...
Aga Gabisia dziękuje i macha ogonkiem:) Ta azalia nie kwitła od momentu zakupu,czyli będzie już 5 lat,a w tym roku mnie zaskoczyła...Serduszka trzyma się nadal,w poprzednim roku szybko przekwitła,mam ochotę na białą...
Moni Gabi dziękuje za pochwałę...dziś ganiała za ptakami i motylami,to jej ulubione zajęcie....
Filemon kamień?
Jolu-April u mnie na szczęście nie zapowiadali przymrozków,mam nadzieję,że to już po wszystkim,żeniszek już dusił się w pojemniku,od razu wysadziłam go na rabaty.
Jolu azalia ma bardzo energetyzujący kolorek

Nożyki to dobry pomysł prawda?
Sabinko serduszka ma już dobrych kilka lat,co roku pięknie kwitnie

Alexia nabytki wiosenne dopiero się budzą,oby tylko choć jednym kwiatem zakwitły,a będę szczęśliwa.Najbardziej cieszę się z Agnes Schilinger,ma sporo pąków

Zuza no właśnie takie błyszczące liście ma Biedermeier...
Elwi tak rośnie u mnie ten krasnal i teraz wiem,że ta róża nadaje się raczej do donicy,a nie na rabatę.Jednak rośnie z przodu,czekam na kwiatka:)Trudna odmiana...ciekawe o co im chodziło?
Dorotko dziś oglądałam ponownie Artemisa,ale nadal nie ma pąków,jedynie przyrostów ma sporo.
Gabisia wygłaskana,co bardzo lubi

Elwi na szczęście ta róża powtarza,nie martw się,na pewno się obudzi:)
Jadziu to ja czekam wraz z Tobą,uwielbiam masę pączków na jednej róży,u mnie ma tak Larissa rok w rok.
Wandziu dziękuję za nazwanie żurawki,zapisuję do notesu

Artemisa ukorzeniłaś hmm...może i ja spróbuję ze setny raz ukorzenić patyczek? Chyba za słabo się przykładam,aby uzyskać swoją różyczkę?
Lucynko jak zakwitła ta azalia to byłam w szoku,ponieważ poprzednie lata miała tylko liście,a teraz zaskoczyła mnie niesamowicie,lubię takie niespodzianki

Soniu po raz pierwszy niezapominajka sama się wysiała obok hosty i ku mojemu zadowoleniu razem pięknie wyglądają w duecie

Dwie lawendy po obcięciu wypuszczają pojedyncze listki,chyba pójdą na kompost,no trudno...a byly takie piękne,nie wiem gdzie zrobiłam błąd?
Marlenko ano mam małe oczko,a w nim rybki pływają...jak tylko w środę zrobię czyszczenie od razu je sfotografuję

Ivan Olson na balkonie pięknie przezimował w donicy,a teraz szaleje z kwiatami

Dr.Ruppel co roku ładnie kwitnie,dla mnie to terminator...

Incconent Blush

Lavender Flower Circus

Azalia tak długo na nią czekałam...

Piwonia koperkowa ma tylko jeden kwiat,ale za to jaki...

Ice Cream jak pucharek lodów...

Zakochałam się w Białoboku

Łubin ...

Serduszka

W czwartek pojechałam do szkółki po glicynię,już posadzona koło huśtawki,odmiana pełna w kolorze fioletowym...

Eyes For You od dawna o niej marzyłam i choć malutka to wiążę z nią duże nadzieje

Chippendale to jedna z szybszych róż,widać kolorek

Udanego weekendu życzę wszystkim...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ice Cream ......
Tak czaruje, że tylko on by mi wystarczył w całym ogrodzie. No ... gdyby kwitł przez cały sezon.
Także dzisiaj walczyłam z mszycami, brrr!

Tak czaruje, że tylko on by mi wystarczył w całym ogrodzie. No ... gdyby kwitł przez cały sezon.

Także dzisiaj walczyłam z mszycami, brrr!

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ice Cream wystawia nas wszystkich na cierpliwość.Cudny taki maluszek szybko podrośnie .Moja LO ,Marjorie ,Maigold ,a LL obsypana pąkami niektóre już pokazują kolorek .To samo Tereska i ładnie obsypany pąkami mój patyczkowy Cartierek
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Witaj Annes. Wpadam z rewizytą. przpięknymi zdjęciami otwierasz swój wątek. Te róże i lilie
. Moja glicynia była taka jak i Twoja sadzonka. Teraz ma & albo 8 lat i kwitnie dopiero drug raz. Pierwszy tak obficie. Ale Twoje clematisy są śliczne i już? Musiałam sprawdzić datę wpisu czy ja dobrze widzę. Zauroczyłam się powojnikami i wsadziłam 5 nowych w tym roku
. Ten mój nałóg...
.