Małgosiu - bardzo się cieszę. Niech Ci pięknie i zdrowo rosną. Twoje roślinki są też już w gruncie i mam nadzieję że będzie im u mnie dobrze. Bardzo dziękuję za wspaniałą wymianę takich sobie życzę jak najwięcej. Margaret - na fioletowo kwitnie rododendron miniaturowy, piwonie koperkowe występują tylko w kolorze czerwonym jak na razie a kwiaty są pełne lub pojedyncze. Soniu - dłubię w ogrodzie od rana do nocy właśnie pracowałam nad ogrodem japońskim i pomalutku jakoś dochodzę do celu. Brakuje mi tylko tych domków japońskich betonowych nie wiem jak one się nazywają jako uzupełnienie mojej kompozycji. Zdjęcia dodam jak rozkwitną w pełni azalie. Locutus - Rododendrony trzeba zasilać i na pewno uzupełniać torf bo szybko się rozkłada lub zakwaszać ziemię wokół niego. Na pewno w końcu sypnie kwieciem.
U mnie niestety ziemia bardzo wapienna, a skała macierzysta (kreda) bardzo płytko. I nawet jak parę worów ziemi torfowej wpakowałem pod rododendrona, to jednak to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej...
Wow taki maluszek, a już tak obficie kwitnie
Nie mogę się doczekać twojego ogrodu japońskiego, takie domki można czasem dostać w centrach ogrodniczych, albo na allegrooo, niestety są to raczej małe egzemplarze
A niu pięknie u ciebie masz racje że maj to rododendrony i azalie .czy ty masz fotergille taki krzaczek z białymi szczoteczkami tak to nazywam jak zimuje u Ciebie:)